Hoe kun je wakker worden met perfect haar? De 5 beste tips!

Blonde vrouw wakker perfect haar

Heb je vaak een slechte haardag? Dan kan dit een behoorlijke domper zijn. Het is ook geen fijne start, als je net wakker bent en je moet worstelen om je coupe in model te krijgen. Maar wat als je al wakker kunt worden met prachtig haar? Dat zou een hoop kopzorgen in de ochtend schelen!

Lees snel verder voor de 5 beste tips om van goede haardagen een gewoonte te maken!

1. Koop een zijden sloop

De meesten van ons gebruiken een katoenen kussensloop. Zeker als je ’s nachts veel draait, ontstaat er frictie tussen de katoenvezels en je haardos. Het gevolg is dat je wakker wordt met een warrige pluizenbol. Zijde is veel gladder, waardoor je haar beter in model blijft. Investeer dus in een zijden sloop!

2. Vlecht je haar

Los haar kan gedurende de nacht alle kanten op bewegen. De volgende ochtend krijg je het dan niet meer gemakkelijk in model. Door het te vlechten voorkom je een warrig ochtendhoofd. Bovendien word je wakker met prachtige golven!

Heb je erg lang haar, dan kun je ook kiezen voor een losse knot. Maak eerst een hoge staart en draai die in een hoge knot, boven op je hoofd. Zo heb je er ’s nachts geen last van.

3. Gebruik zachte elastieken

Erg stijlvol zijn ze misschien niet, zachte haarelastieken van textiel. Maar voor de nacht zijn ze je beste vriend. Ze voorkomen dat je haar breekt als je het vast hebt. Kies exemplaren zonder stukjes metaal. Gebruik je ook speldjes, kies dan voor plastic exemplaren. Ook deze voorkomen dat je haar afbreekt.

Wordt wakker met perfect haar

4. Probeer natuurlijke olie

Natuurlijke olie is een fantastisch middel tegen pluis, gespleten punten en dof haar. Ook is het een ideale verzorger, voeder en beschermer van je hoofdhuid. Als deze gezond is, is de kans groot dat voor je haar hetzelfde geldt.

De laatste tijd wordt vooral arganolie gebruikt als haarolie. Deze is minder vet dan bijvoorbeeld olijfolie, maar heeft veel fantastische verzorgende eigenschappen. Als je het ’s avonds aanbrengt, kan het intrekken terwijl je slaapt.

Hier lees je meer over hoe je je haar en hoofdhuid kunt verzorgen met arganolie.

5. Poeder je wortels

Wordt je haar snel vet en/of futloos, maar wil je het niet iedere dag wassen? Op zich is dat verstandig, want van teveel wassen kan het uitdrogen.

Om wat meer tijd tussen wasbeurten in te bouwen, kun je voor het slapen gaan wat talkpoeder aanbrengen op je haarwortels. Het laat aanvankelijk een witte waas achter, maar dat wordt al minder als je het met je vingertoppen wat in je hoofdhuid masseert. Dat is meteen een oppepper voor de bloedcirculatie van je hoofdhuid!

Terwijl je slaapt, absorbeert het talkpoeder vet en maakt het je haarwortels iets stroever, waardoor je haar meer van je hoofd afstaat. ’s Ochtends word je wakker met veel meer volume!

Word jij morgen wakker met perfect haar?

’s Nachts je haar voorbereiden op de volgende dag is de ideale manier om jezelf wat kopzorgen te besparen. Zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel, zijn er allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je morgen wakker wordt met een volle bos zacht, glanzend en pluisvrij haar.

Welke van deze tips ga jij vanavond toepassen?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!