De Geweldige Voordelen van Aloë Vera voor Huid en Haar

vrouw prachtig haar aloe vera

De Aloë Vera plant staat al eeuwen bekend om zijn bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. De populaire plant wordt geroemd om zijn verkoelende, beschermende werking voor de huid en staat er daarnaast om bekend dat het het haar diep verzorgt en een prachtige glans geeft.

Deze geliefde plant kan nog voor veel meer andere huid en haarproblemen ingezet worden zoals bij insectenbeten, psoriasis en het bevorderen van de haargroei. Het middel wordt daarom in veel cosmetische producten verwerkt, zoals gezichtscrèmes, aftersun, shampoos en conditioners.

In dit artikel ontdek je alles wat je wilt weten over Aloë Vera en wat deze bijzondere plant voor jouw huid en haar kan betekenen.

Wat is Aloe Vera?

Wat is Aloe Vera

Aloë Vera is een tropische vetplant die van oorsprong uit Afrika en het Arabisch Schiereiland komt. Door de vele vitaminen en mineralen die de plant bevat, is vetplant enorm populair. Zo helpt de Aloë voor een mooie huid en verbetert het je spijsvertering. Ook heeft de vetplant positieve effecten op je haar.

Vanwege zijn geneeskrachtige werking heeft de plant de bijnaam “De stille genezer” in de botanische literatuur. Ook wordt de vetplant “woestijnlelie” genoemd, aangezien het water opslaat tegen de droogte.

De kenmerken van een Aloë Vera plant

Dankzij de puntige, blauwgroene stekelige bladeren lijken Aloë’s meer familie van de cactus dan van de vetplant. Aloe Vera is echter een vetplant die behoort tot de Affodilfamilie. De bijzondere plant produceert bovendien prachtige gele of rode bloemen.

Nu je weet hoe de Aloe Vera plant eruit ziet is het tijd om naar de bestanddelen van de plant te kijken.

Vitaminen en mineralen in Aloë Vera

De geneeskrachtige werking van Aloë Vera komt voort uit het bestanddeel Aloë Barbadensis Mill. Deze stof heeft vele gunstige effecten op het menselijk lichaam. Zo helpt het bij de vetverbranding, zorgt het voor een goede spijsvertering en verbetert het de elasticiteit van de huid.

Daarnaast bevat de vetplant vitamines, mineralen en enzymen die de gezondheid bevorderen. De belangrijkste hiervan zijn vitamine A, C en E, en de mineralen kalium, calcium, zink en ijzer. Aloë Vera kan daarom uitstekend als voedingssupplement dienen, als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Bovendien bevat de bijzondere vetplant ten minste 18 essentiële aminozuren, enzymen die de spijsvertering verbeteren. Daarnaast bevat de vetplant fytosterolen die ervoor zorgen dat er minder cholesterol door de darmen wordt opgenomen.

Ook zorgen de fytosterolen ervoor dat LDL-cholesterol sneller je lichaam verlaat. De vetplant kan dus ook een belangrijke bijdrage leveren als je gewicht wilt verliezen.

De voordelen van Aloë Vera voor je haar

vrouwen met haarproblemen

Naast de positieve effecten van de vetplant op de huid, je spijsvertering of de vetverbranding, heeft de vetplant bijzondere eigenschappen die wonderen doen voor je haar. Niet alleen voorkomt de vetplant hoofdhuid problemen, maar ook bevordert het de haargroei en zorgt het voor glanzend en krachtig haar.

Haargroei

Wat een peeling of scrub voor de huid doet, doet Aloë Vera voor de hoofdhuid: het verwijdert dode huidcellen. Hoe dat kan? In de vetplant zitten zogenaamde proteolytische enzymen. Dit zijn enzymen die in staat zijn om de hoofdhuid te ontdoen van dode huidcellen. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat de haarzakjes verstopt raken, waardoor essentiële voedingsstoffen niet kunnen doordringen in het haar. Het gevolg is simpel: langzaam groeiend haar.

Een teveel aan talg en dode huidcellen kan leiden tot roos. Dit is een vervelend hoofdhuid probleem dat ontstaat wanneer de huidcellen zich opstapelen op de hoofdhuid. Roos is niet erg mooi om te zien, maar nog erger is dat het gedeeltelijke kaalheid kan veroorzaken. Aloë vera kan dit probleem aanpakken.

