Pas Op Voor Deze Ingrediënten in Schoonheidsproducten!

Pas Op Voor Deze Ingrediënten in Schoonheidsproducten!

Je producten die je dagelijks gebruikt kunnen chemische ingrediënten bevatten die je lichaam kunnen beschadigen. Deze chemische ingrediënten kunnen diepere en meer langdurige gevolgen hebben dan je denkt.

Wij van Arganwinkel willen onze klanten voor hun eigen veiligheid goed informeren over hun dagelijkse verzorgings- of schoonheidsproducten.

Hier is een lijst met synthetische chemische stoffen die vaak voorkomen in alledaagse persoonlijke verzorgingsproducten en de effecten ervan op het lichaam.

Conserveringsmiddelen

Veel gebruikte synthetische chemicaliën, zoals conserveringsmiddelen, zijn parabenen, BHA / BHT, DMDM hydantoïne, fenoxyethanol en TEA (triethanolamine). Deze stoffen hebben negatieve effecten op het lichaam. Ze kunnen leiden tot kanker en tumoren.

Als gevolg van deze chemische stoffen kan je immuunsysteem ook verzwakken. Ze kunnen leiden tot allergieën, irritaties en ook tot de eerste tekenen van veroudering.

Parfum

Populaire persoonlijke verzorgingsproducten hebben vaak parfum op hun etiket. De meest populaire chemische ingrediënten die worden gebruikt, zijn synthetische parfum en ftalaten.

Schoonheidsproducten met deze ingrediënten moeten vermeden worden, aangezien deze ingrediënten de lever en voortplantingsorganen kunnen beschadigen.

Antibacterieel

Antibacteriële ingrediënten moeten goed zijn voor het lichaam, toch? Nou, dat is niet altijd het geval. Er zijn chemische ingrediënten die gebruikt worden als antibacterieel ingrediënt in schoonheidsproducten, zoals Triclosan, die schade kunnen aanrichten in het lichaam. Triclosan veroorzaakt storingen in voortplantings- en endocriene processen.

Vochtinbrengers

Veel mensen willen hun huid, haar en nagels hydrateren. Dus gaan we op zoek naar persoonlijke verzorgingsproducten die vochtinbrengers bevatten. Maar de meeste schoonheids- of persoonlijke verzorgingsproducten maken voor de hydraterende eigenschappen gebruik van synthetische chemicaliën en consumenten zouden hiervoor moeten opletten, omdat deze synthetische chemicaliën met hydraterende eigenschappen schade kunnen toebrengen aan het lichaam.

Minerale olie, dimetichone, petrolatum en paraffine zijn de meest populaire synthetische chemicaliën die worden gebruikt als vochtinbrengers in persoonlijke verzorgingsproducten. Deze chemicaliën bedekken de huid zoals plastic en verstopping dus de poriën.

Bovendien vertragen ze de natuurlijke functies van de huid en de celontwikkeling. Deze chemische stoffen kunnen zelfs de veroudering van de huid versnellen.

Oppervlakteactieve stoffen

De meest gebruikte oppervlakteactieve stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten zijn SLS/SLES of natriumlaurylsulfaat/natrium laureth sulfaat, ALS/ALES of ammonium lauryl sulfaat/ammonium laureth sulfaat. Deze synthetische chemische ingrediënten kunnen de huid en ogen irriteren.

Kleurstoffen

In water onoplosbare, en FD en C kleuren zijn slechts enkele van de synthetische chemicaliën die worden gebruikt als kleurstoffen in persoonlijke verzorgingsproducten.

Consumenten moeten zich ervan bewust zijn dat deze chemische stoffen neurotoxisch en mogelijk kankerverwekkend zijn. De definitie van een kankerverwekkende stof is elke stof of iets dat een directe rol speelt (of een middel) bij het ontstaan van kanker.

Controleer altijd de ingrediënten

Het is zorgwekkend om te zien dat de meeste persoonlijke verzorgingsproducten deze schadelijke synthetische chemicaliën bevatten. Om je veiligheid te waarborgen is het het beste om altijd de ingrediënten te controleren van een product dat je gaat gebruiken in je persoonlijke verzorgingsroutine.

Het is beter om persoonlijke verzorgings- of schoonheidsproducten te gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevatten. De meeste natuurlijke alternatieve ingrediënten in een groot aantal natuurlijke en biologische producten vormen geen gevaar voor je gezondheid.

Maar als een product het etiket natuurlijk of organisch heeft, wil dat nog niet zeggen dat je de ingrediënten niet meer hoeft te controleren. Sommige producten voegen aan hun etiket natuurlijk of biologisch toe, zelfs als ze schadelijke synthetische chemicaliën bevatten.

Wij van Arganwinkel raden je sterk aan eerst de ingrediënten te lezen en controleren alvorens een product te kopen.

Deel dit artikel over ingrediënten in schoonheidsproducten met je vrienden! Sharing is caring!