Hoe om te Gaan met Eczeem

Hoe om te Gaan met Eczeem

Hoe kun je bepalen of je eczeem hebt? Om jezelf al het gissen en twijfels aan je gissingen te besparen, kun je het beste een dermatoloog raadplegen.

Veel mensen verwarren een simpele huiduitslag met eczeem. Het is waar dat uitslag verbonden is aan eczeem. Als je eczeem hebt, kan je huiduitslag komen en gaan. Deze cyclus kan zichzelf dan herhalen.

Je moet niet vergeten dat niet alle uitslag betekent dat je eczeem hebt. Er zijn nog veel meer andere dingen die, naast eczeem, huiduitslag kunnen veroorzaken.

Het is het beste om een dokter te raadplegen zodat hij/zij kan achterhalen waardoor de uitslag wordt veroorzaakt en hoe het goed behandeld kan worden.

Als er een symptoom is waar eczeem om bekend staat dan is dat wel dat het jeukt. Eczeem jeukt, jeukt en jeukt. Er zijn zalfjes en orale medicijnen beschikbaar om de symptomen van eczeem te behandelen, maar er is nog geen oplossing.

Een arts kan je een steroïde zalf of crème voorschrijven om je ontstoken huid te helpen kalmeren. Een antihistamine in pil of vloeibare vorm kan ook worden voorgeschreven om je te helpen omgaan met de intense jeuk.

Het is beter om niet aan je ontstoken huid te krabben, omdat dit kan leiden tot een infectie. Als je huid geïnfecteerd raakt door te veel te krabben, zul je een antibioticum nodig hebben.

Hoewel deze medicijnen geen oplossing zijn voor het eczeem zelf, helpen ze wel om het meer comfortabel te maken en je huid zal minder ontstoken en minder rood zijn.

Als je eczeem hebt, zijn er belangrijke stappen die je moet nemen om het comfortabeler te maken en te voorkomen dat het erger wordt.

De beste tips bij eczeem

Als je huid jeukt, krab dan niet!

Dit lijkt misschien onmogelijk, maar je moet er alles aan doen om te voorkomen dat je gaat krabben. Krabben kan de jeuk en de pijn erger maken, en van al het krabben kan je huid open gaan waardoor het gaat bloeden.

Een open huid is gevoelig voor infecties. Als een plek te veel jeukt, pak dan een schoon washandje en maak het nat met koud water, daarna leg je deze op de plek die zo veel jeukt. Dit kan helpen de jeuk te verlichten.

Knip je vingernagels kort!

Het is beste om je nagels kort te knippen. Als je korte vingernagels hebt, zal je huid minder gauw open gaan als je aan een jeukende plek krabt.

Gebruik tijdens een bad of douche warm water en hou het kort!

Vermijd het douchen of baden met warm water, omdat dit jeuk kan veroorzaken of zelfs verergeren. Je kunt ook het beste een hydraterende zeep gebruiken en geparfumeerde zeep vermijden.

Wrijf niet, maar dep je huid droog!

Met een handdoek op je huid wrijven zal je huid alleen maar meer irriteren. Wees zacht voor je huid, en dep deze droog met een zachte en schone handdoek! Een droge huid zal leiden tot jeuk, om deze kwelling te vermijden moet je ervoor zorgen dat je dagelijks een vochtinbrengend product gebruikt.

Marokkaanse Arganolie is een krachtige vochtinbrenger voor de huid. Het bevat een hoog vitamine E gehalte, dat erom bekend staat de huid effectief te hydrateren. Marokkaanse Arganolie bevat ook andere voedingsstoffen met hydraterende en anti-infecterende eigenschappen.

Wil je zien hoe je arganolie het beste bij eczeem kunt gebruiken? Bekijk dan onze arganolie instructievideo op Youtube.

Deel dit artikel over hoe om te gaan met eczeem met je vrienden! Sharing is caring!