Richtlijnen Hoe je Eigen Pedicure te Doen

Hoe doe je je eigen pedicure

Je bezoekjes aan de nagelsalon voor een pedicure kunnen opstapelen en je in een jaar tijd veel geld kosten. Als je wilt dat je voeten er voor minder geld goed uit blijven zien, doe dan je eigen pedicure. Je hebt maar een paar dingen nodig om aan de slag te gaan.

Basisartikelen voor een thuispedicure

Hier zijn de dingen die je nodig zult hebben:

  • nagelknippertje
  • wattenschijfjes
  • nagellak remover
  • Arganolie of een andere essentiële olie
  • crème of olie voor de nagelriemen
  • nagelvijl
  • loofah
  • voetscrub
  • hydraterende crème

Nu je dingen hebt die je nodig zult hebben, ben je klaar om met je eigen pedicure te beginnen. Hier is hoe.

Hoe doe je je eigen pedicure

Hier zijn stap voor stap richtlijnen voor een thuispedicure.

Knip je nagels en breng ze in vorm

De eerste stap is om je nagels te knippen en vorm te geven. Als je nog oude nagellak op je nagels hebt, gebruik dan een nagellak remover om deze te verwijderen voordat je je nagels knipt.

Als je je nagels knipt, vergeet dan niet om ze recht af te knippen en de hoeken niet te ver af te knippen om te vermijden dat je pijn zult krijgen door ingegroeide nagels. Je nagelvijl komt van pas om je nagels de juiste vorm te geven.

Week je teennagels

Na het knippen van je nagels is het tijd om je voeten te weken. Een lekker voetbad is hier op zijn plaats. Als je geen voetbadje hebt, dan is een kuip waar twee voeten in passen een goed alternatief. Giet er warm water in en voeg een paar druppels Arganolie of een essentiële olie toe die je lekker vindt.

Om je voeten een ontspannen massage te geven, kun je er een paar steentjes in gooien. Doe je voeten erin en laat ze ongeveer 20 minuten weken. Als dit gedaan is, droog je je voeten af met een schone handdoek.

Scrubben

Nadat je je voeten hebt geweekt en afgedroogd, is het tijd om ze te scrubben. Pak de crème voor je nagelriemen (Arganolie is hier goed voor) en smeer wat aan de basis van iedere teennagel. Laat het voor een paar minuten intrekken.

Pak je voetscrub en scrub stevig (maar niet te hard) om alle droge en dode huidcellen te verwijderen die zich op je voeten hebben opgestapeld. Verwijder de crème voor je nagelriemen en gebruik een bokkenpootje of cuticulastokje om de nagelriemen voorzichtig terug te duwen.

Hydrateer je voeten en nagels

Nadat je je voeten hebt gescrubd, spoel je ze af. De volgende stap is om je voeten en nagels te hydrateren. Door je voeten te hydrateren, kun je droge voeten voorkomen. De huid op je voeten zal zacht blijven, gehydrateerd worden en beschermd zijn tegen scheurtjes.

Breng een ruime hoeveelheid Arganolie op je voeten en nagels aan en geef vervolgens elke voet een goede massage. Een regelmatige voetmassage zal de zenuwuiteinden helpen stimuleren en de bloedcirculatie verbeteren, waardoor de huid en spieren in je voeten worden verzorgd.

In het volgende artikel lees je meer over de voordelen van massages.

Tijd voor nagelkunst

De laatste stap is om je nagels te voorzien van nagelkunst. Lak je nagels in de kleur van je keuze. Vergeet niet om eerst een basis coating aan te brengen en deze te laten drogen voordat je je nagels lakt met je favoriete kleur. Om de nagellak langer te laten zitten, lak je je nagels na het drogen van de eerste laag nog een keer.

Ben je er klaar voor om je eigen pedicure te doen?

Deel dit artikel over Pedicure met je vrienden! Sharing is caring!