Welke huidverzorging past bij jouw leeftijd? Tips voor iedere leeftijdscategorie!

Jonge vrouw en oudere vrouw

Veel huidverzorgingsproducten zijn bedoeld voor een bepaald huidtype. Op de verpakkingen vind je indicaties als ‘droog’, ‘vet’, ‘gemengd’, of ‘gevoelig’, maar ook vaak leeftijdsaanduidingen. Er zijn producten voor de jonge huid, of juist voor de rijpe huid.

Het moge duidelijk zijn: je huidverzorging moet mee veranderen met je leeftijd. Hieronder lees je per leeftijdscategorie waar je huid behoefte aan heeft.

Ben je in de 30?

Dan begin je de eerste tekenen van huidveroudering te zien, vooral als je het op jongere leeftijd niet zo nauw nam met zonbescherming. Misschien zie je de eerste expressielijntjes op je voorhoofd en bij je ooghoeken.

Ook kun je op deze leeftijd te maken krijgen met donkere kringen en een wat doffe huid. Dit komt doordat je huidcellen zichzelf iets minder snel vernieuwen dan voorheen.

Hieronder lees je wat je huid nodig heeft om stralend en egaal te worden!

Reinigingsmiddelen voor dertigers

Vet en vuil vertragen de vernieuwing van je huidcellen nog meer. Daarom is het belangrijk om je huid goed te reinigen. Gebruik een milde reiniger zonder alcohol of andere uitdrogende ingrediënten. Deze kunnen voor extra lijntjes zorgen.

Om de vernieuwing van je huidcellen te stimuleren, kun je kiezen voor een cleanser of peeling met fruitzuren. Ook kun je enkele keren per week een fijne scrub gebruiken. Reinigingsborstels voor het gezicht hebben hetzelfde effect.

Dagelijkse huidverzorging voor dertigers

Schade door UV-stralen is een van de belangrijkste factoren in de veroudering van je huid. Investeer dus snel in goede zonbescherming. Gebruik bijvoorbeeld een dagcrème of zonnemelk met SPF 30, die beschermt tegen UVA en UVB straling.

Voordat je deze aanbrengt, kun je je huid voorbereiden met een vitamine C serum. Dit versterkt het beschermende effect en kan pigmentvlekken helpen voorkomen.

Gebruik daaroverheen eventueel een verzorgende olie zoals arganolie. Deze biedt ook zonbescherming en laat je huid weer stralen! Laat het goed intrekken voordat je zonbescherming aanbrengt. Deze moet altijd de bovenste laag vormen.

Ben je na het lezen dat dit artikel ook benieuwd naar hoe je arganolie precies moet gebruiken als huidverzorging? Kijk dan hieronder ons Youtube filmpje waarin wij stap voor stap uitleggen hoe je arganolie het beste kunt gebruiken:

Ben je in de 40?

Dan zie je wat meer tekenen van veroudering optreden, zoals lijntjes, rimpels en volumeverlies in je huid. Deze begint langzaam wat losser te worden.

Ook kun je een minder egale huidtint hebben, bijvoorbeeld door overmatige blootstelling aan de zon. Je maakt bovendien minder huidvet aan, waardoor je huid mogelijk droog is en trekkerig aanvoelt.

Tijdens de menopauze, kun je bovendien door de hormonale schommelingen last krijgen van een overgevoelige huid of onzuiverheden.

Lees snel verder om te kijken hoe je jouw huid kunt verzorgen en herstellen!

Reinigingsmiddelen voor veertigers

Wat je leeftijd ook is, het reinigen van je huid blijft erg belangrijk. Omdat je huid nu wat droger is, doe je er goed aan om agressieve reinigingsmiddelen te vermijden. Kies liever voor reinigingsmelk of een zacht schuimend product en vermijd alcohol en andere uitdrogende bestanddelen.

Heb je last van onzuiverheden door hormonale schommelingen, dan kun je een reiniger met salicylzuur proberen.

Dagelijkse huidverzorging voor veertigers

Je ouder wordende huid heeft intensieve voeding en goede bescherming nodig. Breng na de reiniging een serum met de vitaminen C en E aan. Deze beschermen tegen vrije radicalen en helpen je huid collageen aanmaken, dat de huid elastisch houdt.

Volg het serum op met een laagje arganolie. Dit is hét natuurlijke anti-aging middel van dit moment, vol Vitamine E en anti-oxidanten. Deze helpen schade herstellen en rimpels voorkomen. Breng daarna een crème met minimaal SPF 30 aan.

Reinig je huid voor het slapen gaan en gebruik daarna een voedende nachtcrème die retinoïden bevat. Deze vormen van vitamine A zijn gunstig voor de aanmaak van collageen en bestrijden eventuele onzuiverheden.

Huidverzorging Vrouw 40 Jaar

Ben je in de 50?

Dan merk je waarschijnlijk dat je huid wat dunner wordt en minder strak zit. Doordat ook je botten aan volume verliezen, kunnen bepaalde gezichtsdelen een beetje gaan verzinken. Lijntjes en rimpels worden wat dieper en je kunt meer ouderdomsvlekjes krijgen. Waarschijnlijk is je huid droger en soms misschien wat schilferig.

Reinigingsmiddelen voor vijftigers

Ook als je in de vijftig bent, blijft het belangrijk om je huid goed te reinigen. Hoe droger je huid, hoe gemakkelijker deze beschadigd raakt. Op jouw leeftijd wordt de schade minder snel hersteld.

Door je huid regelmatig te reinigen, voorkom je mogelijke schade door vervuiling en andere omgevingsfactoren. Maak je gezicht dagelijks schoon met een zachte, romige reiniger, die geschikt is voor een droge en gevoelige huid.

Dagelijkse huidverzorging voor vijftigers

Net als in je veertiger jaren, kan een intensief verzorgend en beschermend serum veel voor je huid betekenen. Kies er een met de vitaminen C en E. Deze helpen je huid beschermen tegen schade van buitenaf en helpen haar elasticiteit te behouden. Ook anti-oxidanten uit groene thee en het stofje resveratrol zijn goed voor je rijpere huid, omdat ze beschermen tegen schade van vrije radicalen.

Natuurlijke arganolie bevat eveneens veel vitaminen en anti-oxidanten. Door een laagje over het serum aan te brengen, versterk je dus het herstellende en beschermende effect ervan. Eindig met een crème met SPF 30 of meer.

Reinig ’s avonds je huid weer en gebruik dan een nachtcrème met peptiden en retinoïden. Vergeet niet je hals, decolleté en de bovenkanten van je handen mee te nemen in je verzorgingsritueel. Deze gebieden vertonen ook vaak tekenen van veroudering.

Oudere vrouw bekijkt gezicht

Een leven lang stralen

Je huid verandert met de jaren. Iedere leeftijd vraagt daarom om andere huidverzorging. Hoe jong of oud je ook bent, goede reiniging en zonbescherming is altijd belangrijk. V

oor de verzorging, het herstel en de bescherming van je huid kun je ook op alle leeftijden arganolie gebruiken. Dit is een veelzijdige en natuurlijke anti-aging olie.

Verder geldt: voorkomen is beter dan genezen. Begin dus op tijd met het beschermen van je huid en het herstellen van eventuele schade.

Vergeet ook niet dat mooi oud worden samenhangt met je levenshouding. Schoonheid is niet per se leeftijdsgebonden, maar uit zich ook door de gelukkige uitstraling van iemand die goed voor zichzelf zorgt en van het leven geniet!

Wat doe jij om stralend door het leven te gaan?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!