Droge nagelriemen en schimmelnagels behandelen met arganolie

droge nagelriemen behandelen arganolie verzorgde nagels vrouw

Heb jij last van een ontstoken nagelriem? Kamp je met droge nagelriemen? Of zijn je nagelriemen wel aan wat extra verzorging toe? Probeer dan eens biologische en pure arganolie uit!

Naast dat arganolie wordt gebruikt voor huid en haar kan deze olie ook de behandeling van diverse nagelproblemen ondersteunen. Door de grote hoeveelheid vitaminen en essentiële vetzuren is pure arganolie meer dan geschikt om te gebruiken als nagel en nagelriemverzorging.

Wanneer dit helemaal nieuw voor je is, dan ben je op de juiste pagina beland! Hier lees je namelijk alles wat je moet weten over het verzorgen van droge nagelriemen, nagels en zelfs schimmelnagels met arganolie. Dus lees gerust verder voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Ben je al bekend met de voordelen van pure en biologische arganolie en wil je jouw nagelriemen direct verzorgen? Klik dan snel op de link arganolie kopen en plaats je bestelling vandaag nog bij Arganwinkel.nl!

Wat veroorzaakt droge nagelriemen en schimmelnagels?

Voordat je een probleem kunt behandelen, is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is. Dat geldt ook voor nagelproblemen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan droge nagelriemen, broze nagels of schimmelnagels? Waardoor ontstaan deze nagelproblemen? ArganWinkel.nl legt het uit!

Droge nagelriemen

Doorgaans drogen nagelriemen uit op het moment dat het weer omslaat. Met name met kouder weer kan de huid strak komen te staan. Hierdoor kan de huid rondom jouw nagels barsten en loskomen. Vervolgens ontstaan van die vervelende velletjes en heb jij dus last van droge nagelriemen.

Broze nagels

Wanneer je kampt met overmatig scheurende of broze nagels is het vaak zo dat jouw voeding de boosdoener is. Regelmatig ontstaan broze of snel scheurende nagels, omdat je lichaam niet de benodigde voedingsstoffen bevat om jouw nagels gezond en sterk te houden.

Schimmelnagels

Verder kun je nog last hebben van een schimmelnagel. Schimmelnagels worden ook wel kalknagels genoemd. Nagelschimmel ontstaat wanneer een schimmel de huid onder de nagel of de nagel zelf binnendringt. Net zoals andere schimmels gedijt de nagelschimmel goed in een vochtige en warme omgeving.

Het behandelen van droge nagelriemen of nagelschimmel

Wat te doen tegen schimmelnagels? Ben je met andere woorden benieuwd hoe jij jouw nagelriemen er weer verzorgd uit kan laten zien? Wij van ArganWinkel.nl schieten te hulp! Hieronder leggen wij precies uit hoe je jouw nagelriemen weer zacht kunt maken en hoe je nagelschimmel kunt behandelen.

Nagelriemen zacht maken

Zo zijn er ten eerste verschillende manieren waarop jij jouw nagelriemen weer zacht maken kunt. Je kunt jouw handen bijvoorbeeld eerst laten weken in een bad met water en soda. Vervolgens krijg je zachte nagelriemen en kun je de nagelriem voorzichtig behandelen. Hiervoor kun je vaseline of arganolie gebruiken.

Waarom is het belangrijk om je droge nagelriemen zacht te maken? Als jij geregeld last hebt van droge nagelriemen, dan is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Wanneer je dit niet doet, kunnen bacteriën en schimmels vat krijgen op de huid en nagel.

Pas wel op! Week je nagels niet te vaak. Door je nagelriemen in het water te doen worden ze week en dus ook kwetsbaar. Gebruik daarom ook altijd soda in je nagelbadje. Soda heeft namelijk een antibacteriële werking.

Nagelschimmel behandelen

Een nagelschimmelinfectie is in principe vrij onschuldig maar een schimmelnagel kan op den duur wel bepaalde ongemakken veroorzaken. Denk hierbij aan verkleuringen in de nagel of in het ergste geval kan de nagel loskomen.

Wanneer je last ervaart van een schimmelnagel kun je verschillende dingen proberen. Aangezien schimmelnagels voornamelijk voorkomen bij de voeten, hebben we de volgende tips daarop gebaseerd.

