Mee-eters voorkomen of verwijderen met pure arganolie

vrouw mee-eters uitvergroot behandelen verwijderen mee eters pure arganolie

Vrijwel iedereen kan last krijgen van vervelende zwarte puntjes in de huid: mee-eters. Gelukkig kun je deze verstopte poriën behandelen zodat ze geen doorn meer in je oog zijn. Hoe haal je mee-eters weg? Probeer eens je huid te behandelen met pure arganolie!

Bij ArganWinkel.nl vind je 100% pure arganolie. Dat wil zeggen dat onze arganolie slechts uit 1 ingrediënt bestaat. Dankzij de natuurlijke samenstelling van de olie bevat onze arganolie verschillende sterke stoffen die kunnen helpen de huid te herstellen, hydrateren en voeden.

Weet jij al wat arganolie is en hoe het kan helpen om mee-eters te voorkomen? Dan kun je natuurlijk ook gelijk een bestelling plaatsen bij ArganWinkel.nl om morgen al de behandeling van mee-eters te starten. Klik simpelweg op arganolie kopen.

Wanneer je eerst meer informatie wilt over pure arganolie, dan zit je op deze pagina goed. Hier lees je namelijk alles wat je moet weten over arganolie en hoe deze olie kan helpen om mee-eters te voorkomen of zelfs te verwijderen.

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters zijn gedeeltelijk of volledig verstopte poriën. Bij de uitmonding van het haarzakje heeft talg zich samen met oude huid van de hoornlaag opgehoopt. Die ophoping ontstaat dus bij de uiteinde van het zweetkliertje, ofwel je porie. Hierdoor raakt de porie verstopt en krijg je een mee-eter.

Gemiddeld hebben mee-eters een omvang van 1 tot 3 millimeter. Verder komen deze witte of zwarte puntjes het meeste voor in de T-zone. Dat is het gebied van je voorhoofd, neus en kin.

Blackheads

Er zijn twee soorten mee-eters te onderscheiden: blackheads en whiteheads. Blackheads zien eruit als zwarte puntjes. Dit soort mee-eters worden ook wel open comedonen genoemd, omdat ze een grotere opening hebben aan het uiteinde van de poriën.

Als de porie gedeeltelijk of volledig is verstopt met talg en dode huidcellen, dan oxideert de talg. Dat wil zeggen dat de talg van ons lichaam reageert op de zuurstof in de lucht. Vervolgens ontstaat de iconische zwarte kleur van blackheads.

Whiteheads

Je herkent whiteheads aan de kenmerkende witte puntjes. Het komt dan ook voor dat dit soort mee-eters eruit zien als gerstekorrels. Omdat deze mee-eters een nauwere opening aan het uiteinde van de poriën hebben, worden whiteheads ook wel gesloten comedonen genoemd.

Door de vernauwde opening van de porie kan de talg van ons lichaam minder goed oxideren. Hierdoor verkleurt de verstopte porie dus niet en blijft de mee-eter wit van kleur.

Zo krijg je last van mee-eters

Mee-eters ontstaan door een verhoorningsstoornis. Dat wil zeggen dat het lichaamseigen stofje talg overdadig geproduceerd wordt en vermengd raakt met je dode huidcellen. Vervolgens ontstaat er een verstopping of ophoping in je poriën.

Ons lichaam maakt talg aan om de huid en het haar te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan bacteriën, schimmels en uitdroging. Daarom is talg ook wat vettig. Wanneer je lichaam te veel talg produceert, dan is de kans op acne, puistjes of mee-eters erg groot.

De overproductie van talg kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende zaken die kunnen leiden tot mee-eters heeft ArganWinkel.nl speciaal voor jou hieronder verzameld:

  • Hormonen
  • Huidverzorgingsproducten (die de huid verstoppen)
  • Make-up (en het niet goed reinigen van de huid aan het einde van de dag)
  • Medicatie of medische aandoeningen
  • Scheren
  • Bepaalde voeding
  • Zweten

Wat te doen tegen mee-eters?

stappenplan wat te doen tegen mee-eters

Vaak worden witte of zwarte puntjes in je gezicht als onprettig ervaren. Er zijn gelukkig diverse behandelingen die je kunt uitvoeren om de mee-eters te verwijderen. Zo kun je zelf iets doen om mee-eters weg te halen of je kunt een specialist raadplegen.

