Vitamine E en de Talrijke Voordelen, Leer ze Allemaal!

Vitamine E en de Talrijke Voordelen

De laatste tijd zijn er veel huidverzorgingsproducten en voedingsmiddelen die vitamine E bevatten. Heb je je ooit afgevraagd waarom vitamine iets is om trots op te zijn?

Wat is Vitamine E

Vitamine E is een voedingsstof die van nature in verschillende voedingsmiddelen wordt gevonden. Ook is het toegevoegd aan sommige voedingsmiddelen en met de vooruitgang in de geneeskunde hebben we nu ook vitamine E in voedingssupplementen.

Wat komt er bij je op als Vitamine E wordt genoemd? Je denkt waarschijnlijk dat vitamine E slechts een voedingsstof is, maar eigenlijk is Vitamine E een groep van in vet oplosbare verbindingen waarvan bekend is dat ze beschikken over krachtige anti-oxiderende eigenschappen. Vitamine E is eigenlijk een collectieve groep.

De van nature voorkomende vitamine E heeft acht chemische vormen. Deze zijn alfa-tocoferol, ß-tocoferol, gamma-tocoferol en alfa-tocotriënolen, beta-tocotriënolen, gamma-tocotriënolen en delta-tocotriënolen. Deze verschillende vormen van vitamine E vertonen diverse niveaus van biologische activiteit.

De vitamine E-vorm die daadwerkelijk voldoet aan datgene wat onze soort nodig heeft, is alfa-tocoferol.

Maar waarom is er nu zo’n ophef over vitamine E?

Veel consumenten vragen zich af waarom er zo’n ophef bestaat over vitamine E. Het eenvoudige antwoord is: vanwege de krachtige anti-oxidanten. Wat zijn anti-oxidanten? Waarom zijn ze belangrijk en wat zijn de voordelen van anti-oxidanten voor ons?

Anti-oxidanten versus vrije radicalen

Laten we eerst eens iets meer te weten komen over vrije radicalen. Vrije radicalen komen voor in de natuur. Onze lichamen produceren vrije radicalen en iedere dag worden we aan ze blootgesteld via vervuiling, UV-zonnestralen en op vrijwel alle plekken.

Als het lichaam een overweldigende hoeveelheid vrije radicalen bevat, dan is het moment daar dat ze erg schadelijk worden. Vrije radicalen beschadigen onze cellen en onderzoekers hebben aangetoond dat vrije radicalen een cruciale rol kunnen hebben in de ontwikkeling van hartziekten en kanker.

Anti-oxidanten, zoals vitamine E, hebben de capaciteit om vrije radicalen te neutraliseren voordat ze schade in het lichaam kunnen aanbrengen.

Waarom bevatten schoonheidsproducten vitamine E

Vrije radicalen staan er ook om bekend dat ze één van de grootste veroorzakers zijn van huidbeschadiging en een katalysator zijn van vroegtijdige huidveroudering. Rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken verschijnen al vroeg op de huid als gevolg van vrije radicalen. Dit is de reden waarom veel huidverzorgings- en anti-verouderingsproducten rondbazuinen dat ze vitamine E bevatten.

Het haar ondervindt ook schade door vrije radicalen. Na de blootstelling aan vrije radicalen, kan je haar zwak, droog en broos worden. Vitamine E kan je haar beschermen tegen de beschadigende effecten van vrije radicalen, en dat is ook gelijk de reden waarom tal van haarverzorgingsproducten vitamine E bevatten.

Bekende gezondheidsvoordelen van vitamine E

Vitamine E is niet alleen bekend om zijn anti-oxiderende krachten. Vitamine E staat er ook om bekend een cruciale rol te spelen in de functies van het immuunsysteem. Daarnaast is het ook goed voor het hart en de hersenen. Het bevordert de gezondheid van de luchtwegen en biedt belangrijke ondersteuning in de circulatie. Bovendien helpt het bij het verlichten van de normale PMS-symptomen en opvliegers van vrouwen tijdens de menopauze!

Deel dit artikel over de voordelen van vitamine e met je vrienden! Sharing is caring!