Arganolie tegen puistjes gebruiken

verzorgde vrouw gezonde huid huid met puistjes behandelen arganolie

Wil je graag een natuurlijk gezichtsverzorgingsproduct gebruiken om puistjes te behandelen? Ben je op zoek naar een middel om jouw gezicht dat beetje extra’s te geven en afscheid te nemen van vervelende puistjes en de littekentjes die puistjes veroorzaken? Probeer dan eens pure arganolie!

Arganolie is rijk aan verzorgende eigenschappen die kunnen bijdragen aan het voeden, hydrateren en herstellen van de huid. Hierdoor is pure arganolie ook geschikt om te gebruiken tegen puistjes. Zo kunnen de sterolen in pure arganolie je bijvoorbeeld helpen om jouw gezichtshuid gezond te houden door onder andere ontstekingen te kalmeren.

Ben je benieuwd wat arganolie voor jouw gezichtshuid kan betekenen en hoe arganolie precies tegen puistjes werkt? Lees dan gerust verder. ArganWinkel.nl geeft je op deze pagina alle informatie over puistjes en hoe je arganolie tegen puistjes kunt gebruiken.

Indien je gelijk zelf de werking van pure arganolie wilt ervaren, dan kun je vandaag nog een bestelling bij ArganWinkel.nl plaatsen. Klik hiervoor simpelweg op arganolie kopen en ontdek ons complete assortiment arganolie producten.

Wat zijn puistjes?

Een puistje is een kleine ontsteking van de huid. Over het algemeen ontstaat deze kleine ontsteking als gevolg van een ontstoken talgklier. Puistjes zijn te herkennen als plekjes met een rode kleur die langzaam een witte kop krijgen.

De term puistjes komt van het Latijnse “pustula”. Doorgaans spreken we over “puistjes” als deze rode plekjes ontstaan in ons gezicht. Op onze huid kunnen tenslotte verschillende pukkels ontstaan. Puistjes in het gezicht behoren meestal tot de huidaandoening “acne”. Meestal wordt er onderscheid gemaakt tussen onderhuids en bovenhuidse puistjes. Een bovenhuidse pukkel krijgt uiteindelijk een wit kopje. Een onderhuidse puist verschijnt daarentegen alleen als rode bult op het gezicht. Er ontstaat met andere woorden geen witte kop. Zo’n onderhuidse pukkel kun je daardoor niet uitknijpen en gaat gelukkig vanzelf weer weg.

Zo ontstaan puistjes

Je lichaam maakt diverse hormonen aan. Zo zijn er ook hormonen die de talgklieren van je lichaam aansturen. Talg is het stofje van ons lichaam dat de huid vettig maakt en gezond houdt.

Wanneer een talgklier verstopt raakt door een te hoge talgproductie, dan krijg je in eerste instantie mee-eters. Vervolgens kunnen de mee-eters ontstoken raken door bacteriën. Dat resulteert uiteindelijk in onderhuidse of bovenhuidse puistjes.

Een te hoge talgproductie kan diverse oorzaken hebben. Zo zijn doorgaans hormonale veranderingen de boosdoener. Dit is ook de reden waarom veelal pubers last hebben van puistjes en in sommige gevallen ook zwangere of menstruerende vrouwen.

Het is een fabeltje dat je puistjes krijgt van ongezond en vet eten of van veel zweten. Wel kan het zo zijn dat jij door een onderliggende allergie gevoeliger bent voor bepaalde stoffen, wat vervolgens kan leiden tot acne.

Symptomen

Weet je niet zeker of je last hebt van puistjes? Er zijn een aantal herkenbare symptomen die meestal voorkomen als je puistjes krijgt. Hoe eerder je deze symptomen herkent, hoe sneller je jouw gezicht kunt behandelen en mogelijk puistjes zelfs kunt voorkomen.

Zo krijg je ten eerste mee-eters. Mee-eters zien eruit als zwarte puntjes op de huid. Doorgaans zijn deze vrij onschuldig. Wanneer de mee-eters onbehandeld blijven en gaan ontsteken, dan krijg je last van rode bultjes.

Vervolgens kunnen deze rode bultjes witte kopjes of cysten ontwikkelen. Indien er geen witte kopjes ontstaan op de rode bultjes, dan is de kans groot dat je last hebt van onderhuidse puistjes.

Wat te doen tegen puistjes?

puistje boven lip close up vrouwengezicht puistjes behandelen

Als je last hebt van rode bultjes in je gezicht, dan wil je daar misschien zo snel mogelijk van af. Dus wat kun je het beste doen tegen puistjes? Moet je bijvoorbeeld wel de puistjes uitknijpen of kun je er juist beter van af blijven?

Over het algemeen is het geen goed idee om puistjes uit te knijpen. De kans is namelijk groot dat je het uitknijpen te hard of te snel doet waardoor de huid beschadigd. Hierdoor kun je uiteindelijk littekens krijgen.

Als je toch besluit een puist uit te knijpen, dan moet je het pas doen als er een witte, dikke kop op zit. Dan is de puist namelijk “rijp”. Zorg er daarnaast voor dat je schone handen hebt en een tissue of watje gereed hebt. Als de puist is uitgeknepen en het pus weg is, dan kun je de huid het beste behandelen met een middel op alcoholbasis om het goed schoon te maken.

