Vragen en Antwoorden

Levering en Betaling

Op welke manieren kan ik allemaal betalen?

Je kunt op onze website betalen met Ideal Internetbankieren, Visa en Mastercard Creditcards, Bankcontact Mr Cash, PayPal en Achteraf Betalen via Billink.

Als je voor de betaaloptie achteraf betalen kiest dan vind er een kredietwaardigheidtoetsing plaats. Als je om welke reden dan ook niet door deze toetsing komt dan kun je geen gebruik maken van de optie achteraf betalen. Je kunt in dat geval wel je order betalen met één van de andere beschikbare betaalopties.

Kan ik veilig winkelen en betalen?

ArganWinkel.nl maakt gebruik van een (EV) SSL certificaat met Extended Validation. Alle pagina’s op onze website zijn hiermee beveiligd. Je kunt dit zien door het slotje wat op het adresbalk verschijnt. Tevens zie je https staan voor onze webadres en wordt het adresbalk bij sommige webbrowsers (gedeeltelijk) groen. Je kunt dus met een gerust hart bij ons winkelen.

Daarnaast is ook de verbinding met onze betaalprovider Pay.nl en andere derde partijen beveiligd met een SSL encryptie en zijn alle aankopen via PayPal en creditcard meteen verzekerd. Je loopt dus ook geen enkele risico bij het plaatsen van je bestelling of bij het betalen ervan.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij maken gebruik van het vertrouwde netwerk van PostNL voor het verzenden van je order. Bij al onze voorraad producten geldt dat als je voor 19:00 uur een bestelling plaatst, deze de volgende werkdag (of op zaterdag) geleverd wordt.

Mocht je onverhoopt niet thuis zijn, dan laat de postbode een afhaalbericht achter. U kunt in dat geval het pakketje afhalen bij uw dichtstbijzijnde postkantoor.

Weet je van tevoren al dat je op de betreffende dag niet thuis bent? Je kunt makkelijk de aflever moment aanpassen of kiezen voor het leveren op een afhaallocatie zodat je het pakket bij jouw in de buurt kunt afhalen wanneer het je schikt.

Ik heb geen bestelling en geen afhaalbericht ontvangen, Wat nu?

Heb je succesvol een order geplaatst dan ontvangt je hiervan een e-mail bericht. Controleer eerst of je deze e-mail van ons hebt ontvangen en lees hierin of je order succesvol is geplaatst en is betaald. In deze mail zit ook een tracking link waarmee je de zending kunt volgen.

Kun je deze mail niet vinden? Bekijk dan ook je Spam box of lijst met ongewenste e-mails.

Heb je geen mail aangetroffen en na 2 werkdagen nog steeds niets ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op via het nummer 020 261 0004 voor meer informatie. Houdt je factuurnummer bij de hand, wij zullen hierom vragen.

Na hoeveel dagen kan ik het aangekochte product nog retourneren of inruilen?

ArganWinkel.nl biedt een uitgebreide retourrecht aan al onze klanten. Je hebt 100 dagen de tijd om het product te ruilen of aan ons te retourneren, zelfs als het product al gebruikt is.

Wij staan dusdanig achter onze producten dat je 100% van je geld terug krijgt, zelfs als het flesje of potje nog maar half vol is!

Over Arganolie

Wat is Arganolie?

Arganolie is een olie die uit de noten die aan de arganboom groeien wordt geperst. Arganolie is een van de rijkste natuurlijke bron van vitamine E. Daarnaast is het ook rijk aan essentiële vetzuren en krachtige antioxidanten.

Arganolie wordt als een dagelijkse schoonheidsbehandeling gebruikt om

 • rimpels te verminderen,
 • alle huidtypen te verzorgen en te hydrateren,
 • beschadigde nagels en nagelriemen te verzorgen en
 • beschadigd, dof en droog haar en hoofdhuid te verzorgen.

Arganolie werkt ook verzachtend bij ontstekingen, voorkomt littekens en is uiterst geschikt om een groot aantal huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis te behandelen.

Hier kunt u meer lezen over wat Arganolie is.

Waar kan ik cosmetische arganolie allemaal voor gebruiken?

Arganolie voedt de huid op een natuurlijke manier. Tevens bevat het ook voedende eigenschappen die succesvol zijn gebleken bij de behandeling van huidproblemen zoals ecxema, Psoriades, artritis, reuma, acne, verbrande huid, littekens en striemen.

Arganolie is een weldaad voor je haar en zal droog, dun en dof haar moeiteloos herstellen door de haarschacht te versterken en de haarwortel van voeding te voorzien.

Is je haar beschadigd? Dan is het goed om je haar een aantal keer per week met deze olie te behandelen. Het zal je haar een enorme boost geven en je haar zal stralen en weer zacht aanvoelen.