De vetplant heeft keratolische eigenschappen die talg en dode huidcellen afbreken. Hierdoor zorgt de vetplant ervoor dat het haar weer de kans krijgt te groeien. Ook kan de stof vanwege zijn alkaliserende eigenschappen de pH-waarde van de hoofdhuid herstellen. Dit zorgt ervoor dat de haargroei wordt bevorderd. Ook geeft het een goede vochtvoorziening van het haar.

Glans en Kracht

Naast het kalmeren en helpen oplossen van hoofdhuid problemen is Aloë Vera ook een geweldige conditioner. De gel-achtige substantie van het blad van deze plant wordt regelmatig vergeleken met keratine, het eiwit waar onze haren uit bestaat. Dit zorgt ervoor dat de gel zeer gemakkelijk tot de volledige lengte van de haarschacht kan doordringen. Bovendien bevat het twintig aminozuren die kracht en glans toevoegen aan het haar.

Manieren om de Aloë plant toe te passen

Vanaf het einde van de jaren ’50 werd ontdekt dat het sap van de bladeren gestabiliseerd kon worden. Dit zorgde ervoor dat de werkzame bestanddelen langer houdbaar bleven. Dit heeft ervoor gezorgd dat Aloë Vera op steeds bredere schaal kon worden toegepast.

Tegenwoordig wordt de bijzondere plant op diverse manieren gebruikt. Zo zijn er speciale gels, sap, poeder, latex en wordt het vruchtvlees aan dranken toegevoegd. Voor het haar is de meest logische keuze een shampoo of conditioner met Aloë Vera.

Hoe gebruik je Aloë Vera voor het haar?

Aloe vera plant vrouw prachtig haar

Verschillende (natuur)winkels verkopen shampoo’s en conditioners waar Aloë Vera aan is toegevoegd. Hoe kun je het middel echter het beste gebruiken? Dit zijn een aantal handige adviezen:

Als pre-poo

Je kunt Aloë Vera als pre-poo gebruiken. Dit betekent dat je je haar met het middel behandelt, voordat je je haar gaat wassen met shampoo. Dit werkt uitstekend om roos tegen te gaan. De bijzondere plant bevat enzymen die de gisten en dode cellen verwijdert. De gel moet je voor het wassen aanbrengen en masseren op de hoofdhuid. Daarna moet je het 10 minuten in laten trekken, voordat je je haar kunt gaan wassen.

Als shampoo

Je kunt de gel ook gebruiken als shampoo. In dat geval hoef je slechts wat gel toe te voegen aan je favoriete shampoo. Je kunt natuurlijk ook een shampoo aanschaffen die al Aloë bevat.

Breng een ruime hoeveelheid van de stof aan op de lengten en punten van het haar. Laat dit even intrekken en spoel het grondig uit. Na de wasbeurt ziet je haar er glanzend uit. Je haar is glad en voelt zijdezacht.

Hoe meer je de shampoo gebruikt, des te sterker en gezonder je haar zal worden.

Als conditioner

Aloë Vera beschikt over krachtige hydraterende eigenschappen, waardoor het ideaal is om te gebruiken als conditioner. Je kunt zelf de krachtige gel substantie toevoegen aan je favoriete conditioner, of een conditioner kopen die al de Aloë bevat.

Breng een ruime hoeveelheid van het middel aan op de lengten en punten van het haar. Laat dit even intrekken en spoel het grondig uit. Je haar ziet er weer gezond en stralend uit.

Mooie, volle krullen

Als je wilt dat je haar mooi gaat krullen, kun je zeker dit bijzondere middel gebruiken. De Aloë stof zorgt ervoor dat je haar wordt gehydrateerd. Daarnaast laat de bijzondere stof je krullen er zeer mooi uit zien. De mooiste krullen zijn immers perfect verzorgde krullen!

Ontklitten van je haar

Als je haar steeds in de klit raakt, is het gebruik van dit bijzondere middel aan te raden. De gel zorgt ervoor dat je haar soepel en glad wordt. Het is niet alleen voor jezelf een goed product, maar ook bijvoorbeeld bij kleine kinderen. Zo kun je hun haar gemakkelijk ontklitten.

Haargroei

Aloë Vera helpt niet alleen om de haren mooi in model te krijgen, het helpt ook om de haargroei te stimuleren. De enzymen van de geneeskrachtige plant verwijderen dode huidcellen. Dit is belangrijk, omdat deze cellen de haarzakjes verstoppen.

