Hoe gebruik je arganolie om acne vanaf de basis aan te pakken?

Stop Acne

Bekijk ook de andere video instructies

Heb je last van acne, alles al geprobeerd en lijkt niks je huid op te knappen? Probeer dan pure arganolie eens!

Arganolie wordt geprezen als effectief middeltje tegen puistjes. De onverzadigde vetzuren in arganolie reguleren de talgproductie van je huid en de mineralen in arganolie neutraliseren de bacteriën die acne veroorzaken.

Alsof dat niet genoeg is, is de vitamine E in arganolie verantwoordelijk voor het voeden en herstellen van de huid. Deze weldadige vitamine vermindert vlekjes en zorgt voor een mooie, egale teint.

Masseer arganolie elke avond voor het slapen gaan in op een gereinigd gezicht. De olie trekt snel in en voelt niet vet aan.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt op de probleemhuid? We vertellen het je in dit artikel.

Waarom is de probleemhuid gebaat bij arganolie?

In welke mate je ook last hebt van pukkeltjes; voor alle vormen van acne geldt dat de talgproductie van de huid is verstoord. De huid maakt te veel talg aan, waardoor de poriën verstopt raken. Het gevolg? Acne.

Arganolie op je gezicht is in staat de talgproductie te stabiliseren. Dit komt door de sterolen en anti-oxidanten in arganolie. Deze brengen de huid tot rust en zorgen ervoor dat de huid geen overtollig talg aanmaakt.

Bovendien bevat arganolie verschillende ontstekingsremmende ingrediënten, waaronder vitamine E en polyfenolen. Deze stoffen zorgen ervoor dat bestaande acne niet verder gaat ontsteken, sneller zal verdwijnen én dat nieuwe acne wordt voorkomen.

Heb je last van acne littekens op je gezicht? Arganolie laat ze minder opvallen en doet ze sneller verdwijnen. Ook met de olie je huid weerbaarder.

Gebruiksaanwijzing bij acne:

  1. Breng één à twee pompjes arganolie aan op de vingertoppen. Masseer de olie warm tussen je handpalmen.
  2. Verdeel de olie met platte handen over je wangen, voorhoofd, neus, kin en hals. Oefen enige druk uit. Breng arganolie aan op een nog vochtige huid, zo worden de actieve stoffen beter opgenomen door de huid.
  3. Maak met de vingers masserende cirkelbewegingen over de huid, zo wrijf je de olie goed in de huid.
  4. Besteed extra aandacht aan de zones waar je veel pukkeltjes en mee-eters hebt.

De resultaten

Wie arganolie gebruikt, zal na één keer smeren verschil voelen en zien. De huid is gladder, zachter en heeft een gezonde gloed. Na een week zul je merken dat de huid egaler is en dat bestaande puistjes langzaam indrogen en verdwijnen. Misschien merk je ook al dat er geen nieuwe pukkeltjes zijn bijgekomen.

Smeer je al langere tijd met arganolie dan zul je ook de verbluffende lange termijnresultaten zien: natuurlijke, effectieve arganolie maakt de huid op den duur gladder, stralender en zuiverder.

Arganolie bevat geen synthetische ingrediënten en is dus verdraagzaam voor zelfs de meest gevoelige huidtypen. Omdat arganolie een natuurlijke oliesoort is, verstopt het de poriën niet maar laat de olie je huid juist ademen.

Het is verstandig arganolie in eerste instantie ’s avonds te gebruiken, zodat je huid kan wennen. Gaat het goed? Dan kun je arganolie ook overdag gebruiken.

premium

Kies voor kwaliteit

Pure, authentieke arganolie van premium kwaliteit is zeldzaam. In Nederland is veel arganolie verkrijgbaar, maar de kwaliteit is helaas (te) vaak ondermaats. Dit komt omdat veel merken en winkels snel aan arganolie willen komen. Hierdoor zijn ze aangewezen op grote, commerciële aanbieders die argannoten van slechte kwaliteit aanbieden.

Een gladde, pure huid zonder acne is alleen binnen handbereik als je kiest voor kwalitatieve arganolie. Onze kwaliteit arganolie vind je nergens anders. Dan vinden wij niet alleen zelf, dat vinden ook onze klanten. Zij beoordelen onze arganolie met gemiddeld een 9,7 op de onafhankelijke reviewsite Trustpilot.nl.

De beste resultaten door langdurig te smeren

Arganolie laat de beste resultaten zien als je de olie langdurig – en het liefst iedere dag – gebruikt.

Heeft het gebruik van arganolie jou geholpen van acne af te komen? Deel het met ons, wij zijn benieuwd.