Acne behandelen met pure arganolie

acne behandelen arganolie voor en na vrouw

Pijnlijke bultjes, rode plekjes in je gezicht en in het ergste geval witte of rode vlekken. Het is niet leuk om last te hebben van acne. Kamp jij momenteel met acne? Wees dan gerust! Er zijn namelijk natuurlijke middelen waarmee je acne kunt behandelen, waaronder arganolie.

Pure arganolie van ArganWinkel.nl bevat slechts 1 ingrediënt en is rijk aan krachtige stoffen. Zo bevat arganolie in de meest pure vorm polyfenolen, omega 6 en 9, squaleen, sterolen en vitamine E. Al deze stoffen zijn samen verantwoordelijk voor de herstellende, hydraterende en voedende eigenschappen van arganolie.

Ben je al bekend met arganolie? Wil je zo snel mogelijk jouw acne en eventuele littekens ervan behandelen met deze rijke olie? Plaats dan direct een bestelling bij ArganWinkel.nl om de producten zo snel als morgen al in huis te hebben. Klik hiervoor op arganolie kopen.

Als je graag meer informatie wilt over arganolie en hoe je de olie kunt gebruiken tegen acne, dan kun je verder lezen. Op deze pagina geven wij namelijk alle informatie die je nodig hebt zodat je precies weet hoe arganolie kan helpen tegen acne.

Wat is acne?

“Acne”, ofwel acne vulgaris, is de medische term en een verzamelnaam voor wat we in de volksmond regelmatig “puistjes”, of “pukkels” noemen. Acne is een soort ontsteking van de huid. Als de talgklieren van ons lichaam een overdaad aan talg produceren, dan raken onze poriën verstopt. Vervolgens kan de huid ontstoken raken en ontstaan er puistjes.

Vooral jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud hebben last van acne. De acne komt dan voor in het gezicht, op de schouders, op de borst of op de rug in de vorm van jeugdpuistjes. Hierdoor staat de zichtbare huidaandoening acne vandaag de dag ook wel synoniem voor jeugdpuistjes. Echter, door een verandering in het hormonale huishouden kan acne ook op volwassen leeftijd voorkomen.

Wat veroorzaakt acne?

Onze huid bevat allerlei kleine kliertjes. Deze kliertjes maken talg aan om onze huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hormonen in ons lichaam sturen de productie van talg via deze kliertjes aan. Bij hormonale disbalans kan het voorkomen dat jouw kliertjes een te hoge talgproductie leveren en de kliertjes als gevolg verstopt raken.

Als de kliertjes op onze huid verstopt raken, dan kunnen ze gaan ontsteken. Deze ontsteking van de huid veroorzaakt uiteindelijk rode, pijnlijke plekjes. Je hebt met andere woorden (jeugd)puistjes gekregen.

Wat te doen tegen acne?

Het is niet altijd een goed idee om puistjes uit te knijpen. Alleen als je handen echt schoon zijn, je een papieren tissue bij de hand hebt en desinfectiemiddel kun je het uitknijpen van puistjes overwegen. Anders maak je de ontsteking namelijk vaak alleen maar erger.

Acne geneest meestal vanzelf als je het met rust laat. Het is wel aan te raden dat je jouw huid goed schoon houdt als je kampt met acne. Op die manier kun je namelijk het ontstaan van nieuwe pukkels en puistjes verminderen. Was je huid daarom met lauwwarm water en dep je de huid daarna voorzichtig droog.

Let op dat je tijdens het drogen van de huid niet gaat wrijven of masseren. Dat zorgt namelijk eerder voor irritatie. Verder is overmatig wassen ook geen aanrader. Dan kan de talgproductie namelijk weer toenemen als natuurlijke reactie om te voorkomen dat de huid uitdroogt of beschadigd raakt. Doorgaans is twee keer per dag reinigen voldoende.

