Arganolie En De Behandeling Van Psoriasis

Arganolie En De Behandeling Van Psoriasis

Psoriasis is een medische huidaandoening waarbij de huid een overmatige hoeveelheid cellen produceert. Hierdoor ontstaat een verdikte, rode en droge huid.

Hoewel het niet besmettelijk is, veroorzaakt ernstige psoriasis emotionele stress en andere persoonlijke problemen voor mensen die er last van hebben.

Psoriasis komt het meest voor bij senioren en volwassene, maar komt soms ook voor bij jonge mensen. De oorzaak is onbekend en vooralsnog is het ongeneeslijk.

Mensen die last hebben van psoriasis hebben een huid die rood en schilferig is en psoriatische plakken heeft. Deze worden het meest op de knieën en ellebogen gevonden, maar soms ook in de handpalmen, voeten, genitaliën en de hoofdhuid.

Psoriasis kan onderverdeeld worden in mild tot ernstig. Sommige mensen hebben zulke milde psoriasis dat ze niet eens weten dat ze het hebben.

Psoriasis kan verergeren door stress, roken, alcohol en medicatie zoals corticosteroïden.

Psoriasis en Arganolie

Arganolie is een rijke natuurlijke olie. Het bestaat uit essentiële ingrediënten die de ontstekingssymptomen die gepaard gaan met psoriasis verzachten.

Arganolie zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt en verzacht de rode, droge en schilferige huiddelen. Arganolie staat ook bekend om zijn antiseptische kwaliteiten. Het helpt beschadigde en verdikte huid te genezen, en de schilferige delen te verzachten.

Patiënten die Arganolie gebruiken zijn van mening dat door deze olie hun symptomen draagzamer zijn geworden en de huid minder rood.

De componenten van Arganolie

  • Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren( linolzuur en oliezuur) – biedt bescherming voor de huid.
  • Arganolie is een goede bron van fenolen, een goed ontsmettingsmiddel.
  • Arganolie bevat caroteen die de huid gezond houdt.
  • Arganolie bevat een hoop vitamine E, wat fungeert als een antioxidant. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen.
  • Arganolie is een goede bron van polysterols die er om bekend staan littekens op de huid te verminderen.

Met deze componenten zullen mensen met psoriasis minder last hebben van hun symptomen, Hoewel de ziekt er er niet mee genezen kan worden, zullen de symptomen wel grotendeels verdwijnen.

Mensen die last hebben van deze aandoening hoeven zich ten opzichte van vrienden, familie en collega’s niet langer te schamen voor de symptomen.

Arganolie kan dag en nacht gebruikt worden op de huid zodat het zichzelf kan regenereren. Het hydrateert de huid en zal het beschermen tegen schadelijke externe factoren.

Deze olie kan op elk huidtype gebruikt worden en is geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Indien regelmatig gebruikt, werkt Arganolie bewezen effectief en voorkomen dat de huid verder achteruit gaat. Rode vlekken zullen ook verminderen en verdikkingen van de huid en droge plekken zullen tot het verleden behoren.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!