Welke essentiële olie past bij jouw huid?

Flesje essentiele olie

Als je houdt van natuurlijke therapieën voor lichaam en geest, heb je vast wel eens gehoord van essentiële olie.

Deze plantaardige olie is zeer geconcentreerd en wordt veel gebruikt in aromatherapie. Ook voor je huid kan essentiële olie veel betekenen.

Of je nu een beschadigde, droge, onzuivere of ouder wordende huid hebt, voor ieder huidprobleem is wel een essentiële olie te vinden.

Hieronder lees je de 5 beste keuzes, met tips om ze te gebruiken in jouw huidverzorging!

1. Lavendelolie voor de gemengde huid

Lavendelolie is een zeer populaire en veelzijdige essentiële olie. Deze olie is herstellend en verzachtend voor alle huidtypen, maar vooral heel goed voor de gemengde huid.

Essentiële olie is zo geconcentreerd, dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Om een huidolie te maken, hoef je maar 2 druppeltjes toe te voegen aan 100ml.

Arganolie is een goede basisolie, die veel voedende eigenschappen bevat en je poriën niet verstopt. Deze is daarom geschikt voor de gemengde huid.

2. Rozenolie voor bloedcirculatie

Essentiële olie van rozen heeft niet alleen een heerlijke, klassieke geur; het is ook weldadig voor je huid. Het is namelijk heel goed voor je bloedcirculatie en helpt je huid vocht vasthouden.

Neem het op in je huidolie en je mag rekenen op een stralend en zalig geurend velletje!

Het is ook fijn om te gebruiken als je vaak koude voeten en/of handen hebt. Voeg het toe aan bijvoorbeeld druivenpitolie of arganolie. Ook deze stimuleren de bloeddoorstroming.

3. Patchouli olie tegen huidbeschadiging

Is je huid droog, geschaafd, geïrriteerd of gebarsten? Dan is patchouli olie de essentiële olie om je huid te helpen herstellen. Voeg het toe aan arganolie of crème en smeer het regelmatig over het beschadigde gebied voor een versnelde genezing.

Arganolie Producten

4. Pepermuntolie: stimuleren en pijnstillend

Heerlijk frisse pepermuntolie heeft vele fantastische eigenschappen. Net als rozenolie stimuleert het de doorbloeding, wat zorgt voor een stralende huid. Deze olie is zeer geschikt voor vettere huidtypen!

Masseer enkele druppeltjes op je slapen om van je hoofdpijn af te komen. Heb je spierpijn? Voeg dan enkele druppels toe aan je massage olie en wrijf de pijnlijke gebieden ermee in.

5. Kamille olie voor de beschadigde of rijpere huid

Deze olie heeft zeer goede kalmerende, herstellende en verzachtende eigenschappen. Het is dus net als patchoili olie geschikt voor een beschadigde huid.

Ook voor een droge, rijpere huid is kamille olie ideaal. Voeg enkele druppels toe aan arganolie voor een zeer rijke, herstellende en beschermende verzorging.

Olie is essentieel in je beauty ritueel!

Essentiële olie is een fantastische natuurlijke manier om je huid een extra oppepper te geven. Je kunt ze gebruiken voor allerlei verschillende huidklachten, van ouderdomsverschijnselen tot doorbloedingsproblemen en schrale plekken; overal is wel een passende essentiële olie voor. Bijvoorbeeld ook voor het haar!

Wil je meer lezen over wat essentiele olieen voor huid en haar kunnen doen? Lees dan ook het artikel: Verzorging voor Huid en Haar met Etherische Oliën.

Ze zijn wat kostbaarder dan basisolie, maar je hebt er ook maar heel weinig voor nodig om een stralende huid te krijgen. Welke essentiële olie ga jij uitproberen?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!