De Geweldige Voordelen van Aloë Vera voor het Haar

aloe vera voor het haar

Aloë vera staat bekend om zijn verkoelende, beschermende werking voor de huid, maar wist je dat dit stofje ook je haar een handje kan helpen? Het bevordert de haargroei, hydrateert, werkt kalmerend voor de hoofdhuid en ook geeft het glans en kracht.

In dit artikel lees je wat deze plant voor jouw haar kan betekenen.

Haargroei

Wat een peeling of scrub voor de huid doet, doet aloë vera voor de hoofdhuid: het verwijdert dode huidcellen.

Hoe dat kan? In deze plant zitten zogenaamde proteolytische enzymen. Dit zijn enzymen die in staat zijn om de hoofdhuid te ontdoen van dode huidcellen. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat de haarzakjes verstopt raken, waardoor essentiële voedingsstoffen niet kunnen doordringen in het haar.

Het gevolg is simpel: langzaam groeiend haar.

Een teveel aan talg en dode huidcellen kan leiden tot roos, een vervelend hoofdhuidprobleem dat ontstaat wanneer de huidcellen zich opstapelen op de hoofdhuid. Roos is niet erg mooi om te zien, maar nog erger is dat het gedeeltelijke kaalheid kan veroorzaken.

Aloë vera kan dit probleem aanpakken. Deze vetplant heeft keratolische eigenschappen die talg en dode huidcellen afbreken, waardoor het haar weer de kans krijgt te groeien.

Ook kan het vanwege zijn alkaliserende eigenschappen de pH-waarde van de hoofdhuid herstellen, wat zorgt voor bevordering van de haargroei én een goede vochtvoorziening van het haar.

Glans en Kracht

Naast het kalmeren en helpen oplossen van hoofdhuidproblemen is aloë vera ook een geweldige conditioner. De gelachtige substantie van het blad van deze plant wordt regelmatig vergeleken met keratine, het eiwit waar onze haren uit bestaat. Hierdoor is het voor aloë vera heel makkelijk om tot de volledige lengte van de haarschacht door te dringen.

Bovendien bevat het twintig aminozuren die kracht en glans toevoegen aan het haar.

Aloë VeraHoe gebruik je aloë vera?

Je kunt het in verschillende vormen gebruiken. Zo zijn er aloë vera-gels, -drankjes, -poeder en bestaan er supplementen. Maar voor het haar is de meest logische keuze een shampoo of conditioner met aloë vera.

Verschillende (natuur)winkels verkopen deze soort shampoo’s en conditioners. Voor een extra intensieve behandeling kun je een kuur met aloë vera-gel overwegen.

Masseer de gel in op de hoofdhuid en werk naar de haarpunten toe. Wikkel een warme, vochtige handdoek om het haar en laat de gel minimaal een half uur intrekken. Spoel de gel uit en was het haar zoals gewoonlijk met shampoo.

Wie aloë vera opneemt in zijn haarverzorgingsroutine zal absoluut verbetering zien.

Aloë vera-masker: do it yourself

De plant groeit alleen in tropische gebieden, maar hij wordt wél als kamerplant verkocht in ons land. Wil je verzekerd zijn van 100% natuurlijke, pure aloë vera, dan kun je een homemade masker overwegen. Het enige wat je nodig hebt, is een aloë vera-plant.

  1. Snijd drie bladeren van de plant af. Let op: de plant kan stekelig zijn.
  2. Snijd voorzichtig met een scherp mesje de bovenkant van het groene blad eraf. Je zult zien dat zich onder dit blad een transparante, geleiachtige substantie bevindt. Schep de gelei met de botte kant van je mes uit het blad en doe in een kommetje.
  3. Pureer de gelei glad met de blender of in een vijzel.
  4. Masseer de gelei na het wassen in je haar, waarbij je van de wortels naar de punten toe werkt.
  5. Wikkel een warme, vochtige handdoek om het haar en laat de aloë vera minimaal een kwartier intrekken.
  6. Spoel je haar grondig uit.

aloe vera voor je haar

Arganolie voor het haar

Heb je de smaak te pakken en wil je graag eens een ander natuurlijk haarproduct proberen? Of is aloë vera niet wat je zoekt, maar gebruik je wel graag een puur, natuurlijk verzorgingsproduct voor glans en verzorging?

Arganolie is een geweldig alternatief. Deze natuurlijke oliesoort bevat anti-oxidanten en voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen. Wie regelmatig arganolie gebruikt, zal zien dat het haar sterker, mooier en gezonder wordt. Ook beschermt arganolie het haar als geen ander.

Deel dit artikel over Aloë Vera met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]