Als je regelmatig en intens last hebt van acne, dan is het een beter idee om naar een dermatoloog, huidarts of schoonheidsspecialist te gaan. Zo’n expert kan namelijk grondig onderzoeken wat precies de oorzaak is en bepalen welke behandeling het beste is voor jouw situatie.

Uiteraard kunnen bepaalde middelen helpen om het herstel te versnellen. Zo kan de huisarts medicijnen tegen acne voorschrijven. Daarbij moet je echter wel rekening houden met een behandelingsperiode van gemiddeld vier tot zes weken. Bovendien is het belangrijk dat je de behandeling tegen acne netjes volhoudt.

Littekens door acne

acne littekens gezicht vrouw

Als je last hebt van acne, dan is het belangrijk dat je het op de juiste manier behandeld zoals hierboven ook is toegelicht. Als je dit niet doet, dan kun je uiteindelijk last krijgen van acne littekens.

Wat zijn acne littekens en hoe zien ze eruit? Acne littekens zijn de donkere of lichte vlekken die kunnen ontstaan na de genezing van een puistje.

Over het algemeen vormen littekens door acne alleen als het omliggende weefsel bij een diep puistje beschadigd is. Je lichaam probeert dan namelijk de beschadigde huid te herstellen met collageenvezels. Vervolgens ziet de huid na genezing er helaas minder egaal uit en ontstaan veelal verkleuringen, oftewel acne vlekken/littekens.

Symptomen

Twijfel je of jij littekens door acne hebt gekregen? Er zijn een paar universele symptomen waaraan je deze littekens kunt herkennen, namelijk:

  • Putjes in de huid
  • Verhoogde bultjes
  • Verkleuringen van de huid (rood of wit)

Oorzaken van acne vlekken

Acne is een vervelende huidaandoening, zeker als je daardoor uiteindelijk met acne vlekken of littekens zit. Gelukkig kun je tegenwoordig verschillende producten gebruiken om littekens door acne te behandelen.

Wat allereerst belangrijk is voor je een behandeling kiest is om te weten wat de precieze oorzaak van jouw acne vlekken is. Er zijn doorgaans 3 verschillende oorzaken van acne vlekken.

Zo kan ten eerste ‘erfelijkheid’ de oorzaak zijn. Dat houdt meestal in dat je een gevoelige huid hebt. We hebben het over erfelijkheid, omdat je huidtype is vastgelegd in je DNA. Heb jij inderdaad een gevoelige huid? Dan is de kans groter dat jouw huid gaat ontsteken, acne ontstaat en littekens kunnen vormen.

De tweede oorzaak heeft te maken met hygiëne. Je kunt namelijk ook acne vlekken krijgen doordat de huid niet goed verzorgd is. Als je jouw huid niet niet op de juiste manier behandeld en verzorgd, dan ben je kwetsbaarder voor beschadigingen, ontstekingen en uiteindelijk littekens. Zo kan een kleine ontsteking in de vorm van (jeugd)puistjes sneller een litteken veroorzaken.

Ten slotte kunnen littekens van acne ontstaan door het uitknijpen of doorprikken van de (jeugd)puistjes. Met het uitknijpen van puistjes beschadig je namelijk de huid. Vervolgens is de huid kwetsbaar voor bacteriën en infecties waardoor weer nieuwe wondjes of puistjes kunnen ontstaan. Laat daarom je pukkels en puistjes zoveel mogelijk met rust om acne vlekken of littekens te voorkomen.

Wat helpt tegen acne littekens?

Heb je acne vlekken en zoek je een manier om de littekens te verminderen of te laten verwijderen? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Zo kan een ervaren dermatoloog verschillende behandelingen uitvoeren. Denk hierbij aan chemische peeling, laserbehandeling of dermaplaning.

Daarnaast helpt een retinol crème tegen acne littekens. Dit wordt ook wel de beste crème tegen acne littekens genoemd. Deze crème bevat namelijk vitamine A wat bij kan dragen om de huid te herstellen. Bovendien stimuleert een retinol crème de aanmaak van collageen waardoor je huid meer stevigheid krijgt. Een retinol crème koop je bij de apotheek.

