Nagellak trauma, Broze Nagels? Hoe Voorkom je Ze?

Nagellak trauma, Broze Nagels?

Slechte verzorging leidt meestal tot ongezonde en geelachtig teennagels. Frequent aanbrengen van nagellak is een andere factor.

Sterke en agressieve oplossingen die in nagellak en nagellak remover gevonden worden, zijn oorzaken van schade.

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je teennagels deze geelachtige kleur krijgen als gevolg van het regelmatig aanbrengen van nagellak:

  • Laat je nagels ademen
  • Beperk het aanbrengen van nagellak op je teennagels.
  • Als je het aanbrengen van nagellak niet kunt overslaan, vermijd dan donkere kleuren. Want deze hebben de neiging meer bij te dragen aan het vergelen van je nagels.
  • Zorg ervoor dat je een basislak aanbrengt als beschermend laagje tussen je nagels en de lak.
  • Help gele nagels voorkomen door te kiezen voor betere en hoge kwaliteit nagellakken.
  • Kijk ook eens naar nagellak remover zonder aceton.

Eenvoudige behandelingen voor gezondere nagels

Er zijn ook oplossingen die je kunt vinden en maken bij jou thuis.

Voor het reinigen en versterken van nagels

Waterstofperoxide, citroen en zuiveringszout als behandeling die je moet laten intrekken. Het mengsel moet er klonterig en pasta-achtig uitzien als je het op je nagels aanbrengt.

Laat het voor een paar minuten intrekken en spoel vervolgens af met warm water.

Voor het genezen en herstellen

Arganolie is een hydraterende nagelserum. Arganolie is afkomstig uit de pitten van een inheemse boom uit Marokko.

Doe een paar druppels op elke nagel en masseer deze zachtjes in je nagelbed. Zorg ervoor dat je eerst de nagellak verwijdert voordat je de olie aanbrengt.

Removers ontdoen de nagels vaak van hun natuurlijke oliën en zal ze uitdrogen, waardoor ze snel kunnen breken. Maar met Arganolie en de hoge concentratie aan essentiële onverzadigde vetzuren, zullen nagels absoluut gehydrateerd worden, waardoor afbreken wordt voorkomen.

Is het een schimmelinfectie?

Helaas is de ontwikkeling van vergeelde broze nagels soms ook een teken dat een persoon een schimmelinfectie heeft. De nagels kunnen eerst heel dof lijken, maar uiteindelijk worden ze dik en brokkelig, zoals dat bij geïnfecteerde teennagels vaak het geval is.

Om dit te voorkomen, is hygiëne erg belangrijk. Je moet je voeten altijd schoon en droog houden, draag witte katoenen sokken en vermijd schoenen die ervoor zorgen dat je voeten veel zweten.

Je zal een dergelijke situatie absoluut willen vermijden, omdat de kans groot is dat je stinkvoeten krijgt.

Vermijd het delen van nagelknippertjes, vijlen en vooral schoenen. Draag sokken als je gehuurd schoeisel gebruikt. Gebruik je eigen slippers als je in gemeenschappelijke douches of zwembaden bent. Slecht passende schoenen vermijden kan ook helpen.

Volg deze tips als je echt gezondere en mooiere teennagels wilt! Nu het zomerseizoen is aangebroken, zul je vaker met je teennagels pronken!

Zorg ervoor dat gele plekjes op je nagel je zomer niet in duigen laten vallen!

Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!