De 5 beste natuurlijke gezichtsmaskers om zelf te maken!

Gezichtsmasker Van Fruit

De huid van ons gezicht staat dagelijks bloot aan allerlei invloeden, zoals wisselende temperaturen, vocht en vuil. Tegelijkertijd is het een van de meest zichtbare delen van ons lichaam. Daarom is het goed om de gezichtshuid zo nu en dan eens flink te verwennen met een masker. Deze 5 natuurlijke gezichtsmaskers zijn gemakkelijk zelf te maken met producten uit het keukenkastje en laten de huid weer stralen van gezondheid!

De voordelen van zelfgemaakte maskers

Natuurlijke gezichtsverzorging is een echte trend aan het worden. Geen wonder, want veel verzorgingsproducten uit de winkel zijn behoorlijk prijzig. Bovendien bevatten ze allerlei ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Huidverzorging met natuurlijke producten, die de meesten van ons al in huis hebben, is een mooi alternatief. Je houdt goed zicht op wat je op je huid smeert en bovendien is het voordelig en ook nog eens effectief. Hieronder staan 5 maskers voor verschillende huidtypen op een rijtje!

Onzuivere huid

Benodigdheden:

 • 1 gepureerde/geprakte banaan
 • 1/2 theelepel baksoda
 • 1/2 theelepel kurkuma

Dit masker kan wekelijks gebruikt worden om acne te verminderen. Bananen zijn rijk aan vitamine A, dat de huidvernieuwing stimuleert en de poriën schoonmaakt. Kurkuma bestrijdt bacteriën die acne veroorzaken en baksoda helpt overtollig talg absorberen. Laat het masker 10-20 zitten en spoel dan af met lauw water.

Droge huid

Benodigdheden:

 • 1 avocado
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel arganolie
 • 1 eetlepel honing

Avocado en arganolie zijn beide rijk aan voedende Vitamine E en vetzuren. Deze laatste helpen de ruimtes tussen huidcellen opvullen en maken de huid weer zacht en glad. Honing en yoghurt hebben goede vochtinbrengende eigenschappen en laten de huid weer stralen.

Laat dit masker 20 minuten intrekken en spoel dan af met warm water. Vergeet de haarlijn niet!

Advocado Olie

Gevoelige huid

Benodigdheden:

 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel honing
 • 1 theelepel cacao poeder

Dit masker lijkt wel een toetje, maar weersta de verleiding om het op te eten en smeer het op de gevoelige gezichtshuid! Yoghurt is rijk aan probiotica en verzachtende eiwitten. Het kalmeert een rode, geïrriteerde huid. Cacao poeder bevat flavanoïden, die eveneens kalmerend werken bij irritatie en honing maakt de huid zachter en strakker.

Laat het masker 10 minuten zitten spoel het af met lauw water. Neem ook de haarlijn mee.

Vette huid

Benodigdheden:

 • 1/2 kopje gekookte havermout (afgekoeld)
 • 1 eiwit
 • 1 eetlepel citroensap

Dit masker voor de vette huid kun je het beste even met de staafmixer klaarmaken, zodat alle ingrediënten goed mengen. Het citroensap zal overtollig huidvet en dode huidcellen verwijderen. Havermout is heel verzachtend en kan eventuele rode vlekken verminderen. Het eiwit is een goed bindmiddel, maar verkleint ook de poriën.

Laat dit mengsel 20 minuten zitten en spoel af met lauw water.

Mushli en Honing

Vermoeide huid

Benodigdheden:

 • Sap van 1 biologische citroen
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 eetlepel arganolie

Dit is een perfect masker voor een doffe, vale huid. Deze krachtige combinatie van ingrediënten zal deze weer soepel, fris en stralend maken. De suiker en citroen verwijderen dode huidcellen. De arganolie zit bomvol vitaminen, anti-oxidanten en vetzuren die de huid hydrateren, herstellen en versoepelen.

Wrijf dit masker met zacht cirkelende bewegingen op het gezicht. Vermijd de huid rond de ogen. Laat het daarna nog 10 minuten zitten en spoel af met warm water.

Makkelijke maskers voor een stralend gezicht

In welke staat de huid zich ook bevindt, er is altijd wel een makkelijk masker te maken, met natuurlijke producten uit de eigen keuken. Dit is een voordelige en leuke manier om de gezichtshuid eens extra te verwennen. Na zo’n masker ziet de huid er weer uitgerust, gevoed en stralend uit. Welk masker past bij jouw huid?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]