Gezichtsscrubs die Gevaarlijke Ingrediënten Bevatten

Gezichtsscrubs die Gevaarlijke Ingrediënten Bevatten

Laten we eens een serieus gesprek hebben over het gezicht. Iedereen heeft wel zijn eigen huidverzorgingsritueel, althans dat hoop ik.

Huidverzorging bestaat over het algemeen uit reinigen, scrubben, tonen en hydrateren.

Deze stappen in de huidverzorging zijn allemaal van vitaal belang en elke stap heeft zijn eigen specifieke voordelen voor de huid.

Maar van al deze stappen in de huidverzorging, wordt scrubben het vaakst overgeslagen.

Door te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Het fleurt een doffe huid op.

Na het scrubben zul je merken dat je voorheen doffe huid er levendig en stralend uitziet, en een gezonde uitstraling heeft.

Je zult waarschijnlijk niet overtuigd hoeven te worden om een gezichtsscrub te gebruiken en te exfoliëren na alle informatie over de voordelen van scrubben.

Maar voordat je naar een gezichtsscrub grijpt die je erin luist met de belofte van een levendige en jeugdige huid, moet je eerst het etiket bekijken.

De gezichtsscrub die je in alle haast hebt gepakt, kan zomaar ingrediënten bevatten die schade kunnen aanrichten, niet alleen aan je huid, maar ook aan onze lieve, oude en gehavende planeet.

Schadelijke ingrediënten in gezichtsscrubs

Maak kennis met een aantal gevaarlijke ingrediënten in gezichtsscrubs.

 • Salicylzuur
  Dit ingrediënt zit vaak in gezichtsscrubs. Salicylzuur is bedoeld om acne te bestrijden en wordt ook gebruikt als een exfoliant.

  Denk niet dat dit ingrediënt veilig is, omdat het vaak gevonden wordt in gezichtsscrubs en andere huidverzorgingsproducten.

  In werkelijkheid heeft het talrijke gevaarlijke effecten op het lichaam.

  Salicylzuur kan zelfs gevaarlijke effecten hebben op de hersenen, het zenuwstelsel en de voortplantingsorganen, volgens cosmeticsdatabase.com.

  Het kan de huid ook irriteren en andere giftige chemische stoffen dieper laten doorsijpelen in de huid.

  Canadese en Japanse cosmetica hebben zelfs een verbod op het gebruik van salicylzuur vanwege de gevaarlijke effecten.

 • Kleurpigmenten (F, D en C)
  Je denkt misschien dat de blauwe, roze of perzikachtige kleur van een gezichtsscrub deze aantrekkelijker maakt, maar heb je ooit nagedacht over hoe zo’n kleur in de scrub terecht is gekomen?

  Vaak komen deze blauwe, roze en perzikachtige kleuren tot stand dankzij synthetische kleuren die meestal afkomstig zijn uit aardolie of koolteer.

  De Amerikaanse Food and Drug Administration is voortdurend bezig met testexperimenten op het effect van koolteer bij proefdieren en de testresultaten zijn niet rooskleurig.

  De experimenten toonden aan dat deze kleurpigmenten kanker kunnen veroorzaken bij dieren.

  Talrijke studies hebben ook aangetoond dat er zouten van zware metalen in deze kleurpigmenten zitten.

  Deze zouten van zware metalen bergen de giftige stoffen diep in de huid op en leiden tot irritatie en gevoeligheid van de huid.

 • Polyethyleen
  Polyethyleen is een ingrediënt dat vermeden moet worden, omdat het onze gezondheid en die van de omgeving schaadt.

  Heb je ooit een advertentie voor een gezichtsscrub gezien, waarin hoog wordt opgegeven over microbolletjes die ontzettend goed zijn in exfoliëren?

  Veel mensen hebben waarschijnlijk wel eens zo’n product gebruikt en waren blij met deze microbolletjes, omdat ze dachten dat ze hun gezicht daar een groot plezier mee deden.

  Dit is waar velen het bij het verkeerde eind hebben. Microbolletjes zijn over het algemeen gemaakt van kunststof dat polyethyleen bevat.
  Polyethyleen is schadelijk voor de omgeving en wordt beschouwd als kankerverwekkend voor de mens.

Deel dit artikel over gezichtsscrubs met je vrienden! Sharing is caring!