Tatoeage verzorgen met pure arganolie

vrouw tatoeage verzorging tattoo

Heb jij recentelijk een tatoeage, ofwel tattoo, gezet? Dan wil je er uiteraard voor zorgen dat dit kunstwerkje op je huid zo lang mogelijk mooi blijft. Je bent met andere woorden op zoek naar de beste tattoo verzorging.

Bij een nieuwe tatoeage is vooral de nazorg in de eerste weken heel belangrijk. De huid is dan namelijk beschadigd en extra kwetsbaar. Volg daarom altijd goed het advies van de tatoeëerder omtrent tattoo verzorging op.

Na de eerste twee weken, als de huid van de tattoo weer redelijk genezen is, kun je een milde moisturizer gebruiken. Daarmee houd je jouw huid soepel en verzorg je het meteen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld pure arganolie gebruiken.

Wil je graag weten hoe je arganolie als milde moisturizer voor tattoo verzorging kunt gebruiken? Dan kun je gewoon verder lezen. Als je al bekend bent met het Marokkaanse goud, dan kun je direct een bestelling plaatsen bij ons! Klik hiervoor op arganolie kopen.

Hoe moet je een tattoo verzorgen?

De verzorging van een tatoeage start eigenlijk direct na het zetten ervan. Zodra de tatoeëerder klaar is, maakt hij/zij de tattoo schoon, doet er vervolgens een antibacterieel middel op en wikkelt ten slotte jouw tattoo in.

Al deze stappen na het zetten van de tatoeage zijn gericht op het beschermen van de huid tegen een infectie. Eenmaal thuis moet jij de tattoo verzorging zelf regelen. Zo moet je de huid goed schoon houden en de tatoeage goed laten ademen.

In totaal heeft je huid ongeveer 6 tot 8 weken nodig om volledig te genezen. Dit kan per persoon weliswaar variëren. Deze genezingsperiode is o.a. ook afhankelijk van je huidtype.

Zodra je huid redelijk genezen is na een aantal weken, kun je de tattoo verzorgen met arganolie als milde moisturizer. Daarnaast draagt arganolie eraan bij dat jouw huid niet te droog of te vet wordt.

Help! Mijn tattoo jeukt

Tijdens de eerste helingsfase, ofwel de eerste twee weken, kan de tattoo vervellen. Soms vormen er ook korstjes en kan je tatoeage uiteindelijk gaan jeuken. Wat kun je doen tegen de jeuk?

Deze vervelende jeuk ontstaat omdat je huid beschadigd is en moet genezen. Je kunt de huid helpen te herstellen door deze in te smeren met een zalf die vrij is van kleurstoffen en parfum.

Doorgaans geeft de tatoeëerder aanvullend advies over wat je kunt doen bij jeuk nadat hij/zij de tatoeage heeft gezet. Ook als je rode bultjes op de tattoo ziet, dan kan het helpen om de zalf te gebruiken die de tatoeëerder je heeft aangeraden.

Nieuwe tattoo verzorgen met arganolie

tattoo tatoeage verzorging arganolie huidverzorging

Zoals eerder vermeld kun je pure arganolie gebruiken als milde moisturizer voor de verzorging van je tatoeage. Arganolie zit namelijk vol met essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Deze krachtige stoffen kunnen de huid ondersteunen, beschermen en voeden.

Een andere interessante eigenschap van pure arganolie is de ontstekingsremmende werking. Als je deze olie gebruikt voor tattoo nazorg, dan kan de kans op infecties of ontsteking aanzienlijk verkleind worden.

Verder is arganolie ook nog eens 100% natuurlijk. Dat wil zeggen dat deze olie vrij is van kleurstoffen, parfum en andere chemicaliën die schadelijk zijn voor je nieuwe tattoo.

Kortom, met pure arganolie kun je de huid helpen met herstellen en goed verzorgen. Hierdoor ziet je nieuwe tatoeage er straks mooi en gezond uit!

Tattoo nazorg tips bij het gebruik van arganolie

Luister ten eerste altijd goed naar het advies van de tatoeëerder en volg dit ook zorgvuldig op. De tatoeëerder weet over het algemeen het beste wat werkt en wat niet. Schrijf daarom desnoods de tattoo nazorg tips op zodat eenmaal je thuis jouw nieuwe tattoo goed kan verzorgen.

Wil je graag het Marokkaanse goud inzetten voor de verzorging van je nieuwe tattoo? Wij bij ArganWinkel.nl geven je graag de nodige informatie om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

Was je nieuwe tattoo eerst goed schoon met een antibacteriële zeep. Geef de huid daarna de tijd om te ademen. Van nature heeft je huid namelijk zuurstof nodig om te genezen en helen.

Zijn er 30 tot 60 minuten voorbij? Was dan je handen grondig. Vervolgens kun je enkele druppels van de olie op je handen aanbrengen en de arganolie nu voorzichtig inmasseren. Eenmaal klaar geef je de olie ten slotte even de tijd om goed in te trekken.

Extra tip van ArganWinkel.nl: vergeet tijdens het masseren de huid rondom je nieuwe tattoo niet mee te nemen. Ook op deze plekken kan jouw huid namelijk wel wat extra verzorging en voeding gebruiken.

Gebruik ook pure arganolie voor tattoo verzorging

Nu ben jij helemaal op de hoogte hoe je jouw nieuwe tatoeage moet verzorgen. Elke huid en iedere tattoo is echter anders. Het advies van de tatoeëerder is daarom altijd leidend voor tattoo verzorging.

Heb je besloten om arganolie te gebruiken als milde moisturizer? Dan ben je bij ArganWinkel.nl aan het goede adres. Bij ons bestel je namelijk gemakkelijk en snel pure arganolie van hoogwaardige kwaliteit.

Naast goede kwaliteit kun je bij ons op nog meer beloftes rekenen. Zo kun je het pakketje de volgende dag al in huis hebben als je op een werkdag voor 19:00 een bestelling plaatst. Daarnaast nemen wij bij bestedingen vanaf €50,- zelfs de verzendkosten voor onze rekening.

Wacht je nog met het plaatsen van een bestelling met arganolie producten, omdat je met vragen zit of meer informatie wil? Neem gerust contact met onze klantenservice op! Elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 zijn we te bereiken via telefoon, chat of per e-mail.