Verzorg je Baard Optimaal met Arganolie

Man Middelbare Leeftijd Baard

Iedereen met een baard, weet hoe belangrijk het is om deze goed te verzorgen. In dit artikel vertellen wij je over arganolie: een veelzijdig en natuurlijkjojob product waarmee je jouw baard optimaal kunt verzorgen en stylen.

Deze Marokkaanse olie helpt namelijk met het voeden en hydrateren van je baard. Zo kan de olie je haren zachter maken en helpen met het in model brengen van de haren.

Wij vertellen je alles wat je moet weten over baardverzorging met arganolie. Lees dus vooral verder!

Man Baard Hand op Kin

Arganolie voor je baard

Arganolie wordt gemaakt van de noten aan de arganboom, een boom die alleen in Marokko groeit. Deze olie staat bekend om zijn voedende kwaliteiten, ook voor baarden.

Zo bevat de olie onverzadigde vetzuren, die goed zijn in het voeden van huid en haar. Ook vitamine E zit in de olie, een vitamine die de celvernieuwing stimuleert en zo ook kan zorgen voor snellere baardgroei.

Door arganolie te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat je baard wat zachter en beter verzorgd aanvoelt. De olie helpt met het in conditie houden van je baard, zodat je deze ook makkelijk in model brengt.

Arganolie kan helpen bij verschillende problemen met de baardgroei.

Verschillende Soorten Baarden Baardproblemen

Arganolie en veel voorkomende baardproblemen

Wie een baard laat groeien, is vast bekend met een aantal van de veel voorkomende problemen die kunnen ontstaan. Arganolie komt goed van pas bij al deze problemen.

Kale plekken

Niet iedere baart groeit helemaal egaal. Soms ontstaan er kale plekjes of zie je dat je baard duidelijk dunner is op bepaalde plekken.

Dit probleem ontstaat vaak doordat je huid niet in optimale conditie is. Verzorg je huid door deze te scrubben en door deze te hydrateren met een paar druppels arganolie per dag.

Droge huid

Heb je een dikke baard, dan is de huid daaronder vaak wat droog en trekkerig. Dat komt doordat verzorgingsproducten en vocht minder makkelijk de huid bereiken.

Daarom is het verstandig om niet alleen je baard, maar ook de huid onder de baard te hydrateren. Doe dit eens per week met een arganoliemasker dat je rijkelijk aanbrengt en 10 minuten laat intrekken.

Jeukende baard

Wie last heeft van een jeukende baard, heeft vaak droge haren en moet zijn baard mogelijk wat vaker kammen. Ongekamde en droge haren zorgen namelijk voor een jeukend en prikkend gevoel.

Maak het doorkammen van je baard wat makkelijker door eerst een paar druppels arganolie aan te brengen.

Geen mooie baard

Een baard groeit van nature niet perfect in model. Het is daarom belangrijk om hem goed te onderhouden, zodat je met een mooie baard rond kunt lopen.

Trim je baard daardoor regelmatig en laat hem eventueel in model brengen door een barbier. Wat arganolie verzorgt de haren en zorgt voor natuurlijke glans.

Roos

Roos komt niet alleen voor op de bovenkant van je hoofd, want je baard kan ook last hebben van dit probleem. Het probleem ontstaat door een schimmel, die graag groeit op plekken waar veel olie te vinden is.

Gek genoeg helpt het om nog meer olie aan te brengen op je huid, aangezien dit de dode huidcellen van je huid verwijdert en kan helpen met het balanceren van de natuurlijke olieproductie. Een paar druppeltjes arganolie per dag is voldoende.

Een probleem waar veel mannen ook mee kampen, is langzame baardgroei.

Man Pipet Olie Baard

Helpt arganolie met het groeien van je baard?

Wil je een langere baard laten groeien, dan kan het helpen om regelmatig arganolie te gebruiken. Deze olie helpt namelijk met het creëren van het optimale klimaat voor baardgroei.

Zo bevat de olie onverzadigde vetzuren, vitamine E, antioxidanten en vitamine A, die allemaal helpen met het verzorgen van je haar.

De vitamine E kan bovendien de natuurlijk aanmaak van testosteron vergroten: een hormoon dat belangrijk is voor de baardgroei.