Verder zorgt de olie voor sterke en gezonde nagels!

Hoe kan ik de olie het best aanbrengen op mijn huid, haar en nagels?

Arganolie kan rechtstreeks worden toegepast om de algemene toestand van de huid te verbeteren.

Voor je gaat slapen kun je een paar druppels aanbrengen op bijvoorbeeld je gezicht en hals. De olie wordt vrijwel direct opgenomen door je huid. De olie hydrateert en herstelt de schade welke tijdens de dag is veroorzaakt door luchtvervuiling, zon, roken, stress, etc.

Om je haar te revitaliseren, hoofdhuid te kalmeren en gespleten haarpunten te herstellen kun je Arganolie direct op je haar en hoofdhuid aanbrengen. Doe dit wel nadat je je haar hebt gewassen met een milde shampoo. Nadat je je haar hebt droog gemaakt met een handdoek, breng je een royale hoeveelheid olie aan op je droge haar. Masseer vervolgens de olie door je haar.

Heb je last van een droge hoofdhuid of roos, masseer de olie ook goed in over je hoofdhuid. Wikkel daarna je haar in een warme handdoek. Wacht ongeveer 30 minuten en spoel je haar met voldoende lauw water. Herhaal dit proces één of twee keer per week voor zacht, sterk, glad en glanzend haar.

Voor het versterken van zwakke of broze nagels, meng je arganolie en citroensap in gelijke delen. Laat je nagels tussen de 10 en 15 minuten in het mengsel. Voor de verzorging van je handen raden wij ook aan om een kleine hoeveelheid arganolie in je handen te wrijven. Doe dit met name voor het slapengaan.

Wie kunnen allemaal Arganolie gebruiken?

Iedereen kan zorgeloos Arganolie gebruiken! Arganolie verricht wonderen voor alle huidtypes.

Als je huid extra vettig is dan ragen wij aan om Arganolie alleen ’s nachts aan te brengen.

Waarom is Arganolie goed voor mijn huid?

Arganolie wordt al eeuwen voor huid, haar en lichaam met verbazingwekkende resultaten gebruikt.

Vitamine E is een belangrijke antioxidant die vrije radicalen, die veroorzaakt worden door blootstelling van de huid aan vervuiling en UV-stralen, bevecht. Het zijn de vrije radicalen die de huid collageen vernietigen en zo rimpels veroorzaken.

Doordat het zeer rijk is aan essentiële vetzuren in de vorm van Omega-6, is Arganolie een sterke ontstekingsremmer, vermindert het acne en is het de natuurlijke oplossing voor je huid om beter vocht vast te houden. Onze Arganolie is 100% biologisch en is vrij van parabenen, petrochemische derivaten en geurstoffen. Al deze ingrediënten zijn in verband gebracht met gezondheidsproblemen waaronder huidkanker.

Hoe komt het dat Arganolie zo diep doordringt in je huid?

Arganolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid vanwege zijn unieke samenstelling.

In feite bestaat menselijke talg, je huideigen natuurlijke oliën, uit 25% squaleen. Als gevolg van de verenigbaarheid met de huideigen natuurlijke oliën kan Arganolie dieper en beter dan de meeste andere oliën door dringen.

Sterolen penetreren snel omdat de structuur ervan zeer gelijkaardig is aan de menselijke sterolen. Deze sterolen zijn een van de belangrijkste componenten van de buitenste laag van de huid.

Essentiële vetzuren zijn de bouwstenen van het celmembraan. Daarom kunnen de omega’s in Arganolie omgezet worden en direct door de huid worden opgenomen.

Is Arganic een natuurlijke en biologische olie?

Ja, Wij gebruiken alleen 100% zuivere biologische Arganolie, welke vrij is van parabenen, petrochemische derivaten en geurstoffen. Het is biologisch gecertificeerd door EcoCert.

Wat maakt Arganolie zo geschikt als natuurlijke anti-aging olie?

Arganolie is een superproduct voor het tegen gaan van rimpels en andere tekenen van de ouder wordende huid. Het is de unieke samenstelling van Arganolie welke het uiterst effectief maakt tegen rimpels, ouderdomsvlekken, wallen onder de ogen. Samenstelling bestaat uit,

 • ultra-hydraterende essentiële vetzuren (ook wel bekend als omega’s),
 • verschillende super anti-oxidanten en
 • voedende vitamine E

Deze componenten van arganolie werken alleen en samen om,

 • de algemene gezondheid van je huid te verbeteren,
 • het behouden van jeugdige uitstraling van je huid.
Welke anti-oxidanten bevat Arganolie?

Arganolie bevat de volgende krachtige antioxidanten,

 • Carotenoïden,
 • polyfenolen,
 • ferulinezuur,
 • squaleen en
 • vitamine E.

