De 5 beste voedingstips om eczeem tegen te gaan

5 voedingstips tegen de jeuk en roodheid van eczeem

Hoewel een huidaandoening als eczeem behoorlijk vervelend is, is er wél iets aan te doen. Er is geen medicijn voor, maar de invloed van een gezond eetpatroon op eczeem is groter dan je denkt.

In dit artikel zetten we dé vijf voedingstips op een rij om de symptomen van eczeem tegen te gaan. En dat is goed nieuws, want zo wordt een leven met eczeem een stuk dragelijker.

Tip 1: Eet gezonde vetten en verse producten

Een van de belangrijkste tips om eczeem tegen te gaan, is het gebruiken van verse producten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen – zoals eten uit pakjes en kant-en-klaarmaaltijden – en gehydrogeneerde vetten.

Probeer bijvoorbeeld om vette vis en avocado standaard in je weekmenu op te nemen. Deze producten bevatten veel omega 3, een belangrijke vetsoort die je huid hydrateert.

Tip 2: Zorg voor voldoende vitamines en mineralen

De meeste vitamines en mineralen vind je in pure, natuurlijke producten. Denk: groenten, fruit, verse vis en (mager) vlees. De vitamines C en D zijn erg belangrijk voor de staat van je huid, maar ook voor je immuunsysteem en dus voor hoe je je voelt.

Een huid die van binnenuit gevoed wordt met goede stoffen als vitamines en mineralen zal minder snel schilferen, roodheid vertonen en jeuken.

Tip 3: Gebruik culinaire arganolie

Wie last heeft van eczeem dient zijn huid vettig te houden. Arganolie is daar perfect voor. Maar wist je dat er ook culinaire arganolie bestaat?

Veel culinaire wereldkoks gingen je al voor met het gebruik van arganolie in de keuken. Dat is niet zo heel gek: het is bewezen dat deze lekkere olie een boost geeft aan je huid.

Culinaire arganolie heeft een nootachtige smaak en past perfect bij soepen en visgerechten. Ook maak je er eenvoudig een dressing van.

Een lekkerdere manier om de symptomen van eczeem tegen te gaan is er niet!

5 voedingstips tegen de jeuk en roodheid van eczeem

Tip 4: Voeg antioxidanten aan je menu toe

Antioxidanten verminderen zogeheten prostaglandines, die onder andere verantwoordelijk zijn voor ontstekingsverschijnselen van bijvoorbeeld eczeem. Ze zorgen daarnaast voor het stabiliseren van de moleculen in je lichaam.

Antioxidanten vind je onder meer in blauwe bessen, watermeloen, frambozen en wortels.

Tip 5: Vermijd allergie-triggerende producten

Een lactose-intolerantie, glutenallergie, overgevoeligheid voor suiker… Het zijn nog maar een paar van de aandoeningen die worden gelinkt aan voeding. Heb je er wel eens op gelet of je heftig reageert op voedingsmiddelen die deze allergieën triggeren?

Vermijd een poosje producten met toevoegde suikers, conserveringsmiddelen, gluten en lactose en kijk wat dit doet voor je huid en de eczeem.

Wil je weten hoe je arganolie gebruikt bij eczeem? Bekijk dan onze instructievideo hieronder:

Heb je een van de bovenstaande tips wel eens geprobeerd om eczeem tegen te gaan? Zo ja, welke tip werkte voor jou het best?

Vertel het verder: arganolie voor een natuurlijke schoonheid. Sharing is caring.