Arganolie voor het Gezicht, de Voordelen + Gebruiksaanwijzing!

Arganolie Voor Het Gezicht

Arganolie wordt misschien nog wel het meest gebruikt voor het gezicht. Niet zo gek: het is een serum, dag- en nachtcrème en oogverzorging in één én pakt huidveroudering op gezicht en hals als geen ander aan. Wie arganolie in huis haalt, kan alle andere potjes en tubetjes laten staan.

Maar hoe gebruik je arganolie op het gezicht? En wanneer? Wij vertellen je alles wat je wil weten!

Arganolie, geschikt voor alle huidtypen?

Van droog tot normaal en van vettig tot rijp: arganolie is geschikt voor alle huidtypes. Deze 100% natuurlijke, effectieve olie heeft op iedere huid een andere uitwerking.

Een droge huid zal worden gevoed en hersteld, een vette huid wordt in balans gebracht en bij een rijpere huid zijn het de lijntjes en rimpels die worden aangepakt.

De krachtige ingrediënten omega 6 en 9, vitamine E, squaleen, polyfenolen en sterolen zijn hiervoor verantwoordelijk.

Voor ieder huidtype geldt dat arganolie de huid soepel en zacht laat aanvoelen. Bovendien verstopt arganolie de poriën niet.

Hoe breng je arganolie aan op het gezicht?

Om ervoor te zorgen dat arganolie goed kan intrekken en de werkzame stoffen hun werk kunnen doen, is het noodzakelijk arganolie op een goed gereinigde, nog beetje vochtige huid aan te brengen. Arganolie wordt namelijk beter opgenomen door een huid die nog vochtig is.

Het stappenplan is makkelijk en als volgt:

  • Breng één à twee pompjes arganolie aan op de vingertoppen.
  • Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  • Verdeel de olie met platte handen over je wangen, voorhoofd, neus, kin en hals.
  • Oefen enige druk uit.
  • Maak met de vingers masserende cirkelbewegingen over de huid, zo wrijf je de olie goed in de huid van je gezicht.

Arganolie kan ook op de huid rondom de ogen worden gebruikt. Wees wel voorzichtig: wrijf hier niet, maar klop de olie zachtjes in de huid. Gebruik hierbij de ringvinger, waarmee je de minste druk uitoefent.

’s Ochtends of ’s avonds arganolie op gezicht smeren?

Arganolie kan ’s ochtends en ’s avonds worden gebruikt op je gezicht. Toch adviseren wij om de olie eerst ’s avonds te gebruiken, om de huid te laten wennen aan arganolie.

Terwijl je slaapt, vernieuwt de huid zich. Ingrediënten als omega 9, sterolen en polyfenolen dragen bij aan versnelling van dit proces.

Nog een voordeel van arganolie ’s nachts gebruiken: de olie helpt in de nacht de schade van zon, airco en stress te herstellen. De huidcellen van je gezicht worden optimaal gevoed, wat leidt tot sterkere huidcellen.

Arganolie pakt vroegtijdige huidveroudering dus aan terwijl je slaapt. De volgende ochtend zul je voelen en zien dat je gezicht gladder, zachter en stralender is.

Arganolie ook overdag op je gezicht gebruiken?

Dan geldt de olie als serum en dagcrème in één. Arganolie heeft een unieke dubbele hydraterende werking.

In de eerste plaats vormt de olie op de huid een natuurlijke barrière, die voorkomt dat te veel vocht uit uw huid verdampt. Tegelijkertijd neutraliseert het diep in de huid de vrije radicalen, die schade aan de binnenkant van de huid veroorzaken.

Arganolie & Makeup

Tot slot is arganolie een primer voor onder je dagelijkse make-up. Arganolie zorgt voor een glad huidoppervlak, met als gevolg dat make-up beter hecht aan de huid en langer blijft zitten.

Heb je een vette gezichtshuid?

Dan vind je het misschien prettiger arganolie alleen ’s avonds aan te brengen. Gebruik arganolie een kwartier voordat je gaat slapen, zodat de olie de tijd heeft om volledig in te trekken.

Veel gestelde vragen over Arganolie voor het Gezicht

Kan je arganolie direct op je gezicht aanbrengen?

Ja, de meeste mensen zijn zelfs gebaat bij verzorging met arganolie.

De olie is niet te dik en te vettig en ook niet te licht. Hierdoor is het een geschikt verzorgingsmiddel voor de meeste huidtypen.

De olie verstopt je poriën niet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over acne of mee-eters die ontstaan door de olie.

Hoe helpt arganolie met het verzorgen van je gezicht?

Arganolie helpt ten eerste met het hydrateren van je huid, wat te danken is aan de essentiële vetzuren in de olie.

Deze vetzuren houden je huid soepel en verzorgen de huidlaag waar elastine en collageen worden aangemaakt.

Daarnaast verzorgt de olie je huid dankzij de anti-oxidanten zoals vitamine E. Deze gaan de strijd aan tegen vrije radicalen, die je huid er vermoeid uit laten zien.

Worden deze vrije radicalen bestreden? Dan krijgt je huid een oppepper, wat zorgt voor een frisse en energieke uitstraling.

Kan arganolie donkere kringen verminderen?

Dat kan wanneer de donkere kringen veroorzaakt worden door te weinig vocht in je huid.

De hydraterende eigenschappen van de olie kunnen ervoor zorgen dat vocht beter door de huid vastgehouden kan worden. Hierdoor zijn donkere kringen minder zichtbaar.

De olie kan ook helpen tegen huidveroudering doordat het de elasticiteit van je huid helpt verbeteren. Dat maakt de huid onder je ogen steviger en dus minder donker.

Kan je arganolie onder je ogen aanbrengen?

Ja, arganolie is helemaal veilig voor het gebied onder je ogen. Deze huid is kwetsbaar, maar arganolie is ontzettend mild.

De olie helpt juist bij het verminderen van veel problemen onder de ogen. Denk aan donkere kringen, maar ook aan fijne lijntjes.

De essentiële vetzuren en sterolen zorgen ervoor dat je huid vocht beter vasthoud.

Is het veilig om arganolie op je lippen aan te brengen?

Ja, arganolie is een goed middeltje om je lippen mee te verzorgen. Het werkt als een lippenbalsem die je lippen van binnenuit voedt.

Breng gewoon één of twee druppels olie aan op je lippen. Masseer dit in de huid en laat de olie zijn werk doen.

Pure arganolie is 100% natuurlijk en kan geen kwaad.

premium

Kies altijd voor premium kwaliteit arganolie!

Pure, kwalitatieve arganolie is schaars. Heel zonde, want een mooie, gladde en gezonde huid bereik je alleen door te kiezen voor premium kwaliteit arganolie. En die kwaliteit vind je bij ArganWinkel.nl.

Dat onze premium arganolie effectief en prettig in gebruik is, vindt het overgrote merendeel van onze klanten. Zij beoordelen de arganolie met gemiddeld een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Elke dag Arganolie smeren voor het beste resultaat

Arganolie kan ervoor zorgen dat we mooier en stralender oud worden. Maar daarvoor is het wel nodig om langdurig – en het liefst iedere dag – te smeren met deze geweldige anti-aging olie.

Gebruik jij arganolie voor je gezicht en wat zijn jouw ervaringen?

Wanneer gebruik jij arganolie het liefst, ’s ochtends of ’s avonds? We zijn benieuwd!

Bekijk ook de andere video instructies