Kunnen Mannen Arganolie op Hun Huid Gebruiken?

Kunnen Mannen Arganolie op Hun Huid Gebruiken?

Als het om huidverzorging gaat dan zijn vrouwen de koplopers. Maar tegenwoordig hebben meer mannen de goede gewoonte hun huid gezond te houden en te beschermen tegen schadelijke invloeden.

Het is waar dat mannen in vergelijking met vrouwen minder tijd voor de spiegel of in de badkamer doorbrengen voor de verzorging van hun huid. Door dit zorgeloze gedrag met betrekking tot huidverzorging, brengen mannen veel schade toe aan hun huid.

Vaak zijn ze vele uren buiten zonder hun huid te beschermen en in veel gevallen weten ze gewoonweg niet of nemen ze geen tijd om te weten welk huidverzorgingsproduct geschikt is voor hun huidtype. Tjonge! Jonge!

De meeste mannen hebben veel meer (huid)problemen dan ze denken. Huidverzorging wordt door veel mannen gezien als ijdelheid, maar wat zij zich niet realiseren is dat de huid een essentieel orgaan van het lichaam is. Het is zelfs het grootste orgaan van het lichaam en het moet (en verdient het) om verzorgd en beschermd te worden.

De huid beschermt het lichaam tegen de elementen. Daarnaast transpireert en ademt het om de lichaamstemperatuur te beheersen.

De huid vertelt veel over de algemene gezondheid van een persoon. Als je verder gaat met je leven zonder op je huid te letten, kun je niet alleen last krijgen van acne, fijne lijntjes, rimpels, vlekken en huidverkleuringen door de zon, maar ook een levensbedreigende huidkanker of melanoom krijgen.

Dus voor alle mannen, wees een echte kerel en maak een begin met het verzorgen van je huid.

Mannen en Marokkaanse Arganolie

Veel vrouwen gebruiken Marokkaanse pure arganolie als anti aging en zijn hebben uitstekende resultaten gekregen door het regelmatig gebruiken van deze olie.

Kunnen mannen hetzelfde doen? Kunnen ze vertrouwen op de kostbare olie uit Marokko? Ja, absoluut! Arganolie is een geweldig vochtinbrengend product voor de huid. Het zit boordevol vitamine E, één van de meest krachtige antioxidanten die er bestaan.

Antioxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen beschadigen de huidcellen, de zichtbare beschadigingen zijn fijne lijntjes en rimpels.

De meest ernstige schade die vrije radicalen veroorzaken, is de ontwikkeling van degeneratieve ziekten zoals kanker. Het regelmatig gebruiken van deze olie kan voorkomen dat vrije radicalen de huid beschadigen.

Sneetjes en wondjes van het scheren zijn wellicht niet zo pijnlijk voor mannen, omdat ze eraan gewend zijn deze tijdens het scheren vaak te krijgen. Maar deze sneetjes en wondjes kunnen leiden tot een serieuze infectie.

Om sneetjes en wondjes door het scheren te voorkomen, kunnen mannen deze kostbare olie uit Marokko aanbrengen vóór het scheren. De olie helpt de poriën te openen, waardoor scheren gemakkelijker wordt.

Masseer simpelweg 1 – 2 druppels van de olie op je gezicht en nek, en laat de arganolie in de huid inwerken.

Mannen kunnen het ook gebruiken als een verzachtende balsem voor na het scheren. Deze kostbare olie uit Marokko bevat essentiële vetzuren, sterolinen en ontstekingsremmende voedingsstoffen die allemaal goed zijn voor de huid.

Laat je man toch liever een baard staan? Dan kan arganolie helpen bij de verzorging van de baard. Hier lees je meer over in het volgende artikel: Verzorg je Baard Optimaal met Arganolie!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.