Arganolie En Verzorging Van Eczeemhuid, Hoe Werkt Het?

Arganolie En Verzorging Van Eczeemhuid

Eczeem is een huidaandoening die het meest bij baby’s en kinderen voorkomt, hoewel het soms ook bij volwassenen voorkomt. Het is ook wel bekend als atopisch eczeem, en het is een huidaandoening die er onaantrekkelijk uitziet en bovendien jeukt en irriteert.

Hoewel het niet besmettelijk is, is eczeem wel een terugkerende en chronische aandoening. Deze aandoening wordt vaak gekoppeld aan droge huid, het niet goed functioneren van het immuunsysteem en allergieën. Het wordt gezegd dat stress de aandoening verergert.

De symptomen van eczeem:

 • Huid die aangetast is door eczeem ziet er wat ruwer uit in textuur, en is vaak bruin of rood-vlekkerig.
 • Er ontstaan meestal bultjes die uiteindelijk korstjes worden.
 • Bepaalde delen van de huid worden dikker en schilferig. Deze delen kunnen bij koud weer barsten of wanneer de huid droog wordt.
 • Men ervaart dat eczeem met name ‘s nachts erg jeukt.
 • Mensen met eczeem zijn gevoeliger voor pijn.

Olie werkt goed

Essentiële oliën kunnen de klachten van eczeem verlichten. Deze oliën worden gebruikt om de gebarsten en uitgedroogde huid te hydrateren. Essentiële oliën zijn ook heilzaam voor het immuunsysteem van mensen met eczeem.

Oliën worden meestal gebruikt op de huid. Zo kan bijvoorbeeld een natuurlijke olie met een essentiële olie gemixt worden. Deze mix verzorgt en beschermt vervolgens de huid. Als je je eigen olie maakt, kun je zelf kiezen welke oliën je hiervoor wilt gebruiken.

Arganolie en eczeem

Arganolie is de enige natuurlijke olie die de heilzame kwaliteiten van verschillende oliën (zoals amandelolie, olijfolie, druivenolie en avocado-olie) combineert. Je kunt het direct op de huid gebruiken, en het hoeft niet gecombineerd te worden met andere oliën omdat deze olie op zich al effectief werkt.

De eigenschappen van Arganolie

 • Arganolie beschermt de huid en herstelt de voedingswaarden. Arganolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en vitamine E, en kan de huid heel goed oxideren.
 • Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger. Doordat het veel vetzuren bevat, kan Arganolie beter hydrateren dan olijfolie en sheaboter.
 • Arganolie zorgt voor een goede PH-balans in de huid, zodat het in staat is zichzelf weer te beschermen tegen externe factoren, zoals zonlicht, vervuiling, rook, enzovoorts.
 • Arganolie vermindert de zichtbaarheid van littekens die achterblijven wanneer de eczeem ‘opgedroogd’ is.
 • Arganolie is licht en duurzaam, waardoor de huid het gemakkelijk kan opnemen.
 • Arganolie bevat zowel oliezuur als linolzuur die beide uitstekende verzachtende kwaliteiten hebben.

Dankzij deze eigenschappen is Arganolie in staat mensen met eczeem effectief te helpen. Wanneer het regelmatig op de huid aangebracht wordt, zal Arganolie de irritatie en droogheid verminderen.

Deze olie is een geheel natuurlijk product, en kan zodoende door mensen van alle leeftijden veilig gebruikt worden.

Je hoeft dus niet meer met allerlei verschillende soorten oliën te experimenteren. Er is nu een natuurlijke olie beschikbaar, die je van eczeem kan verlossen: Arganolie.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!