Doordat de olie ook helpt met het gezond houden van je huid, is de kans groot dat de natuurlijke haargroei net wat sneller gaat. Bovendien kan je zo de kans verminderen dat je baardharen uitvallen.

Je weet nu hoe arganolie je baard kan helpen, maar hoe gebruik je deze Marokkaanse olie precies als baardverzorging?

Man Raakt Baard aan met Hand

Hoe verzorg je je baard met arganolie?

Er zijn verschillende manieren waarop jij je baard kunt verzorgen en voeden met arganolie. Het enige wat je nodig hebt, zijn een aantal simpele DIY recepten.

Shampoo

Ook je baard moet af en toe gewassen worden met een speciale shampoo, zodat je de haren in optimale conditie houdt. Arganolie is hier een goed ingrediënt voor, aangezien het je haren voedt terwijl al het vuil wordt weggespoeld.

Gebruik hiervoor een milde shampoo die goed is voor je haar, zoal babyshampoo zonder parfum. Doe wat van de shampoo in je hand en meng hier drie druppeltjes arganolie doorheen.

Conditioner

Conditioner is een goed product dat je haren zacht en soepel houdt. Voor je baard kan je een gewone conditioner gebruiken, maar ook een speciale balsem.

Voor welke optie je ook kiest: vermeng de conditioner met een paar druppels arganolie en gebruik het product zoals gebruikelijk. Laat de conditioner lang intrekken en spoel het vervolgens uit met lauw water.

Stylingproduct

Je baard in model brengen is geen eenvoudige klus, dus een stylingproduct is meer dan welkom. Doordat arganolie vet is, kan het pluis gemakkelijk in bedwang houden.

Breng een paar druppels arganolie aan op je vochtige baard en masseer deze er goed in. Neem vervolgens een kam om je baard in model te brengen. Meer hoef je niet te doen!

Wil je het meeste uit de arganolie halen? Combineer de olie dan met andere oliesoorten.

Flesjes Arganolie Kokosolie Amandelolie Avocado olie

Arganolie en andere baardoliën

Goede baardolie is belangrijk om je baard in optimale conditie te houden. Je kunt voor pure arganolie kiezen, maar een combinatie met een andere olie zorgt vaak voor nog betere resultaten.

Je kunt arganolie met verschillende andere oliën combineren:

Jojobaolie

Arganolie en jojobaolie staan allebei bekend om de vele vitaminen die ze bevatten. Mix je deze twee soorten olie met elkaar, dan voed je je haar met een rijke mix aan vitaminen en mineralen.

Castorolie

Castorolie is ideaal voor baardharen, aangezien het ontzettend snel in je huid en haar trekt. Terwijl de arganolie je haar voedt, zorgt de castorolie vooral voor heel veel hydratatie en gezonde vetten.

Avocado-olie

Terwijl arganolie vooral vitamine A en E bevat, heeft avocado-olie ook nog eens vitamine B en C. Je gebruikt deze combinatie het beste bij broos en kwetsbaar baardhaar.

Kokosolie

Heb je last van roos? Dan is een combinatie van kokosolie en arganolie een goede keuze. Kokosolie werkt antibacterieel, terwijl de arganolie je natuurlijke oliepeil in balans houdt.

Amandelolie

De huid onder je baard kan gemakkelijk irriteren, waardoor een ontstekingsremmende olie een goede keuze is. Amandelolie helpt met het kalmeren van de huid en is daardoor perfect.

Arganolie en baardverzorging in beeld

Arganolie Baard Verzorging - Infographic

Geef je baard de beste zorg

Arganolie is een goed allround product dat kan helpen met de verzorging van je baard. Deze Marokkaanse olie heeft voedende eigenschappen, maar kan ook helpen met het verminderen van jeuk, irritatie en roos.

Gebruik je de olie regelmatig, dan is het zelfs mogelijk dat je baard langzaam maar zeker wat sneller groeit. Gebruik de olie als shampoo, conditioner of als stylingproduct.

Het is zelfs mogelijk om arganolie te combineren met andere oliën, zodat jij je baard op maat gemaakte verzorging geeft.

Heb jij tips over hoe je een baard zo goed mogelijk verzorgt? Laat die dan achter in de comments!

Deel dit artikel ook met al je vrienden met baarden, zodat zij hun baard optimaal kunnen voeden.

Heb je ook nog recepten voor DIY baardverzorging? Laat het ons dan ook weten!