Week je Voeten in al het Goeds van Essentiële Oliën!

Week je Voeten in al het Goeds van Essentiële Oliën!

Er is iets met voetbadjes waar zelfs het wassen van je voeten met de meest dure zeep niet tegenop kan. Alleen de gedachte aan het weken van je voeten in warm water bedekt met rozenblaadjes is al genoeg om je te laten ontspannen. Om maar niet te spreken van het weken van deze vermoeide, overmatig gebruikte voeten in water dat ruikt naar je favoriete essentiële olie.

Maar voetbadjes zijn niet alleen maar ter ontspanning. Een aantal experts beweren dat het weken van je voeten in water gemengd met de juiste hoeveelheid essentiële oliën zelfs een aantal voetgerelateerde gezondheidsproblemen kan genezen. Deze claims zijn nog niet bewezen, dus het is het beste om eerst je arts te raadplegen voor welke essentiële olie het beste bij je past.

Arganolie als draagolie

Deze wonderolie uit Marokko is zeer geschikt voor het bestrijden van rimpels. Week je voeten in water vermengd met dit zogenaamde vloeibare goud en je zult binnenkort de voorkeur hebben voor sandaaltjes in plaats van pumps om te kunnen pronken met je jonger uitziende voeten.

Het wegwerken van die lijntjes is niet het enige voordeel van voetbadjes met Arganolie. Als je dit een of twee keer per week doet, zullen je voeten binnen een maand zachter aanvoelen. Deze olie helpt ook het lelijke eelt te verwijderen.

Moet ik nog meer zeggen? Eigenlijk is er nog meer. De olie zal je nagelriemen hydrateren en versterkt je nagels! Dus als je die losse velletjes en broze nagels zat bent, laat je voeten dan eens goed weken in een badje met Arganolie.

Tea tree olie

Voor serieuzere problemen, zoals voetschimmel of infecties aan je teennagel, kan tea tree olie de juiste olie zijn voor in je voetbad.

Tea tree olie kan ook de jeuk van insectenbeten verlichten. Dus als jij net de ongelukkige was om per ongeluk op die mierenhoop te stappen, dan kun je maar beter nu gelijk een flesje van deze olie aanschaffen.

Niet alleen voor de voeten is tea tree olie goed, hier lees je meer over de voordelen van tea tree olie.

Azijn

Naast essentiële olie kun je ook azijn in je voetbad stoppen. Ik weet het…ik weet het. Het ruikt waarschijnlijk niet zo lekker, maar als je een ernstige vorm van plantar wratten hebt, dan kun je denk ik niet al te kieskeurig zijn.

Plantar wratten zijn bobbels die veroorzaakt worden door het menselijke papillomavirus. Ze zijn goedaardig, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Maar je moet ze nog steeds behandelen, dus je kunt je azijn voetbadje maar beter nu klaarmaken.

Wie weet? Misschien is vandaag nu net de dag dat je een schoen verliest. Ik weet zeker dat je je droomprins niet wilt laten kennismaken met die wratten als hij je glazen schoentje terug komt brengen, toch?

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!