Argan Olie Beschermt Nagels Tegen Lijnen Van Beau

Argan Olie Beschermt Nagels Tegen Lijnen Van Beau

Lijnen van Beau, of Beau-Reil, werden voor het eerst ontdekt in 1796 door een Duitse anatomist genaamd Johann Christian Reil. Vijftig jaar later werden ze herontdekt door de Franse arts Joseph Honore Simon Beau. Vanaf dat moment werd deze aandoening naar hen beide vernoemd.

Lijnen van Beau beginnen als deukjes dwars op de nagels of nagelplaat. Het kan uitmonden in dwarsliggende tweezijdige lijnen of inkepingen over de nagels.

De aandoening kan diverse oorzaken hebben, maar meestal komt het door het gebruik van bepaalde medicijnen of chemotherapie. Daarnaast kunnen lijnen van Beau een bij-effect zijn van syphilis, longontsteking, calciumtekort, een ontstoken hartspier, hooikoorts, suikerziekte of vaatziekten.

Nagels zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Hoewel je het niet zou zeggen, hebben ook nagels voeding en verzorging nodig. Lijnen van Beau duiden feitelijk op ondervoeding.

Kenners wijten de aandoening aan zink- of ijzertekort, bloedarmoede of andere verstoringen van de spijsvertering. Het is uitermate belangrijk dat we onze nagels net zo verzorgen als onze huid en ons haar.

argan-olie-beschermt-nagels-tegen-lijnen-van-beau

Hoe beschermen we onze vingernagels en teennagels tegen lijnen van Beau?

  • Dagelijks aanbrengen van anti-schimmel producten.
  • Regelmatig knippen van broze nagels.
  • Vingernagels en teennagels vochtig houden.
  • Gebruik geen schoonheidsproducten die schadelijke chemicaliën voor huid en nagels bevatten. Hieronder vallen producten die sulfonamide, formaldehyde of tolueen bevatten.
  • Als je echt je nagels moet lakken, gebruik dan kleurloze lak. Gebruik nagellak verwijderaar niet vaker dan twee keer per maand.

Hoe kun je je nagels vochtig houden?

Er zijn vele vochtinbrengende producten te koop die beloven je nagels vochtig en sterk te houden. Sommige werken, andere niet. Een van de weinige producten die echt wonderen doet bij het vochtig houden van je nagels is Arganolie.

U heeft misschien wel van Arganolie gehoord omdat dit product steeds populairder aan het worden is. Het is niet alleen een goed cosmetisch product, maar werkt ook prima in de keuken. Ja, u hoort het goed – diverse sectoren gebruiken deze olie omdat het echt werkt!

Arganolie is geweldig voor je nagels omdat het ze tegelijkertijd voedt en beschermt. Omdat Arganolie rijk is aan vitaminen, mineralen en vetzuren, is het perfect voor handcreme, het op smaak brengen van gerechten, en ook wanneer het rechtstreeks op de nagels wordt aangebracht. De olie geeft onmiddellijk een blijvend resultaat. Dat is waarom het met de dag populairder wordt.

argan-olie-beschermt-nagels-tegen-lijnen-van-beau2

Wat heeft Argan olie nu precies wat andere oliën niet hebben?

Argan olie is rijk aan essentiële vetzuren zoals oleïnezuren en linolzuur, die helpen bij het herstel van huid en nagels. Naast vetzuren is Argan olie ook rijk aan vitaminen zoals vitamine E.

Vitamine E staat bekend om zijn anti-oxiderende eigenschappen – en beschermt daarmee nagels tegen schadelijke chemicaliën en ingrediënten.

Arganolie is echt een verbazingwekkende olie die in staat is nagelaandoeningen als lijnen van Beau te voorkomen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!