  • Was jouw voeten alleen met water of laat ze weken in een sodabadje. Gebruik dus geen geparfumeerde zepen.
  • Droog de voeten na het wassen goed af. Zorg dat je voeten echt droog zijn en niet vochtig blijven.
  • Draag katoenen of wollen sokken, want schimmels gedijen goed op vochtige plekken.
  • Draag luchtige schoenen of luchtdoorlatende schoenen.

Werken de bovenstaande tips niet? Dan kun je langs de huisarts voor advies. Daarnaast zijn er ook natuurlijke middeltjes waarmee je een nagelschimmel kunt behandelen. Probeer bijvoorbeeld pure arganolie!

Arganolie helpt bij droge nagelriemen en schimmelnagels

arganolie behandeling natuurlijke nagels droge nagelriemen schimmelnagels

Je kunt ervoor kiezen om jouw nagelriemen te behandelen met arganolie. Pure arganolie zit namelijk vol met verschillende vitaminen en belangrijke bouwstoffen. Deze stoffen dragen bij aan het herstel en verzorging van diverse nagelproblemen.

Arganolie bevat verschillende componenten die kunnen bijdragen aan sterkere nagels, die verzachtende eigenschappen bezitten en die een ontstekingsremmende werking hebben. Zo zit er een hoge hoeveelheid vitamine E in arganolie. Ook bevat pure arganolie omega 6 en omega 9 die helpen om jouw nagelriemen soepel, sterk en gezond houden.

Voor het beste resultaat is het echter wel belangrijk dat je arganolie in de meest pure vorm op de juiste manier gebruikt. Maar hoe breng je arganolie aan op jouw nagels en nagelriemen om ze te verzorgen? ArganWinkel.nl legt het uit!

Schimmelnagels en nagelriemen verzorgen met arganolie

Biologische arganolie is een geschikt middel om te gebruiken als je jouw nagels wil versterken en je nagelriemen wil verzorgen. Deze olie bevat namelijk verschillende vitaminen en andere werkzame stoffen die bijdragen aan mooie en verzorgde nagels.

Het aanbrengen van arganolie op jouw nagels kan op een paar verschillende manieren. Deze behandelingen zijn geschikt voor zowel de nagels van jouw handen als die van je voeten.

Je kunt de arganolie puur aanbrengen op de nagels en nagelriemen of de pure arganolie mengen met citroensap in de verhouding 1:1. Vervolgens dompel je jouw handen hierin onder gedurende zo’n 15 à 20 minuten. Spoel je handen daarna af.

Wil je niet alleen de nagels maar ook jouw voeten of handen een complete, verzorgende boost geven? Doe dan een paar druppeltjes pure, biologische arganolie in een teiltje of kommetje met lauwwarm water. Laat je handen of voeten vervolgens even rusten in het water en dep ze vervolgens zachtjes droog. Resultaat: zachte en verzorgde handen en voeten!

Wil jij ook arganolie gebruiken om jouw nagelriemen te verzorgen?

Nu weet je alles over hoe je arganolie kunt gebruiken voor gezonde nagelriemen en als behandeling voor jouw afbrekende schimmelnagel. Wil je daarom zelf een flesje pure arganolie in huis halen? Bestel dan bij ArganWinkel.nl!

Wanneer je bij ons bestelt, dan ben je gegarandeerd van de hoogste kwaliteit arganolie. Alleen bij ArganWinkel.nl vind je 100% pure en biologische arganolie. Onze olie bestaat dan ook uit slechts 1 ingrediënt!

Dus wil jij zo snel mogelijk jouw droge nagelriemen of brekende nagels versterken, voeden en hydrateren? Als je op een werkdag voor 19:00 bestelt, dan heb jij jouw bestelling de volgende dag al in huis. Verder profiteer je bij ons van gratis verzending als je een bestelling plaatst met een waarde van €50,- of meer..

Heb je behoefte aan meer informatie voordat je een aankoop doet? Ben je simpelweg nog niet overtuigd? Dan kun je bij ArganWinkel.nl simpelweg en geheel vrijblijvend een proefmonster bestellen om onze arganolie te testen en zelf te ervaren.

Zit je met vragen? Neem dan contact op met onze vriendelijke klantenservice! Wij staan maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 voor jou klaar om je alle informatie te geven die je nodig hebt.