Hoe Gebruik je Arganolie om je Haar te Stylen

Vrouw middelbare leeftijd lacht

Veel mensen hebben zich uitgesproken over de geweldige voordelen van Arganolie voor natuurlijke haarverzorging. De olie zit boordevol voedingsstoffen die het haar conditioneren en hydrateren, en resulteren in zijdezacht en glad haar.

Het bevat ook talrijke anti-oxidanten die het haar beschermen en haarbeschadiging repareren, waardoor broos haar en haarbreuk worden voorkomen.

Het haar en de hoofdhuid worden met vitamine E en essentiële vetzuren gevoed, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd.

Arganolie gebruiken voor het haar

druppel arganolie pipet jonge vrouw lang glanzend haar

Argan olie voor haar kan gebruikt worden als:

  • haarstylingproduct
  • haar- en hoofdhuidbeschermer tegen warmte (zowel tegen stylinghulpmiddelen als de zon).
  • een diepe niet-uitwasbare behandeling
  • haargroeibehandeling
  • behandeling voor hoofdhuidproblemen

Arganolie als stylingproduct

De benodigde hoeveelheid Arganolie zal afhangen van factoren, zoals haarlengte, -conditie en -type. In het ideale geval kun je starten met 2 druppels en de hoeveelheid olie geleidelijk aan naar wens verhogen. Na een paar pogingen zul je zien hoeveel Arganolie nodig is voor jouw haar.

Als stylingproduct zal Arganolie je lokken laten glanzen en kroezen tegengaan. De olie zal je haar helpen rechter te maken of je natuurlijke mooie krullen benadrukken.

Door de olie bij het stylen te gebruiken, kan je kapsel de hele dag meegaan en goed in model blijven. De olie houdt je kapsel op een natuurlijke, flexibele en langdurige wijze in model zonder dat je haar stijf en plakkerig aanvoelt.

Als je van nature krullend haar hebt, breng je de olie voor het gebruik van de krultang aan om je krullen te benadrukken en het volume te ‘boosten’. Als je een natuurlijke en nette uitstraling wilt, laat je je lokken aan de lucht drogen en style je het met behulp van de olie met je handen.

Hoe style je je haar met Arganolie

Illustratie vrouwen haarverzorging stappen

Het is erg gemakkelijk om Arganolie te gebruiken bij het stylen van je haar. Het is net zo gemakkelijk als tellen tot 3!

  • Stap een: Gebruik een schone handdoek om je natte haar droog te maken totdat het vochtig is.
  • Stap twee: Spray de gewenste hoeveelheid olie in je handpalmen en masseer je haar zachtjes met je handpalmen. Zorg ervoor dat je van de wortel tot de punt je haar meeneemt. Je moet ook niet vergeten voorzichtig om te gaan met je haarwortels.
  • Stap drie: Ga je gang en style je haar zoals jij dat wilt!

Arganolie kan ook aangebracht worden op droog haar. Bij het gebruiken van warme stylinghulpmiddelen wordt echter aanbevolen eerst de olie aan te brengen om je haren te beschermen tegen beschadiging door thermaal stylen. Behalve het stylen van het haar heeft arganolie meer voordelen voor haar.

Extra haarstylingtips met Arganolie

Lang haar arganolie haarpunten

Als je extra fijn haar hebt, zorg er dan voor dat je een kleine hoeveelheid van de olie gebruikt. Dit zal voorkomen dat je fijne haar zwaar wordt en juist volume toevoegen.

Om ervoor te zorgen dat je slechts een kleine hoeveelheid van de olie gebruikt, spray je minder dan een druppel op je handpalmen en breng je de olie eerst aan op je gezicht en lichaam. Vervolgens gebruik je het restant voor je haar.

Breng de olie voorzichtig van de wortels tot de punten op je haar aan. Voor dik en krullend haar wilt benadrukken, gebruik je een ruime hoeveelheid van de olie.

Gebruik een schone handdoek om je natte haar droog te maken totdat het vochtig is. Neem een gedeelte van je haar en masseer de Arganolie vanaf de uiteinden in je haar. Voor een betere krul is het beter je haar in gedeeltes op te splitsen.

Als je de olie op alle delen van je haar hebt aangebracht, style je je haar zoals jij dat wilt. In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het best op je haar kunt aanbrengen,

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!