Je moet hiervoor een masker van deze bijzondere plant zo’n 30 minuten laten intrekken. Daarna spoel je het goed uit.

Door de stof aan te brengen op de gebieden van het haar die extra hulp kunnen gebruiken, groeit het sneller. Hierdoor beschik je gauw over een volle bos haar.

Herstellen van een geïrriteerde hoofdhuid

De geneeskrachtige plant kan helpen om een geïrriteerde hoofdhuid te herstellen. Breng hiervoor de gel aan de op geïrriteerde plekken en laat het 30 minuten intrekken. Vervolgens spoel je de gel grondig uit.

Dankzij de verzachtende, verzorgende, vochtinbrengende en verkoelende werking van de verplant, wordt de PH-waarde van de hoofdhuid hersteld.

De voordelen van Aloë Vera voor je huid

vrouwen litteken verbrand gezicht huid

Aloë Vera is een krachtige plant die jouw huid op allerlei manieren kan helpen. Zo is het een kalmerende, herstellende, verzorgende en hydraterende plant. Dat betekent dat je Aloë Vera op verschillende wijzen kan gebruiken voor je huidverzorging.

Hydrateert je huid

Je huid heeft voldoende vocht nodig om gezond en soepel te blijven. Uit onderzoek blijkt dat Aloë Vera een sterk hydraterende werking heeft. De plant houdt ontzettend veel vocht vast en weet tegelijkertijd tot de diepste lagen van je huid door te dringen. Hierdoor wordt je huid intens gehydrateerd.

Verzorgt zonnebrand

Aloë Vera is een populair ingrediënt in aftersun producten. Dat is niet voor niets, want deze plant is een van de beste natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand. De plant verkoelt je huid, maar helpt je huid ook om te herstellen. Hierdoor voel je al snel genoeg niets meer van je verbrandde huid.

Ook bij normale brandwonden werkt de plant verachtend. Het is wel belangrijk om pure Aloë Vera te gebruiken, anders is de werking van de aftersun minder goed.

Bevordert wondgenezing

Wondjes zoals sneetjes, schaafplekken en insectenbeten herstellen sneller met behulp van Aloë Vera. Dat komt doordat de plant de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert.

De plant dringt diep in je huid door, waardoor ook de onderste huidslagen gestimuleerd worden. Hierdoor kan je huid zichzelf sneller herstellen.

Bestrijdt littekens

Littekens en striae zijn bijna niet te voorkomen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Heb je een aantal littekens die je zichtbaar wilt verminderen, dan loont het om elke dag Aloë Vera op te smeren. Dankzij het herstellende vermogen van de plant zal je merken dat je littekens langzaam maar zeker vervagen.

Ook hiervoor geldt dat je het beste pure Aloë Vera gel gebruikt, met minstens 99% echte Aloë Vera

Verzacht je huid

Heb jij regelmatig last van een droge, ruwe of schrale huid? Dan kan dit ontstaan door uitdroging of doordat je huid beschadigd is. Aloë Vera bevat natuurlijke stofjes die helpen met het verzachten van je huid. Tegelijkertijd zorgt de plant voor extra hydratatie en stimuleert het de aanmaak van nieuwe cellen. Zo wordt je huid op meerdere manieren verzorgd, waardoor deze uiteindelijk heerlijk zacht aan zal voelen.

Helpt tegen huidveroudering

Rimpels en fijne lijntjes ontstaan voor een groot deel doordat je huid minder collageen aanmaakt. Je huid oogt slapper en daarmee ook ouder. Met behulp van Aloë Vera stimuleer je de aanmaak van collageen, waardoor je kunt voorkomen dat er nieuwe rimpels en fijne lijntjes ontstaan.

Helpt bij allergie

Heb je last van allergische reacties zoals uitslag en jeuk? Dan kan het helpen om je huid in te smeren met Aloë Vera. Deze plant kan huidirritaties helpen kalmeren, waardoor je uiteindelijk sneller van rode bultjes, jeuk en uitslag af bent.

Wel is het verstandig om eerst contact op te nemen met je huisarts. Zo weet je zeker of Aloë Vera een veilig hulpmiddel is voor jouw allergische reactie.

