Schoonheids- en Huidverzorgingstips voor Rijpe Vrouwen!

Schoonheids- en Huidverzorgingstips voor Rijpe Vrouwen!

Zouden je huidverzorging en make-up moeten veranderen als je ouder wordt? Niet veel vrouwen stellen deze vraag. De waarheid is dat huidverzorging en make-up veranderen naarmate we ouder worden. Door je huidverzorging en make-up aan te passen aan je leeftijd zul je in staat zijn je schoonheid te laten stralen.

Als je ouder bent dan 50 zou je meer aandacht moeten besteden aan een goede huidverzorging dan aan je make-up. Als het om make-up gaat, dan is ‘minder zelfs meer’.

Je zou erg voorzichtig moeten zijn met het kiezen van de kleuren die je op je huid aanbrengt en hoe je deze aanbrengt. Ze zouden er beide voor moeten zorgen dat je er jonger en levendiger uitziet.

Veel vrouwen die ouder zijn dan 50 en zelfs degenen die veel jonger zijn, denken dat cosmetica gebruikt moet worden om iets, wat volgens hen een gebrek is in hun gezicht, te verbergen. Dit zou nooit het geval moeten zijn. Wees trots op je rijpere schoonheid.

Zowel je make-up als je huidverzorging moeten gericht zijn op het verbeteren en accentueren van schoonheid op rijpe leeftijd. Als je dit stadium bereikt, zul je niet alleen geplaagd worden door tekenen van huidveroudering, maar ook lichaamshaar op nieuwe plaatsen krijgen.

Wederom zijn je hormonen de schuldige. Jazeker! Je hormonen zullen weer opspelen. Als je jezelf niet prettig voelt met al die haargroei, dan kun je deze afscheren.

Ouder zijn dan 50 betekent niet dat je niet meer hip en modieus kunt zijn. Je kunt jezelf natuurlijk nog steeds op een modieuze manier kleden of een modern kapsel hebben. Zoek naar trendy kapsels en kleding die het beste bij je passen. En zorg ervoor dat je zelfvertrouwen hebt, veel van het zelfvertrouwen dat veel rijpe vrouwen hebben!

Waarschijnlijk zijn er nu wel wat rimpels en fijne lijntjes op je rijpere huid te zien. En misschien ook een paar ouderdomsvlekjes? Zo niet, blijf dan doen wat je nu doet omdat je je huid absoluut heel goed verzorgt.

Als je huid al wat tekenen vertoont van veroudering, kun je deze nog steeds minimaliseren en de ontwikkeling van nog meer rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekjes vertragen.

Hier zijn een aantal huidverzorgingstips die je kunt volgen:

  • Hou je huid gehydrateerd door voldoende water te drinken. Dit zorgt ervoor dat je huid soepel en elastisch blijft.
  • Breng altijd zonnebrandcrème aan als je naar buiten gaat. De UV-stralen van de zon zijn de nummer één boosdoener van huidveroudering.
  • Eet iedere dag een uitgebalanceerde maaltijd. Je zou meer fruit en groenten moeten eten die vol anti-oxidanten zitten. Anti-oxidanten gaan de strijd aan met vrije radicalen die de huidcellen, het collageen en DNA beschadigen, wat leidt tot de vorming van rimpels en fijne lijntjes.
  • Breng regelmatig Marokkaanse Arganolie op je huid aan. Marokkaanse Arganolie zit boordevol krachtige anti-oxidanten, zoals vitamine E, polyfenolen, squaleen en ferulinezuur. Het zit ook vol essentiële vetzuren die de veroudering van de huid effectief vertragen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!