Hoe Gebruik je Arganolie voor Mooie, Gezonde Handen & Voeten?

Handen En Voeten Verzorgen

Bekijk ook de andere video instructies

Je handen gebruik je de hele dag door: om te typen, schrijven, afwassen, koken… Ja, waarvoor eigenlijk niet? Ook worden ze dag in, dag uit blootgesteld aan onder andere water, schoonmaakmiddelen en weer en wind.

Je voeten zitten ingepakt in sokken en schoenen. Niet zo gek dat dat je handen en voeten een van de eerste lichaamsdelen zijn die te maken krijgen met droge huid.

Pure arganolie biedt uitkomst en maakt de droge huid van handen en voeten weer zacht en gehydrateerd.

Wat doet arganolie voor je handen en voeten?

Hydrateren, herstellen, beschermen, voeden. Het zijn nog maar een paar van de voordelen van arganolie voor de huid. Dit geldt dus ook voor je handen en voeten. Niet zo gek: de dosering vitamine E in arganolie is extreem hoog.

Vitamine E is verantwoordelijk voor anti-aging in huidverzorging, maar daarnaast is het ook een krachtig ingrediënt dat herstelt en beschermt. Naast vitamine E zitten er in arganolie omega 6 en omega 9; stoffen die huid en haar voorzien van vocht en ze soepel, sterk en gezond houden.

De huid van je handen en voeten wordt blij van arganolie, maar ook nagels en nagelriemen zijn heel erg gebaat bij arganolie. Het splijten, afbreken en inscheuren van nagels zal afnemen omdat de nagels sterker en harder worden.

Arganolie voor Mooie, Verzorgde Handen

Je handen hebben het zwaar te verduren. Hydrateer je handen daarom iedere dag en liefst iedere keer na het wassen.

Marokkaanse arganolie is een krachtige moisturizer die de huid van de handen bovendien beschermt tegen huidveroudering. De essentiële vetzuren, vitamine E, sterolen en squaleen helpen je handen gehydrateerd te houden en gaan anti-aging tegen.

Om te voorkomen dat je handen uitdrogen, is het aan te raden om tijdens het afwassen handschoenen te dragen. Wees ook voorzichtig met gereedschap: verkeerd gebruik kan je handen beschadigen.

Wil je je handen en nagels eens goed verwennen? Neem een handbadje en manicure, waarbij arganolie de hoofdrol speelt.

Hoe gebruik je arganolie op je handen?

Wie last heeft van droge, gebarsten handen – bijvoorbeeld in de winter – kan de volgende natuurlijke arganoliekuur voor de handen nemen. Het stappenplan ziet er dan als volgt uit:

  • Maak een badje van vijf tot zes eetlepels arganolie. Voeg een klein beetje citroensap toe.
  • Week je handen in dit mengsel van arganolie en citroen. Leg de handen om en om in de olie: eerste de bovenkant, dan de onderkant. Wissel dit af.
  • Spoel je handen af en dep ze droog met een handdoek, totdat ze vochtig zijn.
  • Breng twee druppels arganolie aan op je handpalmen en masseer de olie in.

De nagels profiteren hier ook van. Wil je je handen extra verzorgen? Smeer je handen voor het slapen gaan rijkelijk in met arganolie. Trek katoenen handschoentjes aan en ga ermee slapen.

De volgende ochtend zijn je handen zijdezacht en zijn alle tekenen van droogte verdwenen. Droge huid wordt beter aangepakt als arganolie langer wordt gebruikt.

Arganolie voor Zijdezachte & Gezonde voeten

Je voeten dragen je totale lichaamsgewicht, de hele dag door. Ook zitten ze doorgaans verstopt in sokken en schoenen. Opgezette voeten komen weer tot rust door regelmatig een verzachtend voetenbad te nemen.

Voeg arganolie aan het water toe om er een intens hydraterend voetenbad van te maken. Ingrediënten als vitamine E en omega 6 en 9 zorgen ervoor dat je voeten intens worden gevoed. Daarnaast is een pedicure geen overbodige luxe.

Zorg er altijd voor dat je voeten volledig droog zijn voordat je sokken en schoenen aantrekt. Vocht trekt bacteriën en schimmels aan. Tot slot is het voor mooie, verzorgde voeten noodzakelijk dat je de juiste schoenmaat draagt.

Je schoenen zouden je voeten niet mogen afklemmen, maar ze mogen ook niet te ruim zitten. Wil je je voeten echt een plezier doen? Kies voor een natuurlijke voetverzorging door arganolie te gebruiken.

Hoe gebruik je arganolie op je voeten?

Arganolie kan worden gebruikt als intensieve, natuurlijke voetverzorging. Masseer de voeten na het douchen rijkelijk in met arganolie en trek dunne sokken aan. De arganolie kan door de warmte volledig intrekken en zijn werk doen. Herhaal dit zo vaak als nodig.

Ook een voetmassage met arganolie helpt bij het hydrateren en voeden van de huid. Het stappenplan ziet er zo uit:

  • Breng twee pompjes arganolie aan op de vingertoppen.
  • Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  • Masseer je voeten met cirkelende bewegingen, zodat de olie goed in de huid kan trekken.
  • Besteed uitgebreid aandacht aan de huid onder de voeten: hier ontstaat eelt als de huid niet voldoende wordt verzorgd.
  • Neem ook de huid tussen de tenen mee.
  • Spoel je voeten af en dep ze droog met een handdoek.
Premium kwaliteit Arganolie

Kies voor kwaliteit

In Nederland is veel arganolie verkrijgbaar, maar aan échte pure arganolie is moeilijker te komen. De olie van Arganwinkel.nl is afkomstig van lokale, kleine boeren die argannoten van de allerbeste kwaliteit leveren.

Mooie, verzorgde handen en voeten bereik je alleen als je kiest voor premium kwalitatieve arganolie. Wij vinden onze arganolie effectief en heel erg prettig, en ook onze klanten denken er zo over. Zij beoordelen de arganolie met een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

Arganolie laat de beste resultaten zien als je de olie langdurig – en het liefst iedere dag – gebruikt.

Gebruik jij arganolie weleens voor je handen en voeten? Deel het met ons, we zijn benieuwd.