Behandelt schimmels

Dankzij antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen is Aloë Vera een goed middel om te gebruiken wanneer je last hebt van nagel- of voetschimmel. Het is een natuurlijke remedie die bovendien niet agressief is. Behandel de schimmel dagelijks met Aloë Vera en je zult langzaam maar zeker verbetering zien.

Vermindert jeuk

Jeuk is ontzettend vervelend, of het nu door insectenbeten, brandnetels, eczeem of een allergie komt. Het verkoelende effect van Aloë Vera zorgt ervoor dat je de jeuk minder voelt, waardoor je huid ook makkelijker kan herstellen.

Aloë Vera is ook een goed middeltje wanneer je in aanraking bent geweest met de eikenprocessierups. Het is wel aan te raden om alleen pure Aloë Vera te gebruiken.

Hoe gebruik je Aloë Vera voor de huid?

Aloe vera plant gel huid hand

Er zijn allerlei manieren om Aloë Vera voor je huid te gebruiken: van crèmes tot zeep en maskers. Daarnaast is pure Aloë Vera ook een goede optie. Je kunt deze pure Aloë Vera in gelvorm kopen, maar het is ook mogelijk om het sap uit een echte plant te gebruiken.

Voor welke optie je ook kiest: je kunt de pure Aloë Vera vervolgens op allerlei manieren gebruiken.

Als make-upremover

Veel make-upremovers bevatten chemische stofjes die niet goed zijn voor je huid. Verwijder je make-up daarom door een beetje Aloë Vera op een watje te doen en hiermee over je huid te wrijven.

Als gezichtscrème

Het is niet nodig om een dure crème met tientallen ingrediënten te kopen, want Aloë Vera werkt hydraterend, verzorgend en kalmerend. Breng iedere dag een klein beetje pure Aloë Vera aan op je huid.

Als verkoeling

Het is mogelijk om Aloë Vera in te laten vriezen, bijvoorbeeld door het in een ijsklontjesvorm te doen. Gebruik deze koude ijsklontjes vervolgens wanneer je last hebt van huidirritaties of wanneer je huid verbrand is.

Als scrub

Verwijder dode huidcellen en hydrateer meteen je huid door Aloë Vera met bruine suiker te mengen. Doe dit op je vingertoppen en maak ronddraaiende bewegingen, zodat je je huid goed scrubt.

Als gezichtsmasker

Aloë Vera is goed te combineren met andere natuurlijke middelen, waarmee je een fijn gezichtsmasker maakt.

Aloë Vera: Do It Yourself Tips!

Aloe vera plant tekening vrouw handdoek gezichtsmasker

Natuurlijk kun je kant en klare gezichtsmaskers of conditioners kopen waar de vetplant al aan is toegevoegd. Wil je verzekerd zijn van 100% natuurlijke, pure Aloë Vera? Dan kun je een homemade masker overwegen waarbij je de bijzondere gel zelf uit de plant haalt. Het enige wat je nodig hebt, is een Aloë Vera plant. De plant groeit alleen in tropische gebieden, maar hij wordt wél als kamerplant verkocht in ons land.

Hoe haal je pure Aloë Vera uit je eigen kamerplant?

Je kunt de pure stof simpel uit je eigen kamerplant halen. De vetplanten zijn in vrijwel ieder tuincentrum te koop. De Aloë Vera is gemakkelijk in het onderhoud. Zo hoeft de plant maar twee à drie keer per maand water te hebben.

Stap 1: Kies de juiste Aloë Vera plant

Je kunt de pure stof simpel uit je eigen kamerplant halen. De vetplanten zijn in vrijwel ieder tuincentrum te koop. Als je een plant uitkiest, is het belangrijk een wat ouder exemplaar zonder witte stippen aan te schaffen.

Stap 2: Haal de pure Aloë Vera uit de plant

Snijd drie bladeren van de plant af. Let op: de plant kan stekelig zijn. Snijd voorzichtig met een scherp mesje de bovenkant van het groene blad eraf. Je zult zien dat zich onder dit blad een transparante, geleiachtige substantie bevindt.

Schep de gelei met de botte kant van je mes uit het blad en doe in een kommetje. Vervolgens pureer je de gelei glad met de blender of in een vijzel.

