Couperose en rosacea op een natuurlijke manier behandelen met arganolie

vrouw couperose rosacea vergrootglas huid behandeling arganolie huidverzorging

Krijg jij regelmatig rode vlekken in je gezicht? Heb je daarnaast last van bultjes en puistjes? Zijn ook de bloedvaten in je gezicht zichtbaar? Dan heb je misschien last van couperose of zelfs rosacea.

De roodheid in je gezicht kan erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er middelen die je kunt gebruiken om deze roodheid te verminderen. Zo kun je onder andere pure arganolie gebruiken om couperose en rosacea op een natuurlijke manier te behandelen.

Arganolie komt oorspronkelijk uit Marokko en staat inmiddels wereldwijd bekend om de krachtige stoffen die het bevat. Dankzij de antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamine E in de olie kan pure arganolie helpen de huid te herstellen en hydrateren.

Wil je graag weten hoe je arganolie kunt gebruiken om couperose en rosacea op een natuurlijke manier te behandelen? Lees dan snel verder. Als je al bekend bent met deze indrukwekkende olie, dan kun je natuurlijk ook gelijk een bestelling plaatsen bij ons. Klik hiervoor op arganolie kopen.

Wat is couperose?

Er is sprake van couperose, ofwel essentiële teleangiëctasieën, als in de huid een netwerk van kleine, rode (en soms blauwe) bloedvaten zichtbaar is. Couperose is een onschuldig huidprobleem dat voornamelijk voorkomt bij mensen met een lichte huid. Over het algemeen hebben vrouwen vanaf 30 jaar het meeste last van deze huidaandoening.

Zo ontstaat couperose

Couperose komt tot stand wanneer de vaatwanden van de oppervlakkige adertjes in de huid verzwakt raken. Dit proces vindt geleidelijk plaats naarmate de huid verouderd. Met de tijd verliest de huid, en daarmee dus ook de bloedvaten, zijn stevigheid en elasticiteit. Eenmaal verwijd en uitgezet verliezen de vaatwanden uiteindelijk hun functie.

Naast ouderdom kan couperose ook ontstaan door genetische aanleg. De sterkte van de vaatwanden in de huid is namelijk erfelijk bepaald. Verder kunnen overmatige blootstelling aan de zon, je huidtype, roken, temperatuurswisselingen en alcoholgebruik ook couperose veroorzaken.

Wat is rosacea?

Rosacea, letterlijk vertaald “rood als een roos”, is een niet-besmettelijke huidaandoening. Het is namelijk een chronische ontstekingsreactie in het gezicht. Couperose kan als symptoom manifesteren van deze huidaandoening.

De huidaandoening rosacea wordt in het gezicht gekenmerkt door felle verkleuringen waardoor met name rode wangen en een rode neus ontstaan. Hoewel rosacea soms wat lijkt op acne, heeft het er niets mee te maken. Bovendien komt deze huidaandoening meestal voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar oud.

Symptomen van rosacea

Doorgaans krijgen de meeste mensen last van roodheid in het gezicht wanneer ze kampen met rosacea. Dit is echter niet het enige symptoom dat kan manifesteren bij deze chronische huidaandoening.

Hieronder hebben wij een aantal andere veelvoorkomende symptomen van rosacea voor je op een rij gezet:

  • Droge huid
  • Oogirritatie
  • Grove huidstructuur rondom de neus
  • Kleine bultjes of puistjes
  • Grotere ontstekingen in de huid

Wat is de oorzaak van rosacea?

Tot op heden is het niet duidelijk waardoor rosacea precies ontstaat. Er zijn veel verschillende theorieën over wat deze huidaandoening veroorzaakt, maar er is geen uitsluitend bewijs welke theorie daadwerkelijk klopt.

Wat wel bekend is, zijn de factoren die rosacea mogelijk kunnen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan alcohol en bepaalde voedingsmiddelen. Daarnaast kunnen ook bepaalde geneesmiddelen rosacea verergeren.

Andere verergerende factoren zijn de temperatuur en het klimaat. Zo kan de roodheid van deze huidaandoening erger lijken in de winter. Bovendien kun je simpelweg overgevoelig zijn voor bepaalde producten waardoor de rosacea verergert.

Ten slotte kunnen ook stress en hormonen leiden tot een toename van de roodheid of andere symptomen van rosacea. Vrouwen merken bijvoorbeeld tijdens de menopauze een verergering van de klachten.

