Wallen en rimpels bestrijden met arganolie

arganolie tegen rimpels vrouw hand op wang

Heb jij last van donkere kringen (wallen) rondom je ogen waardoor je er vermoeider én ouder uitziet dan je bent? Of zie je steeds meer lijntjes (rimpels) ontstaan die niet meer verdwijnen? Dan kun je anti-aging of vochtinbrengende producten gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens pure arganolie!

Pure arganolie staat inmiddels wereldwijd bekend om de krachtige stoffen die het bevat. Dankzij deze stoffen kan pure arganolie helpen het verouderingsproces te vertragen en daarnaast helpen bij het herstellen, hydrateren en voeden van de huid. Hierdoor kun je dus wallen en rimpels bestrijden met arganolie.

Ben je benieuwd hoe arganolie in de meest pure vorm werkt als middel tegen wallen en rimpels? Wil je graag weten hoe je deze olie het beste kunt gebruiken? Lees dan gerust verder. ArganWinkel.nl geeft op deze pagina alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer je zo snel mogelijk arganolie wilt gebruiken tegen wallen en rimpels, dan kun je natuurlijk ook gelijk een bestelling plaatsen bij ons. Klik op arganolie kopen om alle mogelijkheden te ontdekken.

Wallen versus donkere kringen

Regelmatig worden donkere kringen onder de ogen gezien als wallen. Dit is echter niet correct. ‘Echte’ wallen ontstaan namelijk als een overdaad van vocht, vet of huid zich opstapelt onder de ogen.

Daarentegen ontstaan donkere kringen onder de ogen als gevolg dat de bloedvaatjes op die plek zichtbaar worden en door de dunne huid heen schijnen. Hierdoor krijg je uiteindelijk een blauwe, paarsachtige gloed onder je ogen.

Oorzaken van wallen

Heb jij last van wallen of donkere kringen onder je ogen en zoek je een manier om dit te behandelen? Dan moet je eerst achterhalen wat de oorzaak is. Omdat de huid onder je ogen slechts 0,5 mm dik is, kunnen wallen of donkere kringen erg gemakkelijk ontstaan.

ArganWinkel.nl heeft daarom de meest voorkomende oorzaken hieronder voor je op een rij gezet:

  • Onvoldoende water gedronken
  • Slaaptekort
  • Stress
  • Roken
  • Overmatig gebruik van alcohol of cafeïne
  • Ouderdom
  • Genetische aanleg

Wallen onder ogen bestrijden

wallen en rimpels bestrijden vrolijke lachende jonge vrouw

Zodra je weet wat de oorzaak is van jouw wallen dan kun je de passende oplossing gaan toepassen. Een goede nachtrust, extra water drinken of dat kopje koffie wat vaker laten staan kunnen stuk voor stuk al het verschil maken.

Arganolie tegen wallen

Is de oorzaak van jouw wallen niet zo gemakkelijk aan te pakken? Of duurt het lang voor je resultaat ziet? Zoek je daarom een middel dat kan helpen tegen wallen en donkere kringen? In dat geval kun je pure arganolie gebruiken om zelf de beste oogcrème tegen wallen te maken.

Meng een eetlepel pure arganolie met een theelepel citroensap om wallen onder de ogen te bestrijden. De vitamine E uit arganolie en vitamine C uit de citroensap geven je huid namelijk een flinke boost.

Vind je de citroensap niet prettig, omdat het wat prikt? Dan kun je deze ook achterwege laten en alleen pure arganolie gebruiken als middel tegen wallen. Wanneer je liever een zelfgemaakt gezichtsmasker tegen wallen gebruikt, dan kun je de arganolie ook mengen met havermout.

Wat zijn rimpels?

Een rimpel is een lijn of vouw in het huidoppervlak. Deze lijn of vouw is ontstaan door het verzwakken van de huidstructuur. Onze huid verzwakt onder andere wanneer collageen en elastine in steeds mindere mate aanwezig zijn in de huid.

Meestal komen rimpels voor op het gezicht, de nek, de armen of delen van de huid die veel bloot worden gesteld aan de zon. Bekende soorten rimpels zijn voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en rimpels rondom de mond.

Twee soorten rimpels

Rimpels zijn onder te verdelen in twee soorten, namelijk dynamische en statische rimpels.

Dynamische rimpels zijn lijntjes en vouwen die alleen zichtbaar zijn tijdens expressies van het gezicht. Hierdoor kunnen dit soort rimpels al voorkomen op jonge leeftijd, zoals tijdens de puberteit. Dynamische rimpels zijn bijvoorbeeld kraaienpootjes, fronsrimpels, lachrimpels en voorhoofdrimpels.

Daarnaast kun je nog statische rimpels hebben. Dit zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn in het gezicht, zelfs als je geen uitdrukkingen maakt. Statische rimpels ontstaan door afname van collageen en elastine en door toegenomen activiteit van de onderliggende spier(en) die je gebruikt voor expressies.

Hoe ouder je bent, hoe meer statische rimpels ontstaan in de huid van je gezicht. Bekende voorbeelden van dit soort rimpels zijn lijnen rond de bovenlip en rimpels in het gebied rond de ogen.

Hoe ontstaan rimpels en vouwen?

vrouw close up rimpeltjes hand op wang

Zoals eerder vermeld ontstaan rimpels doorgaans als collageen en elastine in steeds mindere mate aanwezig zijn in de huid. Voor de afname van dit tweetal eiwitten zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. ArganWinkel.nl bespreekt de drie meest voorkomende oorzaken van rimpels.