Natuurlijke producten tegen acne

Verder kun je ook natuurlijke producten gebruiken om acne vlekken te behandelen zoals pure arganolie. Pure arganolie is een uitstekend biologisch middel om te gebruiken. Het bevat namelijk krachtige stoffen die kunnen helpen om acne littekens te verwijderen.

Pure arganolie en acne

Arganolie in de meest pure vorm is 100% biologisch en bevat dan ook maar één ingrediënt. De olie zit vol met stofjes die helpen de huid te verzorgen, hydrateren en herstellen. Zo kan vitamine E in arganolie bijvoorbeeld helpen om de aanmaak van gezonde cellen te stimuleren. Hierdoor kunnen acne littekens verminderen of zelfs verdwijnen.

Daarnaast bevat pure arganolie sterolen. Dit is een stofje dat helpt om ontstekingen te kalmeren en de celmembranen van je huid gezond te houden. Ook de onverzadigde vetzuren en antioxidanten in arganolie kunnen bijdragen aan het gezond houden van je huid.

Acne vlekken behandelen met arganolie

acne vlekken gezicht vrouw behandelen arganolie

Sta je op het punt om pure arganolie te gebruiken om acne littekens te verwijderen of denk je daarover na? Lees dan de volgende tips van Arganwinkel.nl!

Er zijn twee behandelingen die je kunt overwegen. Je kunt arganolie dagelijks gebruiken door je huid elke dag lichtjes insmeren met enkele druppels arganolie om de acne vlekken te behandelen. De tweede optie is om periodiek je huid intensief te behandelen. Deze behandeling mag je maximaal 3 keer per week uitvoeren.

Je begint met deze intensievere behandeling door eerst je gezicht te wassen met lauwwarm water. Vervolgens scrub je de huid voorzichtig. Op die manier verwijder je dode huidcellen en verhoog je de absorptiecapaciteit van de huid.

Na het wassen en scrubben breng je een paar druppels arganolie aan op de palmen van je hand. Daarna wrijf je jouw handen tegen elkaar aan om de arganolie warm te maken zodat het goed over de handen verdeeld. Smeer vervolgens je gezicht voorzichtig in met de pure arganolie.

Maak cirkelbewegingen om de olie in te masseren op je voorhoofd, wangen, neus, kin en hals. Heb je acne in de buurt van je ogen? Dan breng je de arganolie zachtjes kloppend aan op de huid rondom de ogen. Eenmaal ingesmeerd laat je jouw gezicht even met rust zodat de olie goed kan intrekken.

Arganolie gebruiken om acne littekens te verwijderen?

Acne is een vervelende huidaandoening die in het ergste geval kan leiden tot acne vlekken of littekens. Heb jij ook last van rode of juist witte vlekjes in je gezicht als gevolg van acne? Ben je op zoek naar natuurlijke producten tegen acne om deze littekens te verwijderen? Probeer dan eens arganolie producten!

Tegenwoordig kun je arganolie gemakkelijk online bestellen. Waarom zou je voor ArganWinkel.nl kiezen? Ten eerste is onze arganolie 100% biologisch en puur. Bovendien profiteer je van onze uitstekende service. Zo geven wij bestellingen die geplaatst zijn op een werkdag voor 19:00 nog dezelfde dag met de bezorgdienst mee!

Daarnaast hoef je niet altijd verzendkosten te betalen. ArganWinkel.nl verstuurt namelijk bestellingen met een waarde van €50,- of meer geheel gratis! Hierdoor kan het interessant zijn om bij ons meerdere producten tegelijk te bestellen.

Dus heb je last van puistjes in de vorm van acne of wil je juist acne vlekken behandelen? Plaats dan vandaag nog een bestelling bij ons! Uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar indien je nog wat meer informatie wil opvragen of je nog vragen hebt. Elke werkdag van 09:00 tot 17:00 is onze vriendelijke klantenservice te bereiken. Je kunt ons bellen, de live chat gebruiken of het contactformulier invullen.