Aloë Vera DIY haarmasker

Het is natuurlijk leuk om je eigen pure masker van deze kamerplant te creëren, maar hoe ga je dan precies te werk? In het volgende stappenplan zie je hoe gemakkelijk het is:

 1. Snijd drie bladeren van de plant af. Let op: de plant kan stekelig zijn.
 2. Snijd voorzichtig met een scherp mesje de bovenkant van het groene blad eraf. Je zult zien dat zich onder dit blad een transparante, geleiachtige substantie bevindt. Schep de gelei met de botte kant van je mes uit het blad en doe in een kommetje.
 3. Pureer de gelei glad met de blender of in een vijzel.
 4. Masseer de gelei na het wassen in je haar, waarbij je van de wortels naar de punten toe werkt.
 5. Wikkel een warme, vochtige handdoek om het haar en laat de aloë vera minimaal een kwartier intrekken.
 6. Spoel je haar grondig uit.

Als je de gel achtige substantie over hebt, kun je dit op een schoteltje in de koelkast bewaren. Bewaar het blad op elkaar geplakt, zodat je het de volgende dag weer kunt gebruiken.

Je kunt deze stof zo’n twee tot drie dagen bewaren, totdat het uitgedroogd of op is.

Aloë Vera DIY Gezichtsmasker

Kan jouw huid wel wat extra hydratatie gebruiken en wil je jezelf ook trakteren op een fijn masker? Dan is een DIY Aloë Vera masker een goede keuze. Dit masker helpt niet alleen met het hydrateren van je huid, maar kan ook tekenen van huidveroudering verminderen. De ingrediënten zijn als volgt:

 • 1 Aloë Vera blad
 • 1 theelepel olijfolie
 • Anderhalve theelepel honing

Hoe maak je het masker?

 1. Snijd het blad van de Aloë Vera in de lengte door.
 2. Haal de gel uit het blad.
 3. Doe de gel in een kommetje, samen met de honing en olijfolie.
 4. Meng dit alles tot er een glad papje ontstaat.
 5. Reinig je gezicht en breng het masker aan.
 6. Laat het masker vijftien tot twintig minuten intrekken.
 7. Reinig je gezicht met lauw water.
 8. Herhaal dit wekelijks voor de beste resultaten.

Aloë Vera is niet alleen goed te mixen met honing en olijfolie. Er zijn namelijk nog meer verzorgende ingrediënten die perfect samengaan met deze plant.

Meng Aloë Vera met een natuurlijk product!

tekening delen aloe vera plant

Veel mensen gebruiken het liefst pure Aloë Vera. Met deze gel ervaar je op de meest effectieve manier alle positieve effecten die de vetplant te bieden heeft. Bovendien is het mogelijk om de pure gel te combineren met andere natuurlijke producten. Zo creëer je op een eenvoudige wijze de ideale shampoo, conditioner of masker die bij jouw haar en huid past.

Je weet zo ook precies welke natuurlijke producten je gebruikt, zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien bespaar je flink wat in de portemonnee!

Welke 20 Natuurlijke mixen met Aloë Vera moet ik proberen?

Aloe vera kokosrasp honing

Heb je de smaak te pakken gekregen met pure Aloë Vera en kun je niet wachten om verschillende mengsels met andere natuurlijke producten te maken? Dit zijn 20 verschillende mixen van natuurlijke producten en deze bijzondere stof die wonderen voor je huid en/of haar verrichten:

Kokosolie (voor het haar).

De bijzondere vetplant heeft herstellende en vochtinbrengende eigenschappen. Bovendien bevat Kokosolie bevat essentiële vetzuren. Door deze twee producten te combineren geef je een perfecte revitaliserende behandeling aan droog en beschadigd haar. Bovendien worden de haarschachten worden door het mengsel zó geconditioneerd, dat ze tegen vocht worden afgesloten.

De vitamines, mineralen en antioxidanten voeden de hoofdhuid, terwijl de dode huidcellen aan de oppervlakte worden verwijderd. Dit masker draagt bovendien bij aan het onderhoud van het haar, zodat je het haar minder vaak hoeft te trimmen.

Kokosolie (voor de huid).

Kokosolie heeft een sterke hydraterende werking en helpt met het soepel houden van je huid. Meng je deze olie met Aloë Vera, dan voeg je er meteen veel vitamine C en E aan toe. De Aloë Vera dringt door tot de diepste lagen van je huid en verzorgt deze dus van binnenuit. Dankzij deze mix ontstaat er dus een krachtig hydraterend product dat goed is voor je gezicht en lichaam.

