Striae en littekens voorkomen met arganolie

vrouw striae littekens voorkomen arganolie smeren

Heb jij striae gekregen tijdens de zwangerschap, gewichtsschommelingen of als resultaat van een groeispurt in de puberteit? Of kamp je misschien met littekens die ontstaan zijn door bijvoorbeeld acne? Dan heb je misschien al allerlei middeltjes geprobeerd om dit te verminderen, te verwijderen of zelfs te voorkomen. Overweeg in dat geval arganolie!

Met pure arganolie kun je striae en littekens voorkomen en soms zelfs verminderen. Arganolie bevat namelijk omega 6 en 9, vitamine E, squaleen, sterolen en polyfenolen. Dit zijn krachtige ingrediënten die goed zijn voor het verzorgen en herstellen van de huid.

Wil jij weten hoe het gebruik van arganolie, striae en littekens kan voorkomen en hoe je de olie hiervoor het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder. Wij bij ArganWinkel.nl delen altijd graag onze kennis over het Marokkaanse goud zodat jij straks ook van de voordelen kunt profiteren.

Ben je al bekend met de werking van pure arganolie en wil je graag arganolie aanschaffen om striae of littekens te voorkomen of te verminderen? Klik dan gerust op arganolie kopen en bestel direct de gewenste producten.

Wat is striae?

Striae, ofwel striemen, zijn strepen op je lichaam die doorgaans gemakkelijk te herkennen zijn doordat deze een andere kleur hebben dan jouw normale huidskleur. In feite zijn het littekens die ontstaan wanneer de huid in een korte periode te veel uitgerekt wordt. De huid staat dan te veel onder spanning. Vandaar dat striae dus vaak voorkomt tijdens de zwangerschap, schommelingen in het gewicht of een plotse groeispurt.

Striae littekens zien er niet bij iedereen hetzelfde uit. Er zijn daarnaast twee verschillende soorten striae: striae rubrae en striae albae. De striae rubrae herken je aan de roze of diepe rode kleur. Dit zijn striemen die pas zijn ontstaan. Striae albae zijn daarentegen wit van kleur, omdat deze al enige tijd aanwezig zijn.

Locaties van striae

In theorie kunnen striemen op elk deel van je lichaam ontstaan. De praktijk leert ons echter dat sommige lichaamsdelen gevoeliger zijn. Deze plekken ontwikkelen met andere woorden sneller striae. We hebben deze lichaamsdelen voor jou hieronder op een rijtje gezet:

  • De buik
  • De borsten
  • De bovenarmen
  • De billen
  • De dijen (bij vrouwen sneller dan bij mannen)
  • De schouders

Wat te doen tegen striae?

In sommige gevallen kunnen deze striemen vanzelf verdwijnen. Zo kan de striae op natuurlijke wijze verdwijnen wanneer de huid minder onder spanning staat, bijvoorbeeld na de zwangerschap of als je weer op jouw oude gewicht bent.

Helaas is het vaker niet dan wel het geval dat striae weer vanzelf verdwijnt: sommige striae blijven zichtbaar zelfs als de huid niet meer onder spanning staat. Doorgaans worden de striemen wel lichter, maar blijven het zichtbare littekens.

Striae volledig verwijderen is dus eigenlijk vrijwel niet te doen. Gelukkig is er wel een optie om de striae te verminderen, namelijk door pure arganolie te gebruiken. Pure arganolie bevat een mix van vitaminen en essentiële vetzuren.

Dankzij de krachtige ingrediënten wordt jouw huid op meerdere manieren verzorgd en gevoed door de pure arganolie. Zo zorgt vitamine E in de olie ervoor dat de celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen bestaande striae uiteindelijk verminderen.

Arganolie als middel tegen striae

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen – dat geldt ook in het geval van striemen. Dus ben je zwanger of ben je van plan om in de toekomst jouw gezin uit te breiden en wil je zo min mogelijk kans maken op het ontstaan van zwangerschapsstriemen?

Overweeg dan arganolie. Met pure arganolie kun je striae tijdens de zwangerschap voorkomen. Omdat de olie biologisch is en geen toevoegingen bevat, is deze olie niet schadelijk voor de baby.

Pure arganolie is bijzonder effectief tegen striae. De olie is namelijk rijk aan proteïnen en essentiële vetzuren. Deze stoffen zijn nodig, omdat ze de huid soepel en elastisch houden. Door regelmatig arganolie te gebruiken kun je daarom de vorming van striemen voorkomen.

Hoe moet je arganolie gebruiken om striae te voorkomen? Gebruik na het douchen of badderen pure arganolie. Dit is het meest geschikte moment, omdat een vochtige, gereinigde huid de krachtige stoffen van de olie het beste opneemt.

Breng drie à vier pompjes pure arganolie aan op je vingertoppen. Masseer de olie warm tussen je handpalmen en verdeel de olie al masserend over de huid waar striemen kunnen ontstaan. Laat de olie ten slotte een paar minuten intrekken voordat je kleren aantrekt.

Met arganolie littekens verminderen

vrouw elasticiteit dijen littekens striae verminderen

Naast striae zijn littekens ook erg vervelend. De donkere vlekjes die ontstaan zijn door puistjes of eczeem zijn overigens net zo lastig te verwijderen. Maar hoe kun je effectief deze littekens in je gezicht verminderen? Is het bijvoorbeeld mogelijk om de littekens te verwijderen?

Met pure arganolie voor het gezicht kun je ervoor zorgen dat acne littekens vervagen. Dit Marokkaanse goud is namelijk rijk aan voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan de wederopbouw en het herstel van de huid. Door je huid te behandelen met arganolie kan de huid dus vervolgens beter in staat zijn om de littekens te verminderen en soms zelfs te verwijderen.

Zo kun je littekens vervagen

Voor het verzorgen van de littekens breng je een paar pompjes aan op je handpalmen. Nadat je de olie hebt warm gemasseerd, kun je de arganolie verdelen over de plekken met de littekens. Hierbij mag je best wat druk gebruiken.

Maak vervolgens met je vingers cirkelbewegingen tijdens het masseren van de huid. Zo wrijf je namelijk de pure arganolie goed in de huid waar extra voeding, hydratatie en verzorging nodig is. Rondom de ogen moet je echter zachtjes kloppen.

Natuurlijke olie om striae en littekens te verminderen

Dus heb jij striae of littekens? Of ben je juist op zoek naar een natuurlijk middel om striae te voorkomen? Bestel dan gelijk arganolie en ervaar zelf de werking van de krachtige ingrediënten van het Marokkaanse goud. Regelmatig gebruik van de olie kan wonderen doen voor je huid.

Koop je pure arganolie bij ArganWinkel.nl? Dan profiteer je van een aantal voordelen. Zo hanteren wij snelle levertijden. Als je op een werkdag voor 19:00 een bestelling plaatst, dan heb je het de volgende dag al thuis. Verder rekenen we geen verzendkosten bij een besteding vanaf €50,- en daarnaast heb je 100 dagen retourrecht, zelfs als je het flesje al half leeg is. Dat is onze belofte aan jou!

Voor eventuele vragen kun je elke werkdag terecht bij onze klantenservice. Tussen 09:00 en 17:00 zijn we telefonisch bereikbaar. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de chatfunctie of stuur ons gerust een e-mail.