EcoCert COSMOS & Duurzaamheid

ArganWinkel.nl heeft meerdere producten in het assortiment die COSMOS ORGANIC gecertificeerd zijn door EcoCert Greenlife volgens het COSMOS standaard. Daarmee is de keten volledig gesloten en wordt het flesje arganolie, cactusvijgolie en rozenwater die je thuis ontvangt vanaf de boom in Marokko tot in het flesje bij je thuis gevolgd en gemonitord.

Het keurmerk richt zich op milieuvriendelijke productie van voedingsmiddelen, cosmetica en kleding. Producten met een EcoCert keurmerk bestaan minstens 95% uit van oorsprong natuurlijke ingrediënten. Van synthetische stoffen is een klein percentage toegestaan, zoals conserveringsmiddelen en parfum.

Op het gebied van verpakkingen en afbreekbaarheid van ingrediënten zijn er ook strenge eisen. Zo is er bijvoorbeeld een verbod op het gebruik van microplasticsAls bedrijf is het ook noodzakelijk om een bedrijfsmilieuplan op te stellen die je dwingt na te denken over je bedrijfsvoering en hoe je daarin kunt verduurzamen. Een goed voorbeeld hiervan is dat ArganWinkel.nl waar mogelijk verpakkingsmateriaal hergebruikt en verschillende formaten dozen gebruikt die past bij de inhoud van de zending.

Het Ecocert keurmerk op echtheid controleren

Veel aanbieders van natuurlijke cosmetica claimen een EcoCert keurmerk te hebben, maar hebben dit in werkelijkheid niet.

Het is niet eenvoudig om het certificaat te krijgen. Naast het feit dat je aan strenge eisen moet voldoen, kost het ook de nodige financiële middelen om dit certificaat en de daarbij geldende waardevolle garantie aan je klanten te kunnen bieden. Er wordt om die reden dan ook helaas veel mee gesjoemeld.

Hoe kun je als consument zelf controleren of het certificaat echt is? EcoCert biedt op hun website een zoekfunctie aan waarbij je exact kunt nagaan wie er in welk land allemaal het EcoCert COSMOS keurmerk heeft en mag voeren op zijn of haar producten.

Via de volgende link van EcoCert kun je zien welke bedrijven er gecertificeerd zijn door EcoCert:

Klik Hier Om Onze EcoCert Certificaat Te Controleren Op De Webite Van EcoCert!

Alle bedrijven en instanties die goedgekeurd zijn door EcoCert staan op deze pagina van EcoCert vermeld. Mocht je nog twijfels hebben over een bedrijf? Aarzel dan niet om even contact op te nemen met EcoCert zelf voor een extra check.