Hoe haal je mee eters weg? Door eerst vast te stellen wat de oorzaak is. Vergeet je bijvoorbeeld regelmatig je gezicht te reinigen nadat je make-up hebt gedragen? Dan kan dat de oorzaak zijn van die vervelende witte of zwarte puntjes.

Nadat je de oorzaak hebt geïdentificeerd, kun je beginnen met de behandeling om mee-eters te verwijderen. Hoe je te werk moet gaan is afhankelijk van de plek waar deze zwarte puntjes zitten.

Ga vooral voorzichtig om met je huid als je mee-eters verwijdert Druk de zwarte puntjes dus niet uit met je nagels. Dan maak je jouw huid kapot. Bovendien zijn er genoeg middeltjes waarmee je op veilige, hygiënische manier de mee-eters weg haalt.

Mee-eters in het gezicht

Heb je veel zwarte puntjes op je neus? Dan kun je een neusstrip gebruiken om de mee-eters te verwijderen. Zo’n neusstrip vind je bij de lokale drogisterij. Met de neusstrip trek je gemakkelijk de opgehoopte talg en huidcellen uit je poriën.

Zitten jouw mee-eters eerder op je wangen, kin of voorhoofd? In dat geval raden wij van ArganWinkel.nl je aan om een gezichtsmasker te gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar een masker van klei, omdat de klei goed de talg kan verwijderen.

Mee-eters in je oor

Je verwacht het misschien niet, maar mee-eters kunnen ook ontstaan in je oren. Het oor is een lastige plek om te bereiken. De kans op beschadiging van de huid, of nog erger van je oor, is namelijk vrij groot.

Ervaar jij veel irritatie door mee-eters in je oor? Koop dan een speciale comedonenlepel. Dit is een hulpmiddel dat speciaal ontwikkeld is om deze zwarte puntjes veilig uit te drukken. Bovendien gebruik je je vingers niet waardoor het tevens hygiënischer is.

Mee-eters op je armen en benen

Ontstaan de witte of zwarte puntjes bij jou vooral op je armen en benen? Dan kun je een scrub gebruiken om de verstoppingen van talg en dode huidcellen te verwijderen.

Bij de armen en benen is de huid wat steviger en dikker. Hierdoor zijn deze lichaamsdelen beter bestand tegen een ruwe scrub. Als je mee-eters wilt verwijderen op je armen en benen, dan kun je het beste 1 of 2 keer per week scrubben.

Mee-eters op je rug

Ten slotte kun je ook last hebben van mee-eters op je rug. Hiervoor kun je hetzelfde hulpmiddel gebruiken als voor mee-eters in je oor: een comedonenlepel, ook wel een ‘blackhead remover’ genoemd.

Met dit hulpmiddel bereik je namelijk op veilige en hygiënische wijze de vervelende witte of zwarte puntjes op je rug. Dat is wel zo handig wanneer je mee-eters hebt op een locatie waar je zelf net niet bij kunt.

Aangezien de huid van je rug wat steviger is, kun je verder ook een scrub gebruiken om de talg en dode huidcellen te verwijderen. Met een rugspons, oftewel een loofah, kun je gemakkelijk bij de moeilijk bereikbare plekken van je rug.

Hoe voorkom je mee-eters?

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maar hoe voorkom je mee-eters? Wij van ArganWinkel.nl vertellen je graag wat je allemaal kunt doen om te voorkomen dat je poriën verstopt raken en witte of zwarte puntjes ontstaan.

#1 Persoonlijke hygiëne

Zorg er ten eerste voor dat je met enige regelmaat jouw huid reinigt en verzorgt. Gebruik daarvoor een verzorgingsproduct dat geschikt is voor jouw huidtype. Op deze manier voorkom je namelijk gemakkelijk dat talg en dode huidcellen zich opstapelen.

