Hoe gebruik je arganolie? De 11 belangrijkste gebruiksaanwijzingen op een rij!

Arganolie is een echte multi-tasker. Je kunt het gebruiken als gezichtsverzorging, maar ook op het lichaam, de nagels of in je haar. En wist je dat arganolie ook kan ondersteunen bij huidaandoeningen als eczeem, psoriasis en acne? We vertellen je alles over de belangrijkste toepassingen van arganolie.

Arganolie voor het gezicht

Voor een droge, gecombineerde, normale, vette of rijpere huid: arganolie doet wonderen voor alle huidtypes. Het beschermt, hydrateert, voedt, herstelt en verjongt. Een droge, trekkerige huid heeft veel baat bij arganolie. Na het gebruik van deze heilzame olie voelt de huid weer soepel en zacht.

 

Arganolie voor het lichaam

Een droge huid (benen, buik, armen, hals) krijgt een oppepper van arganolie. Vervang je bodylotion voor arganolie en ervaar hoe deze voedende olie de huid herstelt en hydrateert.

 

Arganolie voor het haar

De verzorgende, hydraterende en beschermende werking van arganolie zorgt voor een glanzende coupe die pluisvrij, sterk en gezond is. Je kunt het gebruiken als conditioner, als haarmasker en als serum tegen pluis.

 

Arganolie voor de nagels

Door droge, broze nagels regelmatig in te smeren met arganolie worden de nagels beschermd tegen splijten, scheuren en afbreken. Ook de nagelriemen krijgen een boost van arganolie.

 

Arganolie bij eczeem

De jeuk, roodheid en extreme droogte die gepaard gaan bij eczeem kunnen worden verlicht door arganolie te gebruiken. Arganolie werkt ontstekingsremmend en antiallergisch.

 

Arganolie bij psoriasis

De combinatie van unieke componenten van arganolie kan de ontstekingssymptomen van psoriasis verlichten. De bultjes, rode vlekken, ontstekingen en vochtverlies welke gepaard gaan met een droge, geïrriteerde huid kunnen met succes worden bestreden door met arganolie te smeren.

 

Arganolie bij acne

Omdat arganolie 100% natuurlijk is, kan het helpen bij het verminderen van acne. Ook krijgen nieuwe puistjes minder snel kans wanneer je met arganolie smeert. Ook is arganolie in staat de talgproductie te reguleren.

 

Nog meer toepassingen van arganolie

Dacht je dat dit alles was? Nee hoor. Arganolie kan ook worden gebruikt als massageolie, lipverzorging en bij striae en littekens. Lees hier verder over de verschillende toepassingen.

Arganolie als massageolie

De soepele, niet-plakkerige textuur van arganolie maakt deze oliesoort een uitstekende massageolie. Warm de olie op tussen de handpalmen en masseer daar waar nodig.

 

Arganolie voor droge voeten en handen

Een droge huid heeft veel baat bij arganolie. Dus ook droge handen en voeten. Arganolie dient hierin als hand- of voetencrème.

 

Arganolie voor de lippen

Het voedende karakter van arganolie zorgt ervoor dat arganolie een geweldige lipverzorger is die droge, gebarsten lippen voedt, herstelt en beschermt. Bijkomend voordeel: het geeft een subtiele glans aan de lippen.

 

Arganolie bij striae en littekens

Arganolie is een goede keuze in de verzorging van verschillende soorten littekens. Het hoge gehalte aan vitamine E vermindert de hersteltijd voor het genezen en het voorkomen van littekens en striae.

 

Waarvoor gebruik jij arganolie hoofdzakelijk?

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]