Antioxidanten voor een mooie huid en gezond haar

Vrouw Die Fruit Eet Voor Anti-Oxidanten

Wist je dat antioxidanten goed zijn voor je gezondheid maar ook geweldig zijn voor een mooie huid en gezond haar? Antioxidanten is een verzameling van onder meer de vitamines C en E, maar ook zink en seleen. Al deze stoffen beschermen de cellen in je lichaam tegen vrije radicalen. Zo houden ze ziektes buiten de deur. Maar ook op beautygebied zijn antioxidanten geweldige stofjes. Ze herstellen huidproblemen en houden huid en haar vitaal, mooi en gezond. In dit artikel lees je waar antioxidanten goed voor zijn en hoe je ze binnen krijgt.

Het voorkomen en herstellen van huidproblemen

Onze huidstructuur wordt voornamelijk gevormd door een proteïne genaamd collageen. Deze stof hydrateert de huid, maakt glad en steviger. De verschillende cellen in de huid produceren oliën en pigment, wat het soepel maakt en kleur geeft.

Dit is helaas ook waar het mis gaat. Ons lichaam heeft de neiging om vrije radicalen te genereren vanwege de vele processen die continu in het lichaam plaatsvinden. Op zich is dit geen groot probleem: ons lichaam heeft een eigen antioxidantensysteem dat overdadige vrije radicalen neutraliseert en ons beschermt tegen schade.

Echter, bij vervuiling, UV-straling, rook en andere schadelijke factoren die óók vrije radicalen in het lichaam creëren, kunnen de natuurlijke antioxidanten het niet meer aan. De vrije radicalen beschadigen de structuur van de huid en de bijbehorende cellen.

Beautyvoordelen antioxidanten

Maar wat kunnen die antioxidanten dan betekenen voor je huid en haar? Een hele hoop! De verschillende beautyvoordelen van antioxidanten opgesomd:

  • Ze werken ontstekingsremmend. De bloedcirculatie en celmetabolisme worden verhoogd, wat helpt om acné en rimpels te verminderen.
  • Huidveroudering wordt tegengegaan. De huid blijft gezond en de cellen worden verjongd. Een bekend antioxidant is Q10. Dit stofje vind je terug in menig anti-aging product. Het ondersteunt bij het zichtbaar verminderen van rimpels.
  • Bosbessen, bramen, aardbeien en frambozen zitten boordenvol antioxidanten. Door veel van deze vruchten te eten, wordt de bloedstroom gereguleerd waardoor voeding voldoende wordt opgenomen.
  • Littekenweefsel in het gezicht neemt af. Het antioxidant allium stimuleert bloedtoevoer naar het littekenweefsel om dit te minimaliseren.
  • De antioxidanten selenium, vitamine C en vitamine E helpen de huid te beschermen tegen zonbeschadiging. UV-stralen van de zon kunnen de huidcellen van het lichaam namelijk aantasten.
  • Groene thee bevat antioxidanten die helpen om haaruitval te voorkomen en haargroei te stimuleren. Onze beautytip: breng wat warme groene thee aan op de hoofdhuid. Laat het een uur zitten en spoel vervolgens uit.

Vitamine en Anti-Oxidanten

Arganolie: bomvol antioxidanten

Wil je je lichaam van voldoende antioxidanten voorzien, eet dan voldoende fruit dat rijk is aan deze wonderstofjes. Je zult merken dat je weerstand verbetert en beter in staat is tegen infecties en ziektes te vechten. Vitamine A, C en E en stoffen als lycopeen en betacaroteen zijn onmisbaar voor een gezond lichaam en een mooie huid.

Je huid en haren een handje helpen? Arganolie zit van nature vol met antioxidanten. Vooral vitamine E is in grote hoeveelheid aanwezig in deze natuurlijke, weldadige oliesoort. Niet voor niets wordt arganolie gebruikt als anti-aging wapen, als middel om acne en littekentjes te verminderen en om huidproblemen als eczeem aan te pakken. De antioxidanten maken arganolie een onmisbaar product in je badkamerkastje.

De beautyvoordelen van antioxidanten zijn bijna oneindig te noemen. Des te belangrijker dat je ze voldoende binnenkrijgt door gezond te eten en de juiste huidverzorging te kiezen.

Hoe zorg jij ervoor dat je geen tekort krijgt aan antioxidanten? Deel dit artikel zodat iedereen op de hoogte is!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]