De anti-aging effecten van deze olie zijn direct te wijten aan de unieke en natuurlijke combinatie van deze bijzondere anti-oxidanten.

De beste manier om uw huid te beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen is als de effectieve anti-oxidanten u zowel van binnen als van buiten bescherming bieden.

Vitamine E is een van de belangrijkste anti-oxidanten en kan de ketenreactie veroorzaakt door vrije radicalen makkelijk breken.

Wat is een vrije radicaal?

Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die gevormd worden wanneer cellen zuurstof verbranden. Deze moleculen hebben een ongepaard elektron in de buitenste schil. Deze ongepaarde elektron zorgt ervoor dat een molecuul sterk reactief is.

Door hun grote reactiviteit, kunnen radicalen kettingreacties veroorzaken en veranderingen aanbrengen aan honderden tot duizenden moleculen per radicaal. Dit kan schade veroorzaken aan je,

 • Celmembraan,
 • Cellulair eiwit en
 • aan DNA.

Dit kan leiden tot vroegtijdige veroudering, rimpels, en ziektes

Vrije radicalen schade wordt geassocieerd met oxidatie schade, omdat het de zuurstof molecuul is dat instabiel is.

Wat is een anti-oxidant en hoe bestrijden deze de vrije radicalen?

Anti-oxidanten zijn moleculen die verschillende vormen kunnen aannemen. Bijvoorbeeld eiwitten, enzymen, vitaminen, en metabolieten.

Deze moleculen zijn in staat om met vrije radicalen te reageren. Hierdoor worden de vrije radicalen geneutraliseerd en dus onschadelijk gemaakt.

Hoe sneller dit kan gebeuren hoe beter het is voor de cel. Dit omdat veel oxidatieve reacties verwoestende kettingreacties opstarten, die leiden tot aanzienlijke schade aan elk onderdeel van de anatomie van de cel.

Dit leidt tot vroegtijdige veroudering, rimpels, en ziektes.

Hoe helpt Arganolie bij een ontstoken huid?

Elk letsel, infectie of een allergische reactie op de huid zal een ontstekingsreactie uitlokken. Het interessante is dat bij alle ontstekingsreacties activiteiten van vrije radicalen zijn betrokken.

De aanwezigheid van carotenoïden, polyfenolen, ferulinezuur, squaleen, vitamine E in Arganolie zal activiteiten van vrije radicalen neutraliseren.

De ruim aanwezige sterolen, vitamine E en polyfenolen in Arganolie zijn veelzijdig. Deze componenten hebben een anti-oxidante werking, maar ook een kalmerende en helende werking.

De polyfenolen gaan onstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties.

Vitamine E beschermt essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken.

Essentiële vetzuren,

 • helpen bij het tegengaan van ontstekingen en
 • zijn nodig voor de productie van prostaglandine.

Prostaglandine is een natuurlijke ontstekingsremmer.

Hoe beschermt Arganolie je huid tegen schadelijke UV-straling?

Essentiële vetzuren en de krachtige anti-oxidanten carotenoïden, polyfenolen, squaleen, ferulinezuur, en vitamine E beschermen de huidcellen tegen schadelijke stralen van de zon.

Essentiële vetzuren beschermen de celmembraan en DNA tegen schade veroorzaakt door UV-straling.

Carotenoïden en squaleen kunnen de vrije radicaal singlet zuurstof deactiveren. Wanneer deze vrije radicaal wordt blootgesteld aan straling van de zon, wordt deze hyperactief en daarom uiterst destructief

Ferulinezuur is uniek omdat de blootstelling aan UV-licht de potentiële anti-oxidant kracht van deze zuur verhoogt.

Daarnaast is ook aangetoond dat vitamine E beschadiging van het weefsel veroorzaakt door UV-licht vermindert en het genzingsproces versnelt.

Hoe beschermt Arganolie je huid tegen uitdroging?

Een gezonde barrièrefunctie van je huid is van vitaal belang voor het behoud van een goede niveau van hydratatie.

Vochtverlies vanuit de huid door verdamping is groter wanneer de huid barrière functie wordt verstoord door onder andere schade veroorzaakt door milieuverontreiniging, UV-straling en stress.

Studies hebben aangetoond dat het vermogen van de bovenste huidlagen om vochtverlies tegen te gaan afhangt van de aanwezigheid van essentiële vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn waterbindend en verbeteren de barrière van de huid om transdermaal vochtverlies te beperken.

Ook helpen deze vetzuren de talgproductie te reguleren. Talg is de natuurlijke huideigen olie. Haar voornaamste doel van talg is je huid waterdicht maken en te beschermen tegen uitdroging.

