Haaruitval behandelen met arganolie

vrouw haaruitval behandelen met arganolie lang blond gezond haar

De natuurlijke cyclus van ons haar bevat zowel haargroei als haaruitval. Tot een bepaalde hoogte is haarverlies dan ook heel normaal. Merk jij echter dat je meer dan een normale hoeveelheid haar verliest? Kamp je met andere woorden met overmatig haarverlies? Behandel je haar en hoofdhuid dan met pure arganolie.

Arganolie wordt steeds vaker toegepast voor de verzorging van haar, omdat deze olie allerlei verzorgende en voedende ingrediënten bevat. Hierdoor kan pure arganolie onder andere bijdragen aan het herstellen en verzorgen van het haar en de hoofdhuid.

Wil je weten hoe pure arganolie overmatig haarverlies kan tegengaan? Ben je benieuwd op welke manier je deze olie kunt gebruiken om haaruitval te behandelen? Lees dan gerust verder. Wij van ArganWinkel.nl vertellen je op deze pagina precies hoe het zit.

Indien je al bekend bent met arganolie of al fan bent van dit product, dan kun je natuurlijk ook gelijk een bestelling plaatsen. Klik hiervoor simpelweg op arganolie kopen.

Haaruitval en mogelijke oorzaken

Wanneer je last hebt van overmatig haarverlies, dan is de eerste stap om te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Net zoals bij een droge huid of vet haar zijn er diverse factoren die van invloed kunnen zijn op haargroei en haaruitval.

Om je een handje te helpen hebben wij hieronder de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet.

 • Stress
 • Hormonale disbalans (bijvoorbeeld zwangerschap of een overactieve schildklier)
 • Medicatie
 • Schimmelinfecties op de hoofdhuid
 • Ziekte
 • Agressieve haarproducten (denk hierbij aan haarverf, gels en haarsprays)
 • Regelmatig intens stylen van het haar

Haaruitval stoppen op natuurlijke wijze

Heb je de oorzaak van jouw haaruitval geïdentificeerd? Dan kun je gelijk een oplossing zoeken. Sommige oorzaken lossen zichzelf echter op. Denk bijvoorbeeld aan stress. In de meeste gevallen zal bij stress het haarverlies in de loop van tijd weer verminderen, namelijk als de stressvolle periode achter de rug is.

Uiteraard zijn er ook oorzaken die ervoor zorgen dat haaruitval tegengaan wat minder makkelijk is. In dat geval kun je overmatig haarverlies stoppen met een product dat 100% natuurlijk is, namelijk pure arganolie.

Arganolie tegen haaruitval

Pure arganolie is een olie rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Zo bevat arganolie onder andere vitamine E. Deze vitamine zorgt ervoor dat het haar beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Hierdoor kan jouw haar dus minder snel afbreken.

Daarnaast zorgen de essentiële vetzuren, omega 6 en 9, in arganolie ervoor dat jouw haar gevoed wordt. Dit leidt ertoe dat jouw haar weer gaat glanzen en sterker kan worden.

De combinatie van deze ingrediënten zorgt ervoor dat pure arganolie bijdraagt aan de conditie van de hoofdhuid en de rest van jouw haar. Dit is belangrijk als je haaruitval wilt stoppen. Een goede conditie is namelijk van essentieel belang voor de productie van haar.

Kortom, pure arganolie kan de natuurlijke haargroei ondersteunen. Hierdoor gaat de olie tegelijkertijd overmatig haarverlies tegen. Dit maakt arganolie een zeer geschikt product om haaruitval te stoppen op natuurlijke wijze. Aangezien pure arganolie geschikt is voor elk haartype kan ook jij deze olie inzetten tegen overmatig haarverlies!

Pure arganolie gebruiken als haarkuur tegen haaruitval

arganolie als haarkuur tegen haaruitval vrouw uitvergroot olie op haar

Ben je inmiddels van plan om arganolie te gebruiken als haarolie tegen haaruitval? Dan wil je vanzelfsprekend weten hoe je de olie op de juiste wijze moet aanbrengen. Wij van ArganWinkel.nl hebben speciaal voor jou op een rijtje gezet hoe je arganolie gebruikt als haarkuur tegen haaruitval:

 • Hoeveel arganolie je precies nodig hebt, is afhankelijk van jouw haartype en de lengte van het haar. Breng een gepaste hoeveelheid pure arganolie aan op jouw haar. Hierbij werk je van de wortels naar de haarpunten toe.
 • Neem even een paar minuten de tijd om de olie goed in te masseren op de hoofdhuid. Hierdoor kan de arganolie straks optimaal werken.
 • Vervolgens laat je de olie minimaal 10 minuten intrekken. Voor het beste resultaat kun je jouw haar gedurende deze tijd inwikkelen in een warme handdoek. Arganolie werkt namelijk beter als het warm is. Ook een badmuts is hiervoor geschikt.
 • Spoel vervolgens de olie uit het haar met water van ongeveer 37 à 38 graden Celcius.
 • Ten slotte was je jouw haar met een milde shampoo. Maak de verzorgingsroutine compleet door daarna nog een conditioner te gebruiken.

Pure arganolie tegen haaruitval proberen?

Nu weet je precies hoe overmatig haarverlies kan ontstaan en hoe pure arganolie kan helpen om haaruitval te voorkomen of te behandelen. Wil je zelf arganolie tegen haaruitval proberen? Plaats in dat geval gelijk een bestelling pure arganolie producten tegen overmatig haarverlies bij ArganWinkel.nl!

Koop je arganolie tegen haaruitval bij ons? Dan profiteer je van onze beloftes. Zo hanteren wij ten eerste snelle levertijden. Een bestelling geplaatst op een werkdag voor 19:00 is de volgende dag al in huis. Ten tweede rekenen we geen verzendkosten voor bestelling die €50,- of meer waard zijn. Ten derde heb je ook nog eens 100 dagen retourrecht.

Twijfel je over het plaatsen van een bestelling, omdat je nog vragen hebt? Wil je eerst meer informatie voordat je overgaat tot een aankoop? Ook dan zijn we er voor je! De vriendelijke klantenservice van ArganWinkel.nl staat elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 klaar om je aanvullende informatie te geven. Je kunt ons bereiken via 020 261 0004, de live chat of door het contactformulier in te vullen.