Hoe houd je je huid mooi in de winter? De 5 beste tips!

Lachende vrouw in warme trui

De winter is een prachtige, sfeervolle tijd van het jaar. Je huid heeft het in dit seizoen echter wel zwaar te verduren. Van de kou buiten kan de huid schraal worden. De verwarmde lucht binnen is vrij droog, waardoor je meer last kunt hebben van een droge huid met barstjes, velletjes en lijntjes.

Hieronder lees je hoe je stralend de winter doorkomt met behulp van 5 handige tips!

1. Zorg voor voldoende hydratatie

Zowel door de kou buiten als de warmte binnen kunnen je huid uitdrogen. Zorg ervoor dat deze genoeg gehydrateerd wordt door regelmatig een vocht inbrengende crème aan te brengen. Deze mag best wat zwaarder zijn dan degene die je in de zomer gebruikt.

Kies een product waar glycerine in zit of gebruik een natuurlijke olie zoals arganolie.

2. Help je huid vocht vasthouden

Na het hydrateren moet je zorgen dat de nieuwe voorraad vocht niet meteen weer verdampt. Je hebt daarvoor een beschermend laagje nodig.

Zeker in de winter kun je hier heel goed natuurlijke olie voor gebruiken, zoals amandel-, jojoba-, of avocado-olie. Voor een droge en ouder wordende huid is arganolie ideaal. Deze hydrateert, voedt én beschermt. 

Hier lees je meer over arganolie gebruiken voor je gezicht.

3. Bied je huid bescherming

Ben je gevoelig voor een winterdip tijdens de donkere maanden rond kerst? Dan is het slim om regelmatig naar buiten te gaan om toch voldoende daglicht op te vangen. Vergeet niet dat het ook in de winter raadzaam is om je huid te voorzien van de juiste zonbescherming. Ook dan kan je huid namelijk schade oplopen door UV-straling.

Lachende vrouw in warme trui

4. Gebruik luchtbevochtigers

Heb je in huis vaak de verwarming aan, dan merk je misschien dat je huid hier droger van wordt. Gelukkig kun je het klimaat binnen beïnvloeden, onder andere met luchtbevochtigers. Je kunt kiezen voor eenvoudige waterbakjes die je aan de radiator hangt, maar ook voor meer geavanceerde elektrische luchtbevochtigers.

5. Pas op met heet water!

Zeker als je net met moeite uit bed bent gekomen en het huis nog koud en donker is, kan het heel verleidelijk zijn om de warme kraan van de douche flink open te draaien. Dit geeft misschien een prettig gevoel, maar je huid zal alleen nog maar verder uitdrogen en trekkerig aanvoelen. Douche dus niet met heet water. Hydrateer je huid nadat je je voorzichtig hebt afgedroogd.

Stralend de winter door

De wisselende temperaturen waaraan je huid in de winter wordt blootgesteld, vragen om extra verzorging en bescherming. Zorg voor extra hydratatie direct op je huid en breng een beschermend laagje aan, verhoog de vochtigheidsgraad van de lucht binnen en vermijd heet water en schadelijke UV-straling. Zo kom je stralend de winter door!

Welke tip ga jij proberen?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!