Zorg Goed Voor Je Haar Met Arganolie!

Zorg Goed Voor Je Haar Met Arganolie!

Mensen zijn van nature ijdel. We willen er graag altijd van top tot teen goed uit zien. Een van de manieren om er goed uit te zien is er voor te zorgen dat je altijd stralend en glanzend haar hebt. Dat geldt tegenwoordig niet alleen voor vrouwen maar steeds vaker ook voor mannen. Daarom zijn haarproducten tegenwoordig zo populair.

Meestal weet men niet dat veel van deze haarproducten juist beschadigingen en droog haar veroorzaken. Overdadige behandelingen kunnen het haar beschadigen en zelfs tot haaruitval leiden.

Arganolie en haaruitval

Wat zit er in arganolie?

Arganolie bevat verschillende natuurlijke stoffen die goed zijn voor huid, haar en lichaam. Eén van deze stoffen is tocoferol, beter bekend als vitamine E. Deze vitamine helpt vrije radicalen die schade aanrichten aan lichaamscellen te bestrijden.

Arganolie bevat ook essentiële vetzuren. Deze vetzuren helpen de huid ondoordringbaar en vochtwerend te maken. Daarnaast zijn ze ook noodzakelijk voor gezonde haren en nagels.

Bovendien bevatten ze ook squalaan, een stof die essentieel is voor het hydrateren van het haar en de hoofdhuid. Dankzij al deze componenten kun je volmondig JA antwoorden op de vraag is arganolie goed voor je haar.

Arganolie en de hoofdhuid

Arganolie hydrateert niet alleen het haar, het is ook goed voor de hoofdhuid. Een beschadigde hoofdhuid leidt onherroepelijk tot lelijk haar. Op een gezonde hoofdhuid met gezonde haarzakjes groeit mooi en gezond haar.

Hoe helpen deze stoffen bij de verzorging van mooi haar?

Vitamine E is een antioxidant. Deze vitamine helpt vrije radicalen te elimineren en bevordert een goede bloedsomloop door het hele lichaam, en dus ook door de hoofdhuid.

Wanneer er niet voldoende bloed in je hoofdhuid wordt rondgepompt krijgt de hoofdhuid niet voldoende noodzakelijke voedingsstoffen. Hierdoor wordt de hoofdhuid minder gezond. Het haar wordt breekbaar en valt eerder uit. Vitamine E is essentieel voor gezond en sterk haar.

De essentiële vetzuren in Arganolie zijn heel belangrijk voor groei en revitalisatie van het haar. Het is vooral het karakteristieke omega-3 vetzuur dat hiervoor verantwoordelijk is. Omega-3 voedt het haar en de haarzakjes van binnenuit. Hierdoor wordt het haar gezond en wordt de groei gestimuleerd.

Ten slottte bevat Arganolie ook squalaan, een stof die erom bekend staat de huid te hydrateren. Het brengt niet alleen vocht in in de huid, maar ook in het haar en de hoofdhuid.

Zoals we allemaal weten bevat haar natuurlijke olie. Deze olie gaat echter vaak verloren door bijvoorbeeld warmte, de zon of vuil. Door aan deze natuurlijke olie die onze hoofdhuid produceert squalaan toe te voegen houden we het het haar gezond en glanzend houdt.

Waarom zou je Arganolie gebruiken in plaats van andere haarproducten?

Vitamine E, squalaan en essentiële vetzuren zijn ook stoffen die in een gewone shampoo of conditioner worden aangetroffen. Het enige verschil is dat Arganolie op traditionele wijze wordt gewonnen. Dat betekent dat Arganolie 100% natuurlijk is. Dit in tegenstelling tot andere haarproducten die op chemische wijze worden geproduceerd.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!