Heb je last van acne en durf je zelf de puistjes niet uit te knijpen? Of keren de puisten telkens weer (in grotere aantallen) terug? Dan raden wij je aan om eens langs een huidarts, dermatoloog of schoonheidsspecialist te gaan. De specialist kan namelijk onderzoeken wat de oorzaak is en vervolgens een passende behandeling starten.

Littekens van puistjes

Als je een puistje te hard of te snel uitknijpt of de rode bult niet geneest zoals het hoort, dan kunnen er littekens op de huid ontstaan. Littekens van puistjes komen voornamelijk voor als je last hebt van diepe puistjes die het omliggende weefsel beschadigen.

De huid probeert het beschadigde weefsel rondom de puist te herstellen met collageenvezel. Hierdoor ziet de herstelde huid er vervolgens minder egaal uit dan de normale huid; er ontstaan littekens. Je herkent deze littekens als de verhoogde bultjes of juist putjes in de huid en rode of witte verkleuringen.

Wat helpt tegen littekens van puistjes?

Puistjes en littekens kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig kun je deze littekens op diverse manieren behandelen. Hiervoor kun je het beste langs een dermatoloog gaan. Alleen zo’n specialist is namelijk in staat om de littekens van puistjes veilig te verwijderen.

Als alternatief kun je wel natuurlijke middeltjes gebruiken om de littekens van puistjes te verminderen. Een goed voorbeeld van zo’n 100% biologisch middel is pure arganolie. Arganolie in de meest pure vorm bevat namelijk krachtige stoffen die bijdragen aan het herstel van de huid en dus ook van littekens.

Let op: wees voorzichtig met zelfgemaakte natuurlijke producten. Je huid kan namelijk allergisch voor zijn voor stoffen die het middel bevat. Probeer een natuurlijk product daarom altijd eerst op een klein stukje van je huid. Zo kun je testen of je overgevoelig of allergisch bent.

Arganolie werkt goed tegen puistjes

In tegenstelling tot andere oliën is pure arganolie niet vettig. Hierdoor zal arganolie in de meest pure vorm de poriën niet blokkeren. Arganolie kan dankzij diverse bijzondere eigenschappen juist het herstel van de huid ondersteunen en helpt de huid daarnaast kalmeren. Zo kan de olie onder andere de roodheid van puistjes verminderen.

Door de antioxidanten en vitamine E in de olie kan pure arganolie ook ontstekingen van de huid remmen en het herstel van vlekjes en littekens op natuurlijke manier ondersteunen. Daarnaast bevat deze olie sterolen die helpen de huid gezond te houden.

Pure arganolie tegen puistjes gebruiken

stappen hoe gebruik je arganolie tegen puistjes vrouwen

Wanneer jij last hebt van puistjes in je gezicht, dan kun je 100% natuurlijke arganolie gebruiken als gezichtsverzorging. Om ervoor te zorgen dat je het gewenste resultaat behaald, leggen wij van ArganWinkel.nl in 5 simpele stappen uit hoe je pure arganolie tegen puistjes kunt gebruiken.

  1. Was eerst je gezicht.
  2. Scrub de huid van je gezicht voorzichtig om dode huidcellen te verwijderen en de absorptiecapaciteit van de huid te verhogen. Dit mag je over het algemeen maximaal 3 keer per week doen, al verschilt het exacte aantal wel per huidtype. Ben je gevoelig voor scrubben? Sla dan deze stap over en zorg in ieder geval dat je gezicht echt goed schoon is.
  3. Breng enkele druppels arganolie aan op je handpalmen en wrijf de olie warm.
  4. Smeer de pure arganolie voorzichtig op je gezicht. Op je wangen, voorhoofd, kin, hals en neus maak je cirkelbewegingen. Bij de ogen moet je de olie al kloppend aanbrengen.
  5. Geef de olie ten slotte wat tijd om goed in te trekken.

Ook arganolie gebruiken tegen puistjes?

Heb jij zelf last van puistjes in je gezicht? Heb je bijvoorbeeld door hormonale schommelingen last van een groot aantal mee-eters en wil je puistjes voorkomen? Of ben je juist op zoek naar een natuurlijk middel tegen (jeugd)puistjes voor je kids? Overweeg dan eens pure arganolie!

Wanneer je bij ons bestelt, dan kun je rekenen op een 100% natuurlijk product en de uitstekende service waar ArganWinkel.nl bekend om staat. Zo kun je rekenen op snelle levertijden. Bestel je op een werkdag voor 19:00 arganolie producten bij ons? Dan versturen wij het dezelfde dag nog! Ook rekenen wij geen verzendkosten bij je bestelling als deze een waarde heeft van €50,- of meer. 

Dus wacht niet langer en plaats vandaag nog een bestelling om arganolie tegen puistjes te gebruiken. Zit je nog met vragen? Ook dat is bij ArganWinkel.nl geen probleem! Wij zijn namelijk elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 te bereiken per telefoon, live chat of e-mail!