Couperose en rosacea behandelen

couperose rosacea half gezicht vrouw

Een rode huid met bultjes of puistjes is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om couperose of rosacea te behandelen. Ga echter wel eerst naar de huid- of huisarts om vast te stellen dat je echt last hebt van deze aandoening voordat je start met een behandeling.

Behandeling van couperose

Couperose kun je op verschillende manieren behandelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de bloedvaatjes te laseren met een vaatlaser door een deskundige. Daarnaast kan de huid- of huisarts diverse crèmes voorschrijven die de roodheid kunnen verminderen.

Behandeling van rosacea

De behandeling van rosacea is wat complexer. Zo kun je een combinatiebehandeling ondergaan. Die behandeling bestaat uit een tablettenkuur in combinatie met een uitwendige zalf.

Andere opties om rosacea te behandelen is lasertherapie of het dichtbranden van de vaatjes (coagulatie). Deze methodes moeten uitgevoerd worden door een erkende deskundige.

Dit kun je zelf doen aan couperose

Helaas is couperose een huidaandoening die niet zomaar overgaat. Wel kan couperose stabiel blijven en alleen roodheid tonen in het gezicht.

Wil je zelf jouw couperose behandelen en onder controle krijgen? Dan raden wij je ten eerste aan om externe prikkels te vermijden. Drink bijvoorbeeld niet te veel alcohol en eet niet te pittig. Ook jezelf goed insmeren tegen de zon kan de roodheid al merkbaar verminderen.

Verder zijn er ook natuurlijke middelen tegen couperose die je kunt proberen. Een goed voorbeeld daarvan is pure arganolie. Arganolie bevat diverse krachtige stoffen, waaronder antioxidanten, essentiële vetzuren, vitamine E, squaleen, sterolen en polyfenolen.

Dankzij de unieke samenstelling kan arganolie in de meest pure vorm een ontstekingsremmende werking hebben. Hierdoor kan arganolie helpen de roodheid van couperose te verminderen.

Zelf rosacea op een natuurlijke manier behandelen

Heb je last van rosacea? Dan is het verstandig om de huid niet te veel te behandelen. Je moet de huid met andere woorden niet te veel irriteren. Let daarom goed op welke producten je gebruikt voor je huid.

Als je rosacea zelf wilt behandelen, dan kun je het beste een mild product gebruiken. Daarnaast kan het ook prettig zijn om zo nu en dan een stoombad te nemen of natte doeken op je gezicht te leggen.

Het is ook mogelijk om rosacea met natuurlijke producten te behandelen. Zo kun je bijvoorbeeld pure arganolie gebruiken.

Argan olie om rosacea en couperose te verminderen

Voordat je de pure arganolie op je gezicht aanbrengt kun je het beste eerst je huid reinigen. Was daarom je gezicht even met lauwwarm water. Vervolgens kun je enkele druppels arganolie aanbrengen op je vochtige gezicht.

Gebruik je arganolie als natuurlijke behandeling voor rosacea of couperose? Dan kun je kiezen uit 2 verschillende manieren om de olie aan te brengen. Zo kun je ten eerste voorzichtig met je vingers de olie aanbrengen. Dit kun je het beste doen door enkele druppels arganolie op de handpalm aan te brengen, de handpalmen warm te wrijven zodat de olie goed over de handen verdeeld, en de olie vervolgens op het gereinigde gezicht aan te brengen.

De tweede optie is om een wattenschijfje te gebruiken. Breng na het wassen van je gezicht dus enkele druppels pure arganolie aan op je handpalmen of een wattenschijfje. Eenmaal ingesmeerd laat je de huid van je gezicht even ademen.

Probeer pure arganolie tegen couperose en rosacea

2 helften vrouwengezicht rosacea couperose behandelen pure arganolie voor en na

Heb je last van roodheid in je gezicht en is er couperose of rosacea gediagnosticeerd? Dan kun je ervoor kiezen om deze chronische huidaandoeningen te behandelen en onder controle te krijgen met pure arganolie. Bij ArganWinkel.nl koop je gemakkelijk online de meest pure arganolie producten!

Plaats je een bestelling bij ons? Dan kun je rekenen op een aantal beloftes. Zo leveren wij bestellingen erg snel. Als je op een werkdag voor 19:00 bestelt, dan doen wij je bestelling dezelfde dag nog op de post. Ook rekenen wij geen verzendkosten bij bestellingen met een minimale waarde van €50,-.

Wacht je nog met het bestellen omdat je vragen hebt? Ook dan ben je bij ArganWinkel.nl aan het juiste adres! Onze vriendelijke klantenservice staat elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 klaar om je te woord te staan. We zijn bereikbaar via de telefoon, live chat en het contactformulier.