Natuurlijke veroudering

Er kan ten eerste sprake zijn van het natuurlijke verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, ondergaat onze huid veranderingen. Zo gaat de huid minder natuurlijke oliën produceren en verliest je huid ook elasticiteit. Dat resulteert uiteindelijk in rimpels.

Hormonale veroudering

Een tweede oorzaak is het hormonale verouderingsproces. Dit proces treedt voornamelijk op bij vrouwen zodra de menopauze start. Tijdens de menopauze verandert namelijk de hormonale balans van het vrouwelijk lichaam wat rimpels kan veroorzaken.

Beschadiging

Hoewel rimpels veelal geassocieerd worden met ouderdom, is dat niet altijd de oorzaak. Een rimpel kan ten derde ontstaan door beschadiging van de huid door bijvoorbeeld de UV-stralen van de zon of blootstelling aan stof, wind en sigarettenrook.

Lijntjes, vouwen en andere rimpels voorkomen

Door je huid gezond te houden kun je rimpels en donkere kringen onder de ogen gemakkelijk voorkomen. Natuurlijk kun je het verouderingsproces nooit volledig tegen gaan.

Er zijn wel wat adviezen die je kunt volgen om de zichtbare veroudering van jouw huid te verminderen. Zo helpt het al om je in te smeren als je in de zon gaat zitten. Gebruik daarvoor idealiter zonnebrand met factor 50.

Verder is het aan te raden om zonnebanken te vermijden, niet te roken, voldoende te slapen en het gebruik van alcohol te beperken. Ook kan jouw huid er baat bij hebben als je gevarieerd eet.

Kortom, een gezonde en goed verzorgde huid zal minder (en minder snel) zichtbare rimpels krijgen.

Producten tegen rimpels

Wat werkt goed tegen rimpels? Inmiddels is er een aanzienlijk groot aanbod behandelingen en producten tegen rimpels verkrijgbaar. Dat is niet zo vreemd, aangezien we allemaal ouder worden en tegelijkertijd ook ‘mooi’ oud willen worden.

Voor behandelingen tegen huidveroudering zoals chemische peeling of botox moet je naar een erkende expert. Verder zijn er gelukkig ook nog genoeg middeltjes tegen rimpels die je zelf kunt gebruiken waaronder anti-rimpel crèmes en pure arganolie.

Biologische olie tegen rimpels

De arganolie die verkrijgbaar is bij ArganWinkel.nl is 100% biologisch en bevat dan ook slechts één ingrediënt. Dankzij de krachtige stoffen die in de olie zitten kan arganolie helpen rimpels tegen te gaan.

Zo bevat pure arganolie onder andere squaleen. Dit stofje kan helpen om het verouderingsproces van de huid te vertragen. Daarnaast bevat arganolie vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten die kunnen bijdragen aan het herstellen, hydrateren en voeden van de huid.

Dus ben je op zoek naar een goede biologische olie tegen rimpels? Probeer dan eens pure arganolie! Deze krachtige olie helpt de huid soepel te houden en te vernieuwen. Hierdoor kunnen, bij regelmatig gebruik, bestaande rimpels verminderen en nieuwe rimpels worden voorkomen.

Pure arganolie als anti-aging product

anti aging behandeling arganolie lachende vrouw rimpeltjes

Wil je arganolie in de meest pure vorm gebruiken tegen rimpels, lijntjes en vouwen in je gezicht? Dan gebruik je pure arganolie als het ware als een anti-aging middel.

Voordat je de arganolie aanbrengt op je gezicht, moet je er eerst voor zorgen dat de huid schoon is. Dus was je gezicht even met lauwwarm water en scrub voorzichtig alle dode huidcellen eraf.

Vervolgens breng je enkele druppels pure arganolie aan op je handen. Warm de olie even op door je handpalmen tegen elkaar te wrijven. Als arganolie namelijk warm is kan het optimaal door de huid opgenomen worden.

Smeer de olie met cirkelbewegingen rustig over je hals, kin, wangen, neus en voorhoofd. Bij de gebieden rond de ogen moet je echter niet wrijven. Rond de ogen breng je de pure arganolie al kloppend aan.

Veelzijdige biologische olie

Doordat arganolie 100% biologisch is en krachtige stoffen bevat, kun je pure arganolie ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo is onze arganolie geschikt voor de verzorging van je haar, huid en nagels.

Ook voor huidproblemen zoals acne, striae en littekens kan pure arganolie het verschil maken. Arganolie bevat namelijk ontstekingsremmende stoffen die helpen de huid te herstellen.

Ook arganolie tegen wallen en rimpels gebruiken?

Dus heb jij last van donkere kringen onder je ogen? Ben jij op zoek naar een natuurlijk product tegen rimpels of wil je graag de beste oogcrème tegen wallen maken en gebruiken? Bestel dan arganolie en ontdek zelf hoe deze krachtige olie tegen rimpels en wallen het verschil kan maken voor jouw gezicht.

Wanneer je bij ArganWinkel.nl een bestelling voor arganolie plaatst, dan profiteer je van onze beloftes. Zo kun je uitgaan van snelle levertijden. Bestel je arganolie bij ons op een werkdag voor 19:00? Dan doen wij het pakketje dezelfde dag nog op de post. Bovendien zijn de verzendkosten gratis als jouw bestelling een waarde heeft van €50,- of meer.

Zit je echter nog met vragen of wil je graag meer informatie over pure arganolie? Neem dan gerust contact met ons op! Elke werkdag van 09:00 tot 17:00 is onze deskundige klantenservice te bereiken via telefoon en live chat. Daarnaast kun je ook het contactformulier invullen.