Hoe gebruik je arganolie om je lichaam te hydrateren en te verjongen?

Bekijk ook de andere video instructies

Arganolie hydrateert, verzacht, voedt, herstelt en beschermt. Dat geldt voor je gezicht, maar zeker ook voor het lichaam. De huid van het hele lichaam is gebaat bij arganolie: het bestrijdt droogte en gaat huidveroudering en –verslapping tegen.

Natuurlijke verzorging van top tot teen

Arganolie is een van de weinig producten waarvan je kunt zeggen dat het van top tot teen verzorgt. Letterlijk! De olie is te gebruiken in je haren, op je gezicht én op het lichaam, inclusief je voeten. Vanwege de aanwezigheid van weldadige ingrediënten als vitamine E, omega 6 en 9, fenolen, eiwitten met een hoog moleculair gewicht, squaleen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur is arganolie een van de meest voedende oliesoorten die er is.

Arganolie: hét wondermiddel tegen droogheid

De droge huid is erg blij met arganolie, en dus is deze oliesoort uit Marokko meer dan geschikt voor het insmeren van de benen, armen, buik en hals. Arganolie laat de huid weer soepel en zacht aanvoelen. Dit is vanaf het eerst gebruik merk- en voelbaar: de huid is zachter, droogtelijntjes en schilfers zijn verdwenen en trekkerigheid is verleden tijd. We kunnen wel zeggen dat hydrateren een van de beste eigenschappen van arganolie is.

Anti-huidveroudering

De huid van onder andere de hals en armen verraden al snel je leeftijd. Bestaat er een middel om huidveroudering van het lichaam tegen te gaan? Ja zeker. Arganolie is hier heel geschikt voor. Arganolie bevat een van de krachtigste anti-aging antioxidanten die er bestaat: vitamine E. Deze krachtige vitamine gaan samen met sterolen en fenolen de strijd tegen huidveroudering aan. Je kunt 100% natuurlijke arganolie in pure vorm aanbrengen op de huid, maar ook mengen met je gebruikelijke bodylotion. Op korte termijn zul je merken dat je huid gladder en zachter is. Voor de échte effecten (een stevigere huid, anti-aging) zul je arganolie langere tijd moeten gebruiken, het liefst iedere dag. Je kunt arganolie in het begin het beste ’s avonds gebruiken, om de huid te laten wennen aan de olie. Gaat dat goed? Gebruik de olie dan ook ’s ochtends, na het reinigen van je huid.

Hoe breng je arganolie aan?

Het lichaam neemt de olie het beste op als de huid nog warm is en de poriën openstaan. Na een douche of bad is dus het meest geschikte moment. Het stappenplan is als volgt:

  • Breng per in te smeren lichaamsdeel (benen, armen, buik) drie à vier pompjes arganolie aan op de vingertoppen. Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  • Verdeel de olie al masserend over de huid.
  • Maak met de vingers masserende cirkelbewegingen over de huid, zo wrijf je de olie goed in de huid.
  • Besteed extra aandacht aan de drogere delen van de huid, zoals de ellebogen en knieën.
  • Laat de olie een paar minuten intrekken voordat je je kleren aantrekt.

premium

Kies voor kwaliteit

Het aanbod (biologische) arganolie is enorm. Maar wist je dat echte, pure arganolie van premium kwaliteit zeldzaam is? Wil je meer lezen over de kwaliteitsverschillen bij arganolie? En waarom die kwaliteit zo belangrijk is voor een geweldig resultaat? Je leest het in dit artikel.

Een mooie, jonge en gezonde is alleen binnen handbereik wanneer je kiest voor kwaliteit. En die vind je bij ArganWinkel.nl. Onze premium arganolie wordt door onze klanten met een 9,7 beoordeeld op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Arganolie laat de beste resultaten zien als je de olie langdurig – en het liefst iedere dag – gebruikt. Lees hier meer over het belang van langdurig smeren.

Gebruik jij weleens arganolie voor je lichaam en wat zijn je ervaringen? Deel het hieronder, we zijn benieuwd!