Arganolie Tegen Veroudering Van De Huid!

Arganolie Tegen Veroudering Van De Huid!

Cosmetische chirurgie en crèmes die de veroudering van de huid bestrijden zijn tegenwoordig bijzonder populair. Iedereen wil er immers jong uitzien. De meeste mensen zijn zelfs bereid hiervoor het risico te nemen hun huid te beschadigen.

Veel zalfjes en lotions bevatten chemische stoffen die een negatieve uitwerking hebben op de gezondheid van de huid. Met arganolie voor de huid kun je er op een natuurlijk manier weer jong en vitaal uitzien.

Wat is Arganolie?

Arganolie is een product dat gemaakt wordt van de pitten van de noten, die aan de Arganboom groeit. Deze boom is vrijwel alleen te vinden in Marokko. Het wordt beschouwd als een van de zeldzaamste bomen in de wereld en wordt zeer gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Het helpt om bepaalde ziekten te genezen en het helpt het lichaam gezond te functioneren. Pure arganolie staat ook bekend om haar cosmetische eigenschappen. In het bijzonder in het tegengaan van het verouderingsproces van de huid.

Waar wordt Arganolie voor gebruikt?

Arganolie werd oorspronkelijk in Marokko voor culinaire doeleinden gebruikt. Het werd veel toegepast voor het aanmaken van salades en bij de bereiding van couscous. Het geeft een mild, geroosterd en nootachtig aroma aan het voedsel.

Omdat het bepaalde unieke componenten bevat heeft Arganolie een medicinale werking op het menselijk lichaam. Zo heeft het bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking. Dat maakt het een goed middel tegen artritis.

Cosmetische Arganolie

De natuurlijke stoffen in Arganolie helpen ook de ouderdomsverschijnselen van de huid tegen te gaan. Verschillende cosmetica-bedrijven hebben deze natuurlijke effecten van Arganolie onderkent. A

rganolie is zeer zeldzaam omdat het slechts op een paar plekken in de wereld groeit en op traditionele, handmatige wijze wordt gewonnen.

Welke essentiële componenten van Arganolie kunnen ouderdomsverschijnselen bestrijden?

Arganolie bevat natuurlijke tocoferol, beter bekend als vitamine E. Deze vitamine is een antioxidant die de vrije radicalen die lichaamscellen beschadigen, uitschakelen. Het heeft zelfs 2x meer tocoferol dan olijfolie. Dit maakt Arganolie tot een veel effectiever huidproduct dan olijfolie.

Het is bovendien rijk aan squaleen, een natuurlijke moisturizer voor de huid. Het wordt snel door de huid opgenomen zonder een vettig gevoel achter te laten. Het mengt ook goed met andere oliën en vitaminen voor de huid.

Arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren. Deze vetzuren metaboliseren en maken de huid “water-proof”. Hierdoor wordt de huid ondoordringbaar en wordt de vocht beter vastgehouden. Een ander essentieel vetzuur is omega-6. Ook dit vetzuur voorkomt vochtverlies van de huid.

Afgezien daarvan bevat Arganolie ook saponinen, die de huid verzachten en de lipiden van de huid herstellen. Hierdoor wordt rimpelvorming verminderd. Al deze natuurlijke stoffen maken Arganolie zeer geschikt voor het voorkomen van huidziekten en het handhaven van een gezonde huidconditie.

Arganolie gaat op natuurlijke wijze de veroudering van de huid tegen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!