Hoe Arganolie Gemaakt Wordt!

Hoe Arganolie Gemaakt Wordt!

Er is een nieuw product dat op dit moment steeds populairder wordt. Veel mensen waaronder ook experts staan te trappelen om het in bezit te krijgen. Het is niks eigenaardigs of vreemds, en niks ingewikkelds – gewoon goudgekleurde flesjes gevuld met olie. Daar hebben al die mensen het over.

Vanwaar de plotselinge belangstelling voor deze olie?

Deze olie is geen gewone olie. Arganolie, zoals het genoemd wordt, is pas onlangs geïntroduceerd op de wereldmarkten hoewel het al eeuwenlang door de lokale bevolking gebruikt wordt.

Het is wetenschappelijk bewezen verlichting te brengen bij diverse aandoeningen, diverse lichaamsdelen te voeden, en is ook nog eens een smakelijk ingrediënt in de keuken – deze olie is bijzonder gevraagd.

Waar komt het vandaan?

Pure arganolie komt uit het zuid-westen van Marokko. De olie wordt gewonnen uit de kernen van een boom die daar groeit – de Argan boom. Deze boom kan overleven in dorre omstandigheden en voelt zich prima thuis in het hete klimaat van Marokko. En hoewel geprobeerd is de boom ook op andere plaatsen in de wereld te laten groeien, doet hij het toch het beste in Marokko.

Hoe wordt Arganolie geproduceerd?

Arganolie is 100% natuurlijk. Dit betekent dat er geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen gebruikt worden bij de productie van deze olie. Omdat de Argan boom alleen voorkomt in het zuid-westen van Marokko, is de productie van Arganolie geheel in handen van vrouwen die daar wonen.

Arganolie wordt met de hand gewonnen. De vruchten worden geplukt en gedroogd, waarna de noten verwijderd worden. Zodra de noten eenmaal gedroogd zijn worden deze met de hand geopend. Hierbij worden ook grote stukken steen gebruikt. De kernen worden vervolgens uit de noten gehaald.

Kernen die gebruikt worden om olie voor consumptie te maken, worden eerst licht geroosterd. Olie voor schoonheidsproducten wordt uit rauwe kernen gewonnen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Arganolie?

  • Vitamine E – omdat het bijzonder rijk is aan vitamine E, is Arganolie een geweldige anti-oxidant. Het gebruik van Arganolie beschermt de huid tegen vrije radicalen die in relatie gebracht worden met veroudering van de huid en kanker.
  • Vetzuren – de olie is rijk aan verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Arganolie staat erom bekend het gehalte aan goed cholesterol te verhogen en dat van slecht cholesterol te verlagen. Zodoende doet Arganolie wonderen voor de gezondheid.
  • Caroteen – caroteen wordt voornamelijk in planten aangetroffen, en helpt bij de bescherming van huid en andere lichaamsdelen tegen ultraviolette straling van de zon. Hierdoor wordt huidkanker en veroudering van de huid tegengegaan.

Arganolie is echt een wonderbaarlijke olie. Het wordt geproduceerd, en nu ook wereldwijd gebruikt, vanwege zijn rijke voedingselementen. Het biedt verzorging aan alle huidtypen en mensen van alle leeftijden, en is door de jaren heen steeds populairder geworden.

Arganolie is een natuurproduct dat inmiddels naam heeft gemaakt voor zichzelf. Het is echt wonderolie!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.