Met Arganolie Acne Littekens Verwijderen

Huidaandoeningen

Acne vulgaris is een soort ontsteking van de huid. Meer dan 85% van de bevolking krijgt er vroeger of later mee te maken. Vraag het een willekeurig iemand, en hij of zij heeft tenminste één keer in zijn leven met acne vulgaris te maken gehad.

Acne vulgaris staat beter bekend als puistjes of mee-eters. Wanneer de talgklieren van het lichaam te veel talg (natuurlijke lichaamsolie) produceren, ontstaat acne vulgaris. Na verloop van tijd drogen de puistjes op en genezen.

Na genezing van het puistje kan er echter een donkere vlek voor in de plaats komen. Deze donkere vlekken worden acne littekens genoemd. Deze zien er niet zo lelijk uit als puistjes, maar zijn wel even lastig te verwijderen.

Hoe kun je goed acne littekens verwijderen? Hier volgen enkele eenvoudige en doeltreffende tips!

Een leefstijl met Arganolie

Pure arganolie op je gezicht helpt om doeltreffend acne littekens te vervagen. Arganolie wordt gewonnen uit de noten van een boom die alleen voorkomt in het zuid-westen van Marokko. Het is daarom kostbaar, en ook vanwege zijn componenten.

Omdat het rijk is aan vitamine E, vetzuren en andere voedingsstoffen, helpt Arganolie bij de wederopbouw van de huid. Hierdoor is de huid beter in staat lelijke donkere vlekken, ontstaan door acne, te verwijderen.

Arganolie is ook een anti aging olie en het regelmatig aanbrengen van Arganolie op je gezicht helpt je huid jong en fris te houden. Bekijk ook onze Youtube argan olie gebruiksaanwijzing filmpje hoe je arganolie tegen acne gebruikt voor de beste resultaten?

met-arganolie-acne-littekens-verwijderen1

Zalf van sandelhout en rozenwater

Meng sandelhout met een paar druppeltjes rozenwater tot een zalf. Smeer de zalf op de littekens op uw gezicht en laat het er minimaal een uur op zitten. ‘ s Nachts erop laten zitten en de volgende ochtend afspoelen als je uit bed komt, mag ook. Sandelhout heeft een verzachtende werking op de huid waardoor acne littekens verdwijnen.

Tomaten voor uw gezicht

Snijd een tomaat in plakjes en leg deze op de littekens op uw gezicht. Tomaten zijn rijk aan vitamine A en zijn daardoor in staat de talgproductie in het lichaam omlaag te brengen. Ook helpen ze de door acne beschadigde huid te vernieuwen.

met-arganolie-acne-littekens-verwijderen2

Verse citroenen of limoenen

Het zuurgehalte van vers citroen- of limoenensap verlicht de acne littekens. Breng het sap met een watje aan op de littekens op uw gezicht. Laat een tijdje inwerken en spoel af.

De Kracht van Komkommer

Snijd een komkommer in plakjes en leg deze op de littekens of maak er een smeersel van. Hoe u het ook doet, komkommers verlichten de infectie, ververst de huid, en heelt acne littekens.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de donkere vlekken die soms het resultaat zijn van acne vulgaris. Met deze makkelijk te bereiden en goed werkende huismiddeltjes, raakt u zeker deze acne littekens kwijt.

Van Arganolie tot alledaagse producten als komkommers of tomaten – er is een perfecte oplossing voor u. Neem snel afscheid van die lelijke acne littekens!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!