Verzorgde handen en nagels in een handomdraai

Mooi verzorgde nagels, handen en voeten

Kijk eens goed naar je handen, wat valt je op? Is de huid zacht en soepel of toch wat droog en trekkerig? Hoe zien je nagels eruit? En je nagelriemen? Ik moet toegeven dat mijn handen er af en toe best ruw en gehavend uitzien. In de tuin werken en voor de kinderen zorgen doet nou eenmaal geen wonderen voor je handen en mijn kostbare vrije uurtjes besteed ik graag op de bank en niet bij een dure manicure. Gelukkig kun je met hele simpele stappen thuis ook zorgen dat je handen en nagels er mooi en gezond uitzien. 

De beste tips voor mooi verzorgde handen

Tip 1: Bescherm je handen

Je handen hebben het zwaar te verduren, je gebruikt ze continue en stelt ze bloot aan allerlei invloeden. Bescherm je handen daarom zoveel mogelijk. Als het koud is buiten, draag dan altijd goede handschoenen om te voorkomen dat je handen uitdrogen. Maar ook als je de afwas doet of in de tuin werkt, hoef je het je handen niet zwaarder te maken dan nodig. Investeer daarom in goede handschoenen, die je niet in de weg zitten bij je werkzaamheden.

Tip 2: Scrub regelmatig

Een lekkere scrub zorgt dat je heerlijk zachte handen krijgt. De dode huidcellen worden verwijderd en jij houdt een heerlijk babyzacht huidje over. Je hoeft helemaal geen dure scrubs te kopen (vaak vol met chemische bestandsdelen), je kunt namelijk gemakkelijk je eigen scrub maken. Meng een eetlepel zout met een eetlepel arganolie en besteed 10 minuten aan het scrubben van je handen. Vergeet ook niet goed tussen je vingers te scrubben. Spoel daarna af met lauwwarm water en smeer je handen in met een goede moisturizer.

Tip 3: Draag niet altijd nagellak

Een mooie nagellak kan je look compleet maken, maar geef toe, het is echt niet elke dag nodig. Het is namelijk veel beter voor je nagels niet altijd lak erop te hebben zitten. De chemische stoffen in de nagellak zijn niet goed voor je lichaam.

Tip 4: Gebruik handolie en nagelriemolie

Er zijn letterlijk duizend-en-één verzorgingsproducten voor je handen en nagels beschikbaar. De een met nog meer chemische troep erin dan de ander. Ook al ruiken ze vast lekker, de parfum en andere chemische bestandsdelen drogen je handen op de lange termijn alleen maar uit. Een 100% natuurlijke olie zoals arganolie voedt je huid met anti-oxidanten, essentiële vetzuren en vitaminen en mineralen. Arganolie wordt heel snel door de huid opgenomen, dus je hoeft niet bang te zijn overal vette vingervlekken achter te laten.

Met een paar simpele stappen is het heel makkelijk om altijd mooi verzorgde handen en nagels te hebben. Dure producten en behandelingen zijn daarvoor helemaal niet nodig.

Wat doe jij om je handen mooi te houden? Laat het ons weten!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]