Arganolie voor de behandeling van ingegroeide haartjes

vrouw been insmeren arganolie tegen ingegroeide haren

Rode bultjes die pijnlijk aanvoelen, jeuk en in het ergste geval ontstekingen. Heb jij ook dit soort vervelende plekjes op je lichaam en zijn het duidelijk geen puistjes? Dan heb je waarschijnlijk last van ingegroeide haren.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ingegroeide haren te verwijderen of te behandelen. Zo kun je er voor kiezen om arganolie te gebruiken. Pure arganolie bevat namelijk ingrediënten die het herstel van de huid ondersteunen en de huid kalmeren.

Ben je nog niet bekend met het Marokkaanse goud en wil je daarom graag meer te weten komen over hoe je arganolie kunt gebruiken als middel tegen ingegroeide haartjes? Lees dan gerust verder. Wij van ArganWinkel.nl geven je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt.

Wanneer je al op de hoogte bent van arganolie of de olie al gebruikt, dan kun je uiteraard ook direct overgaan tot een aankoop. Hiervoor hoef je slechts op arganolie kopen te klikken en je kunt gelijk een bestelling plaatsen.

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Een rood bultje op de huid hoeft niet direct te betekenen dat je last hebt van ingegroeid haar. Het kan ook zijn dat je last hebt van puistjes, acne of misschien zelfs een vorm van eczeem. Om te herkennen wanneer er sprake is van ingegroeid haar, moet je eerst weten wat het precies is.

Ingegroeide haartjes zijn simpel gezegd haren die niet op de juiste manier groeien. Normale haartjes groeien via de huid naar buiten. Bij een ingegroeide haar krult de haar onder de huid. Hierdoor kan de haar niet naar buiten groeien en krult het weer terug de huid in.

Uiteindelijk groeit het haar verder onder de huid en is er sprake van een ingegroeide haar. Deze haren die onder de huid verder groeien, veroorzaken doorgaans rode bultjes.

Wanneer een haar al langer ingegroeid is, dan kan jouw huid gaan ontsteken. Hierdoor wordt het plekje nog roder en uiteindelijk hoopt er ook pus op onder de huid. Om een ingegroeide haar ontsteking te voorkomen, moet je dit soort haartjes dus op tijd behandelen.

Symptomen

Vind je het lastig om ingegroeide haren te herkennen? Let dan op de symptomen. Er zijn namelijk een aantal algemene symptomen die optreden wanneer haar onder de huid groeit.

Zo zal ten eerste de huid donker worden. Daarnaast krijg je last van jeuk en/of pijn op het plekje. Vervolgens wordt een stukje haar zichtbaar onder de huid.

Voldoet jouw rode bultje aan deze kenmerken? Dan heb je zo goed als zeker last van ingegroeid haar.

Oorzaak ingegroeide haren

Iedereen kan last krijgen van haren die onder de huid verder groeien in plaats van naar buiten. Desondanks zijn er wel een paar oorzaken aan te wijzen waardoor jij misschien vaker last krijgt van ingegroeide haren dan anderen.

Als je weet waardoor jij sneller last hebt van haren die terug in de huid groeien, dan kun je er rekening mee houden en ingegroeide haren mogelijk voorkomen. Daarom licht ArganWinkel.nl de drie meest voorkomende oorzaken van ingegroeide haren hieronder toe.

1 Scheren

Een van de bekendste oorzaken van ingegroeide haartjes is scheren. Over het algemeen scheren de meeste mensen wel iets van hun lichaam. Daar is op zich niets mis mee, maar de kans op ingegroeide haartjes is wel het grootst op de plekken waar je regelmatig scheert.

Wanneer je het haar op je huid scheert, dan snij je de haar direct af. Hierdoor ontstaat er een botte bovenkant bij de haartjes. Die botte bovenkant zorgt er vervolgens voor dat de haar niet meer op normale wijze door de huid kan groeien.

Bovendien irriteert de botte punt van het haartje de huid. Hierdoor kan de huid eromheen opzwellen en ontsteken. Uiteindelijk komt het haartje met de botte punt daardoor vast te zitten onder de huid en heb jij last van ingegroeid haar.

Heb jij regelmatig last van rode bultjes na het scheren? Voorkom dan ingegroeide haartjes door te waxen of epileren. Op die manier trek je namelijk de gehele haar eruit. Vervolgens moet het haartje weer opnieuw groeien. Met de nieuwe, spitse punt kan de haar weer moeiteloos door de huid groeien.

2 Overmatige haargroei

De tweede oorzaak heeft te maken met de hoeveelheid haar wat jouw lichaam van nature produceert. Het kan namelijk zo zijn dat je te maken hebt met overmatige haargroei.