Honing.

Honing heeft schimmelwerende en antibacteriële bestanddelen. Dit zorgt ervoor dat honing helpt om roos en infecties van de hoofdhuid te stoppen. Een mix met de Aloë plant beschermt daardoor de huid extra goed tegen droogheid. Ook zorgt het ervoor dat je minder haar verliest.

Daarnaast geeft het haar dat snel vet wordt een nieuwe impuls. De natuurlijke productie van vetten wordt namelijk goed gereguleerd, zonder de talgklieractiviteit te verstoren.

Citroensap.

Citroensap samen met de geneeskrachtige Aloë plant zorgt ervoor dat de pH-problemen van de hoofdhuid worden bestreden. Beide natuurlijke producten zijn erop gericht om bacteriën en schimmels te verwijderen. Bovendien versterken ze de haarwortels, zodat je haren beter kunnen groeien.

Daarnaast is het citroensap rijk aan vitamine C. Dit is een essentieel bestanddeel voor de synthese van collageen. Hoe hoger het collageenniveau, des te meer de haargroei wordt versneld.

Ei.

De eiwitten van het ei gemixt met de hydraterende krachten van de bijzondere Aloë plant zorgen voor een revitaliserende behandeling. Vooral mensen die problemen hebben met overmatig haarverlies hebben baat bij een masker van dit mengsel.

De follikels absorberen het mengsel namelijk, waardoor de haren diep gevoed worden. Het moedigt bovendien de natuurlijke groei van de haren aan. Het zorgt er daarnaast voor dat er geen overtollige productie van olie plaatsvindt.

De eidooier bezit daarnaast wel vet, dat ervoor zorgt dat de hoofdhuid en haren glad en zacht blijven.

Klei.

Door de pure Aloë te mengen met klei en een beetje olie, creëer je een geweldig exfoliërend haarmasker. Dit masker elimineert op een simpele wijze de dode huidcellen die zich in het haar opstapelen. Op die manier draagt het mengsel bij aan een verbeterde zuurstofvoorziening van de haarfollikels.

Daarnaast houd je het haarverlies beter onder controle en stimuleer je de haargroei. Zelfs roos en overtollig vet wordt hiermee goed bestreden.

Suiker.

Een suikerscrub is een ideaal verzorgingsproduct dat je huid op verschillende manieren helpt. Het verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen, maar een goede scrub kan je huid ook hydrateren. Aloë Vera is een middel dat een suikerscrub extra hydraterend maakt.

Ondertussen helpt de suiker met het verminderen van pigmentvlekjes, aangezien oude huidcellen worden verwijderd. Zo ontstaat er plaats voor nieuwe, gezonde huidcellen. Meng gelijke delen suiker en Aloë Vera met elkaar, breng dit aan met ronddraaiende bewegingen en spoel de suikerscrub vervolgens af met lauw water.

Papaja.

Ook papaja heeft een exfoliërende werking en kan de onzuivere huid daardoor glad aan laten voelen, maar ook pigmentvlekjes langzaam laten verminderen. Combineer je papaja met Aloë Vera, dan ontstaat er een exfoliërend masker dat je huid voedt en verzorgt. Doe een beetje papaja in de blender, voeg er Aloë Vera aan toe, breng het aan op je huid en laat dit dertig minuten intrekken.

flesje arganolie olie aloe vera plant

Arganolie.

Arganolie zit boordevol vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren. Deze eigenschappen zorgen er onder andere voor dat de olie de huid en het haar hydrateert, verzorgt en herstelt. Combineer Arganolie met Aloe Vera en je hebt een perfect masker tegen pluizend haar.

Ben jij benieuwd naar wat Arganolie voor jouw haar kan doen? Lees dan meer in ons artikel: Hoe gebruik je Arganolie voor het haar?

Ricinusolie.

Deze olie werkt uitstekend om de haargroei te stimuleren en volume toe te voegen. Samen met de pure Aloë gel worden slapende haarzakjes op de hoofdhuid gestimuleerd. Ook wordt het haar gevoed en geconditioneerd. Hierdoor voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten.

Ui.

Ui en de pure Aloë gel samen werken zeer intens. Het zorgt ervoor dat de haargroei wordt bevorderd. Uiensap werkt namelijk uitstekend om de slapende haarfollikels te stimuleren. Door dit haarmasker regelmatig te gebruiken krijg je meer lengte en dikte in het haar.