Ook de componenten vitamine E, squaleen en sterolen in Arganolie spelen een belangrijke rol in het restaureren en het vasthouden van vocht.

Vitamine E beschermt de integriteit van essentiële vetzuren en beide hopen zich op in de opperhuid.

Squalene is een voedingsstofrijke olie en speelt een belangrijke rol, omdat het de unieke mogelijkheid heeft om zich te verankeren aan de celmembraan. Hierdoor wordt bescherming tegen vochtverlies op het niveau van elke cel voorkomen.

Sterolen werken synergetisch samen met menselijke sterolen om een uitstekende vochtretentie te bevorderen en spelen een fundamentele rol in het helpen en onderhouden van optimale huidbarrière-functie.

Deze componenten van arganolie werken individueel en samen tegen vocht verdampen.


Hoe beschermt Arganolie tegen rimpels en hoe helpt het rimpels te corrigeren?

Het zijn essentiële vetzuren, antioxidanten, sterolen, en hoog moleculair gewicht eiwitten in Arganolie die beschermen tegen rimpels en rimpels corrigeren.

De jeugdige uitstraling van je huid is direct gerelateerd aan de gezondheid van collageen en elastine eiwitten. Collageen geeft kracht aan structuur van de huid en elastine zorgt voor veerkracht.

Rimpels ontstaan wanneer er een verandering in de structuur van elastine plaats vindt. Deze verandering zorgt ervoor dat elastine haar veerkracht verliest.

Essentiële vetzuren handhaven optimale niveaus van hydratatie en het gezond functioneren van de huidlaag waar collageen en elastine zijn.

De anti-oxidanten voorkomen dat vrije radicalen de collageen en cellulaire anatomie van elastine beschadigen.

Bovendien, Arganolie bevat een hoog moleculair gewicht eiwitten die een netwerk van moleculen maken met een direct verstevigend effect.

 

Hoe helpt Arganolie tegen (zwangerschap) striemen?

Striemen ontstaan wanneer de collageen en elastine in je huid te ver uiteen worden uitgerekt en hierdoor de vezels worden gescheiden. Hierdoor ontstaat schade en collageen en elastine worden vatbaarder voor radicalen.

De beste verdediging voor een gezonde en mooi uitziende huid is het zorgen voor

 • een optimaal niveau van hydratatie te handhaven en
 • genoeg effectieve ontstekingsremmers en anti-oxidanten om collageen en elastin cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Arganolie is rijk aan krachtige anti-oxidanten en essentiele vetzuren, die van vitaal belang zijn om vocht restauratie en behoud, en ook bijdragen aan de flexibiliteit van de membraan van de cel.

Argan’s vitamine E en sterolen zijn ook uitstekend hydrators en ontstekingsremmers.

Samengenomen helpt elk van deze elementen de huidcellen in hun strijd om niet te scheiden tijdens perioden van snelle groei, wat striae veroorzaakt.

Hoe helpt Arganolie dermatologische aandoeningen zoals eczeem (dermatitis) en psoriasis te verminderen?

De combinatie van de unieke componenten van Arganolie verlicht met succes de ontstekingssymptomen van deze aandoeningen door effectief de roodheid, ontsteking en vochtverlies te bestrijden.

Veel van Arganolie ‘eigenschappen zijn veelzijdig waardoor de hydraterende en antioxiderende en ontstekingsremmende effecten worden versterkt.

Essentiële vetzuren, vitamine E, squaleen en sterolen zijn allemaal belangrijk bij het herstel en het vasthouden van vocht.

De aanwezigheid van carotenoïden, polyfenolen, ferulinezuur, squaleen en vitamine E zijn anti-oxidanten die activiteiten van vrije radicalen, die opgestart worden door een ontsteking neutraliseren.

Essentiële vetzuren zijn nodig voor de productie van prostaglandine, wat een natuurlijke ontstekingsremmer is.

Bovendien, omdat eczeem vaak wordt veroorzaakt door een allergische reactie, zijn Argan’s Polyfenolen een belangrijk onderdeel, omdat het zowel een anti-allergisch en een anti-inflammatoire agent is.

Verstopt Arganolie poriën?

Nee, Arganolie verstopt je poriën niet.

Arganolie is non-comodogeen en bij regelmatig gebruik zal arganolie de talgproductie van je huid reguleren.

Welke onderdelen van Arganolie zijn antiseptisch?

Antiseptica zijn antimicrobiële stoffen die worden toegepast aan levend weefsel om te helpen de mogelijkheid van besmetting te verminderen.

Arganolie’s polyfenolen staan bekend om hun antiseptische eigenschappen en squaleen is een natuurlijke bacteriedodende component.

Wordt Argan op dieren uitgetest?

Arganolie is een natuurlijk en eerlijk product waarvoor geen gebruik wordt gemaakt van dieproeven.