Overmatige haargroei kan veroorzaakt worden door hormonen die uit balans zijn. Hierdoor produceert het lichaam een grotere hoeveelheid haar dan gemiddeld. Door de overmatige haargroei, is de kans logischerwijs ook groter dat er meer haren ingroeien.

Zo komt het bijvoorbeeld voor bij overmatige haargroei dat er niet genoeg ruimte is voor de haartjes om allemaal naar buiten te groeien. Hierdoor is er een resterend deel dat niet anders kan dan onder de huid verder groeien.

3 Haartype

Ten slotte kan ook jouw haartype de oorzaak van ingegroeide haren zijn. Bepaalde haartypes zijn namelijk gevoeliger voor het creëren van ingegroeide haren. De reden hiervoor ligt bij de textuur en groeirichting van het haar.

Heb jij krullend haar? Dan heb jij waarschijnlijk vaker last van haren die onder de huid verder groeien. De reden hiervoor: jouw haren groeien van nature niet recht. Krullend haar kan dan ook met een boogje terug naar de huid groeien. Hierdoor is kans op ingegroeide haren dus helaas ook groter.

Verder kun je ook sneller last hebben van ingegroeide haartjes als je dik haar hebt. Mensen met dik haar hebben namelijk haar dat van zichzelf stugger is. Hierdoor kunnen de haren die al door de huid zijn gegroeid weer gemakkelijk terug de huid in gaan.

De behandeling van ingegroeide haartjes

vrouw been ingegroeide haren behandeling

Doorgaans lossen ingegroeide haartjes vanzelf weer op. Hierdoor hoef je dus niet altijd zelf actief de ingegroeide haartjes te verwijderen. Echter komt het ook voor dat de rode bultjes niet vanzelf weg gaan. Dan kan je huid uiteindelijk gaan ontsteken.

In dat geval zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de ingegroeide haartjes te behandelen. ArganWinkel.nl deelt graag haar kennis met jou. Daarom hebben wij hieronder een paar manieren op een rij gezet hoe je ingegroeide haartjes kunt behandelen.

1 Middel tegen ingegroeide haartjes van de drogist

Bij de lokale drogist zijn er diverse crèmes te vinden die kunnen helpen om de klachten van ingegroeide haren te verminderen of het zelfs compleet te voorkomen. Voor deze middeltjes hoef je dus niet naar de huisarts te gaan.

Zo kun je ervoor kiezen om te investeren in een goede moisturizer. Met zo’n vochtinbrengende crème maak je de huid namelijk weer soepel en zacht. Dit maakt het vervolgens voor de ingegroeide haartjes makkelijker om vanzelf te verdwijnen.

2 Medicatie van de huisarts

Wanneer je overmatig last hebt van ingegroeide haartjes kun je uiteindelijk ernstige ontstekingen oplopen. Bij zulke ontstekingen kan de huisarts antibiotica voorschrijven. Daarmee bestrijd je namelijk de schadelijke bacteriën en neemt de zwelling van je huid uiteindelijk ook af. Dit komt echter niet vaak voor.

Het is ook mogelijk dat je huisarts een steroïdencrème, ofwel hormoonzalf, voorschrijft. Deze crème zal vervolgens de irritaties en ontstekingen van de huid verminderen. Hierdoor kunnen de ingegroeide haartjes vanzelf verdwijnen.

Naast deze hormoonzalf is er nog iets dat alleen een huisarts kan voorschrijven om ingegroeide haartjes te behandelen, namelijk een crème met vitamine A zuur. Deze crème verwijdert de dode huidcellen. Verder kan de crème helpen om pigmentvlekjes te verminderen die gepaard gaan met ingegroeide haren.

3 Natuurlijke remedies om ingegroeide haartjes te verwijderen

Natuurlijk hoef je niet naar de huisarts of de lokale drogist leeg te kopen. Er zijn ook nog andere natuurlijke remedies waarmee je gemakkelijk zelf een ingegroeide haar kunt behandelen.

Heb jij regelmatig last van ingegroeide haren? Probeer dan eens om je huid te scrubben. Op deze manier verwijder je dode huidcellen, dood je bacteriën én hydrateer je jouw huid. Let op dat je een scrub kiest die bij jouw huidtype past.

Een andere natuurlijke remedie is om een warm kompres te leggen op de huid waar de haartjes zijn ingegroeid. De warmte van het kompres zorgt er namelijk voor dat de huidporiën open gaan. Vervolgens kan de ingegroeide haar uit zichzelf vrij komen.

Verder zijn er natuurlijke producten verkrijgbaar om ingegroeide haartjes te verwijderen of te verminderen. Zo zijn tea tree olie en pure arganolie uitermate geschikt voor de behandeling van ingegroeide haren. Deze natuurlijke oliën kunnen de ontsteking verminderen en bijdragen aan het herstel van de huid.

Let op bij het verwijderen van ingegroeid haar!