Hibiscus.

Hibiscus is een uitstekend middel om het haar te conditioneren. Door het te gebruiken in combinatie met de pure Aloë gel, wordt de haargroei bevorderd zonder dat de textuur wordt aangepast.

Henna.

Hennapoeder werkt perfect om de hoofdhuid gezond te houden. Daarnaast wordt het haar ook zachter. Door de bijzondere vetplant en Henna in je haar te gebruiken, wordt de haargroei enorm gestimuleerd.

Wil je ook graag een mooie kleur in je haar? De henna geeft een rode tint aan het haar. Als je te maken hebt met grijs haar, wordt dit ook door de henna bedekt.

Vitamine E.

Vitamine E is een perfecte antioxidant die schade aan het haar en de hoofdhuid helpt voorkomen door vrije radicalen te neutraliseren. Zo blijft je haar gezond. Hierdoor hoef je je haar minder te laten trimmen, waardoor je haar sneller langer wordt.

Appel Cider-azijn.

De combinatie van appel cider-azijn en Aloë Vera zorgt ervoor dat de gezondheid van de hoofdhuid wordt verbeterd. Vooral irritaties en roos worden hierbij aangepakt. De haarfollikels blijven gezond, wat de haargroei stimuleert.

Zuiveringszout.

Zuiveringszout is een perfecte reiniger om je haar schoon aan te laten voelen. De Aloë gel zorgt ervoor dat je haar tijdens deze behandeling wordt gehydrateerd. Deze combinatie maakt de hoofdhuid enorm gezond.

Sheabutter.

Sheabutter en de pure Aloë samen geven een diepe behandeling aan je haar. Het masker voorkomt haarbreuken en gespleten haarpunten. Ook geeft het meer glans.

Cayennepeper.

Cayennepeper heeft de perfecte eigenschappen om haar te laten hergroeien. Aloë Vera zorgt dat de dikte van het haar beter wordt. Een mengsel van Cayennepeper en de pure Aloë gel geven je dus een volle bos haar.

Fenegriek.

Fenegriek is een zeer populair middel om roos te behandelen. Ook geeft het vocht aan je haar. Fenegriek is daarom bij uitstek een perfect middel tegen roos. Samen met Aloë Vera is dit het perfecte masker om een gezonde hoofdhuid te creëren.

Groene Thee.

Groene thee bevat een zeer rijke bron aan antioxidanten die helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken de grootste schade op de hoofdhuid en in het haar. Daarnaast zorgt dit haarmengsel ervoor dat de hoofdhuid wordt gekalmeerd. Ook worden problemen als roos, psoriasis en eczeem aangepakt.

Vrouw potje aloe vera

Omdat aloë vera een natuurlijk product is, is het vrijwel geschikt voor iedereen. Toch zijn er een aantal mogelijke bijwerkingen om rekening mee te houden.

Consumeren:

De meeste bijwerkingen van aloë vera komen door het eten van deze plant. Vaak gaat het om maagpijn, uitdroging en elektrolytenbalans.

Huidirritatie:

In zeldzame gevallen komt er een huidirritatie voor bij het gebruik van deze bijzondere plant. Wij raden dan ook aan om te beginnen met het aanbrengen van de gel op een klein stukje van de huid.

Verkleuring van de huid:

Mensen met een lichte huid kunnen een geelverkleuring op de huid rondom de plek waar de gel is aangebracht. Als je last krijg van 1 van bovenstaande bijwerkingen stop dan het gebruik van aloë vera.

Wanneer je de bijwerkingen kent, is het gebruik van aloë vera net zo veilig als elk ander goedgekeurd product op de markt. In dit artikel heb je kennis gemaakt met Aloe Vera en hebben we o.a. de volgende punten besproken:

 • Wat is Aloe Vera?
 • De belangrijkste voordelen en toepassingen van aloë vera
 • De beste DIY recepten met Aloe Vera
 • De mogelijke bijwerkingen van Aloe Vera

Het is nu tijd om de DIY-recepten uit te proberen, zodat je de kracht van aloë vera zelf kunt ervaren. Heb je ooit aloë vera geprobeerd? Deel je ervaring dan met ons onderaan dit artikel!

Deel dit artikel over Aloë Vera met je vrienden! Sharing is Caring.