Arganolie En De Verzorging Van Je Nagels! Lees Er Alles Over

Arganolie En De Verzorging Van Je Nagels!

Voor veel vrouwen is het belangrijk er modieus uit te zien. Daar horen ook goedverzorgde nagels bij. Nagels vallen pas echt op als ze mooi lang zijn. Lange nagels breken echter gemakkelijk af. Arganolie is een natuurlijke moisturizer voor de huid. Deze olie kan, net als veel andere natuurlijke oliën, helpen de nagels te versterken en te voeden.

Wil je zien hoe je arganolie het best gebruikt ? Bekijk dan onze arganolie instructie video op Youtube:

Wat is Arganolie?
Arganolie is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de noten van de Arganboom. Deze bijzondere boom komt alleen in Marokko voor. In Marokko wordt Arganolie gebruikt voor culinaire doeleinden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het aanmaken van salades en als dip. Tegelijkertijd wordt het ook gebruikt voor therapeutische en medische doeleinden.

Arganolie ook alom bekend vanwege de vochtinbrengende werking op de huid. Het heeft ook cosmetische effecten en wordt gebruikt voor de ouderwordende huid en bij de behandeling van een droge huid. Arganolie is zo effectief omdat het verscheidene stoffen bevat die erg goed zijn voor de menselijke huid.

Arganolie is zeer zeldzaam en moeilijk te produceren. In tegenstelling tot andere hydraterende oliën, wordt Arganolie nog steeds geproduceerd op oude traditionele wijze. Dat betekent dat het met de hand wordt gedaan. Omdat het 10-12 uur duurt om de olie te produceren is het niet vreemd dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt.

In het artikel “Wat is arganolie” kan je meer lezen over deze Marokkaanse olie.

Waarom is Arganolie goed voor de nagels?
Arganolie bevat natuurlijke tocoferol, beter bekend als vitamine E. Deze vitamine helpt de nagelriemen en nagels te versterken. Bovendien is vitamine E een essentieel oliecomplex dat nagelproblemen voorkomt voordat ze optreden.

Arganolie bevat ook squalaan, een andere stof die effectief is gebleken bij de behandeling en preventie van bepaalde huidziekten. Squalaan speelt ook nog om een andere reden een belangrijke rol bij de gezondheid van onze nagels. Het is een conditioner voor de nagelriemen. Het houdt de nagelriemen zacht en voorkomt scheurtjes rond onze vingertoppen.

Bovendien, bevat Arganolie bevat ook essentiële vetzuren. Deze zijn onontbeerlijk voor een goede conditie van de nagels. Een gebrek aan essentiële vetzuren leidt tot ongezonde, gescheurde nagels en een ongezonde huid. Ook wordt de huid rondom de nagelriemen rood wanneer de stofwisseling van essentiële vetzuren niet optimaal functioneert.

Arganolie bevat niet alleen een aantal stoffen die essentieel zijn voor gezonde nagels. Het bevat ook verbindingen die je nagels mooi en stralend maken.

Hoe verzorg je je nagels het beste?
Je kunt je nagels op veel verschillende manieren verzorgen. Allereerst kun je ze regelmatig knippen. Vergeet ook niet wat aandacht te schenken aan de nagelriemen.

Je kunt je nagels en handen ook verzorgen met Arganolie. Arganolie helpt de huid en de nagels te hydrateren. En omdat in Arganolie squalaan zit, wordt de olie gemakkelijk door je huid en de nagels opgenomen. Het werkt daardoor snel en effectief.

Het is goed om te weten dat wanneer je altijd nagellak gebruikt dat niet goed is voor de nagels. Ze worden geel en bros. Doe af en toe eens een tijdje geen nagellak op en geeft je nagels de kans om te ademen. Dat is ook het moment om je nagels met Arganolie te behandelen.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.