Een ingegroeide haar is eigenlijk vrij onschuldig, maar dit kan veranderen als er complicaties ontstaan bij het verwijderen ervan.

Om je goed te informeren heeft ArganWinkel.nl alle mogelijke complicaties hieronder op een rijtje gezet. We willen hier uiteraard niet mee zeggen dat jij ook deze problemen zal ervaren als je last hebt van ingegroeide haren. Doorgaans verdwijnen ingegroeide haren immers vanzelf.

Ontstoken haarzakjes

Waar ingegroeide haren zijn, kunnen ook bacteriën voorkomen. Als een haar namelijk terug de huid ingroeit, dan ontstaat er ruimte voor bacteriën. Wanneer de ingegroeide haar niet vanzelf weggaat, kan dit dan ook leiden tot ontstoken haarzakjes.

Een ontstoken haarzakje herken je aan de pus die ophoopt onder de huid. Hierdoor lijkt een ontstoken haarzakje doorgaans ook op een puistje. Als je mazzel hebt, dan blijft het meestal bij één ontstoken haarzakje.

Het kan echter voorkomen dat je last hebt van meerdere ontstoken haarzakjes, bijvoorbeeld als je het te laat opmerkt. Wanneer ook de omringende huid gaat ontsteken, moet je even langs de huisarts om verdere complicaties te voorkomen.

Cystes

Een ingegroeide haar hoeft niet altijd een ontstoken haarzakje te veroorzaken. In plaats van pus kan de huid bij de ingegroeide haar ook vocht ophopen. In dat geval is er sprake van een cyste.

Een cyste is een ontsteking die gevuld is met vocht en daardoor zwellingen veroorzaakt. Zo wordt je huid zichtbaar dikker. Daarnaast neemt de rode bult toe in formaat en kan je huid zelfs erg pijnlijk aanvoelen.

Wanneer je last hebt van een cyste, dan kun je beter gelijk naar de huisarts gaan. Probeer niet zelf de cyste open te maken of te verwijderen. Dit maakt het probleem namelijk alleen maar erger.

Littekens

Ten slotte kunnen hardnekkige ingegroeide haren blijvende littekens veroorzaken. Dit kan voorkomen wanneer je huid dusdanig kapot gaat tijdens het proberen te verwijderen van de haren. Tijdens het natuurlijke herstelproces van de huid is vervolgens een litteken ontstaan.

Je herkent deze littekens van ingegroeide haren aan de kleur. In tegenstelling tot andere littekens krijgen de littekens van ingegroeide haren namelijk een donkere kleur. Dit brengt verder geen nadelen met zich mee.

Pure arganolie tegen ingegroeide haartjes

vrouw smeert arganolie op been behandeling ingegroeide haren

Zoals eerder vermeld kun je natuurlijke oliën gebruiken voor de behandeling van ingegroeide haren. Een uitstekende optie is bijvoorbeeld pure arganolie.

Deze Marokkaanse olie bevat eigenschappen die kunnen bijdragen aan het herstellen, hydrateren en voeden van zowel huid als het haar. Bovendien is arganolie, wanneer je het bij ArganWinkel.nl koopt, 100% puur en natuurlijk.

Wil je pure arganolie tegen ingegroeide haartjes gebruiken? Breng dan enkele druppels aan op je handen. Wrijf de olie even kort warm en smeer het vervolgens op de huid waar je rode bultjes hebt.

Geef de arganolie daarna even een paar minuten de tijd zodat het goed in de huid kan intrekken en zijn werk kan doen. Zo kan de pure arganolie vervolgens de ontsteking en zwelling van je huid verminderen.

Zelf arganolie gebruiken als behandeling ingegroeide haartjes?

Nu weet jij precies hoe ingegroeide haren ontstaan, wanneer je ze moet behandelen en hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen. Wil je ook graag een 100% natuurlijk middel tegen ingegroeide haartjes gebruiken? Koop dan vandaag nog pure arganolie bij ons!

Iedereen die bij ArganWinkel.nl arganolie producten bestelt, kan uitgaan van een aantal beloftes. Zo staan wij bekend om onze snelle levertijden. Bestel je bijvoorbeeld op een werkdag voor 19:00? Dan gaat dezelfde dag jouw pakketje nog op de post.

Daarnaast brengen wij geen verzendkosten in rekening als jouw bestelling een waarde van €50,- of meer heeft. Hierdoor kan het interessant zijn om meerdere arganolie producten tegelijk te bestellen. Wist je bijvoorbeeld dat pure arganolie ook het verschil kan maken bij overmatige haaruitval of roos?

Zit jij echter nog met vragen en wacht je daarom met het plaatsen van een bestelling? Schroom je dan niet om contact op te nemen! ArganWinkel.nl is maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09:00 en 17:00. Vul hiervoor simpelweg het contactformulier in, maak gebruik van de live chat of geef ons een belletje.