Extra tip van ArganWinkel.nl: zit zo min mogelijk met je handen aan je gezicht. Op je handen zitten namelijk allerlei bacteriën en talg. Als je overdadig aan je gezicht zit, dan is de kans op verstopte poriën groter.

#2 Zware oliën vermijden

Vermijd ten tweede verzorgingsproducten die zware, verstoppende oliën bevatten. Er zijn oliën die kunnen bijdragen aan het hydrateren en voeden van de huid, zoals pure arganolie. Er zijn echter ook zware oliën die je poriën juist verstoppen. Hierdoor worden uiteindelijk juist meer mee-eters veroorzaakt. Kijk dus goed wat voor producten je gebruikt.

#3 Gezonde voeding

Ten derde kan het helpen om een gebalanceerd dieet te hanteren. Eet met andere woorden genoeg groente en fruit en probeer tegelijkertijd de ongezonde snacks zoveel mogelijk te laten staan.

Combineer gezonde voeding met het drinken van voldoende water. Door elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken help je namelijk jouw huid zacht en soepel te houden.

Pure arganolie als product tegen mee-eters

mee eters behandelen met pure arganolie hoe voor en na

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk middel om mee-eters te verwijderen, dan kun je arganolie proberen. Pure arganolie is een natuurlijke olie uit Marokko die helpt om de huid te voeden, hydrateren en herstellen.

Om mee-eters te voorkomen raden wij van ArganWinkel.nl aan om producten te gebruiken die helpen de natuurlijke aanmaak van talg stabiliseren, zoals arganolie. Op die manier blijft je huid namelijk wel gehydrateerd zonder dat je witte of zwarte puntjes krijgt.

Arganolie bevat diverse krachtige stoffen die kunnen helpen om je huid optimaal te verzorgen. In onze pure arganolie zit onder andere van nature vitamine E. Deze vitamine helpt bij de celvernieuwing waardoor je dode huidcellen eerder verdwijnen. Dat kan vervolgens de kans verkleinen dat deze huidcellen je poriën verstoppen.

Hoe gebruik je arganolie om mee-eters te voorkomen?

Als je veel last hebt van witte of zwarte puntjes op je lichaam, dan kun je die plekken behandelen met pure arganolie. Voordat je de olie aanbrengt, raden wij je wel aan om ervoor te zorgen dat je huid schoon is.

Nadat je de huid hebt gereinigd, breng je enkele druppels van onze arganolie aan op je handpalmen. Voor optimale werking van de olie raden is het handig om vervolgens de arganolie even warm te wrijven tussen je handpalmen.

Breng de pure arganolie aan op de plekken waar je veel mee-eters krijgt. Bijvoorbeeld de T-zone van je gezicht en de plekken die regelmatig scheert. Wanneer je de olie op je gezicht aanbrengt, maak dan cirkelbewegingen.

Zijn alle plekken, waar je in het verleden veel last had van mee-eters, ingesmeerd? Dan moet je de pure arganolie even de tijd geven om in de huid te laten trekken. Na enkele minuten ben je klaar!

Probeer eens arganolie om mee-eters te voorkomen

Nu weet je precies hoe pure arganolie kan helpen om die vervelende witte of zwarte puntjes te voorkomen. Dus heb je zelf regelmatig last van mee-eters en wil je dit voortaan zoveel mogelijk voorkomen? Probeer dan arganolie door vandaag nog een bestelling te plaatsen!

Bij ArganWinkel.nl hanteren we altijd snelle levertijden. Als je op een werkdag voor 19:00 een bestelling plaatst, verzenden wij jouw bestelling diezelfde dag nog! Daarnaast zijn de verzendkosten geheel gratis als je bestelling minimaal €50,- waard is.

Wanneer je graag meer informatie ontvangt over arganolie of nog vragen hebt, dan kun je vrijblijvend contact met onze klantenservice opnemen. ArganWinkel.nl is elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 telefonisch bereikbaar. Ook kun je gebruik maken van de live chat of kun je ons contactformulier invullen.