Pure Arganolie – Waarvoor Kun Je Het Gebruiken?

Pure Arganolie – Waarvoor Kun Je Het Gebruiken?

Je hebt waarschijnlijk al veel gehoord over de goede eigenschappen van kokosolie. Er zijn ook mensen die bij emoe olie zweren. De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die overtuigd zijn van een andere olie met nog meer goede eigenschappen. De olie waar deze mensen over praten is pure Arganolie. Pure Arganolie wordt wereldwijd steeds populairder als wondermiddel voor de huid.

Wat is Arganolie dan precies?

Arganolie komt van de Arganboom die slechts op een aantal specifieke plaatsen in de wereld groeit. Arganolie komt meestal uit Marokko. Deze olie is een van de zeldzaamste ter wereld. Omdat er zo weinig van is, is Arganolie behoorlijk duur.

pure-arganolie-waarvoor-kun-je-het-gebruiken1

Waar kan ik Arganolie voor gebruiken?

Er zijn twee soorten pure Arganolie. Er is Arganolie voor culinaire doeleinden en er is Arganolie voor cosmetische doeleinden.

Pure Arganolie bevat een bijzondere biologische mix die vooral bestaat uit vetzuren (ongeveer 80% linolzuur en oliezuur.) De olie bevat ook fenolen, caroteen en vitamine E.

Vroeger werd Arganolie alleen gebruikt voor culinaire doeleinden. Mensen in Marokko en omgeving doopten hun brood in deze olie en gebruikten het voor in salades en op couscous.

De vele vetzuren die in de olie zitten maken het echter ook een perfect voor de verzorging voor haar en huid.

Waarom is Arganolie goed voor uw huid?

Argan olie kan gebruikt worden voor de verzorging van alle delen van het lichaam. Het is zelfs goed voor het haar. Arganolie heeft een lichte consistentie. Dit maakt het zeer geschikt voor verschillende huidtypes.

Pure Arganolie is rijk aan verschillende antioxidanten, die essentieel zijn voor het elimineren van vrije radicalen. Vrije radicalen brengen de huid schade toe. Antioxidanten zijn essentieel in antiverouderingsproducten. Daarom is pure Arganolie zo goed voor de ouder wordende huid.

Het bevat ook antibacteriële eigenschappen. Dit helpt ontstekingen tegen te gaan wanneer je een huid hebt die gevoelig is voor acne.

pure-arganolie-waarvoor-kun-je-het-gebruiken2

Waar kan ik Arganolie krijgen?

Er wordt niet zoveel pure Arganolie op de markt gebracht. Dat komt eenvoudig omdat het winnen van deze olie geen eenvoudige taak is. Tot op vandaag de dag wordt de olie geproduceerd door de inheemse vrouwen van Marokko.

Eerst wordt de noot van de Arganboom geplet. Daarna worden de pitten die vrijkomen geroosterd, tot een deeg gekneed en uitgeperst tot er olie vrijkomt.

Omdat er zo weinig van is, is het begrijpelijk dat Arganolie zo duur is. Let ook op dat u geen namaak olie koopt. Nu Arganolie zo populair is zijn er veel nepproducten op de markt.

Je vindt soms verdacht goedkope “Arganolie”. Dit is olie van slechte kwaliteit, die bovendien gemengd is met andere oliën.

Koop het altijd puur

Nu het wonderproduct steeds meer in de belangstelling komt, is het belangrijk dat je goed oplet dat je alleen pure Arganolie koopt. Er zijn tal van vrouwen coöperatieven in Marokko die de olie produceren en rechtstreeks verkopen. Een deel van de opbrengst van hun verkoop wordt gebruikt voor de ontwikkeling van hun gemeenschap.

Met het kopen van Arganolie doe je dus niet alleen maar iets goeds voor je huid. Je helpt er ook een gemeenschap in Marokko mee.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!