Arganolie & Natuurlijke Haarverzorging

Haar behandelen met arganolie

Is je haar door overmatig stylen en een hectisch bestaan niet in topconditie? Geen paniek: arganolie kan weleens dé redder in nood zijn. Dit ‘vloeibare goud’ uit Marokko verzorgt, herstelt en geeft volop glans. En dat geweldige resultaat is sneller binnen handbereik dan je denkt.

Arganolie voor stralend, glanzend haar

Voor een stralende, jonge en gladde huid is arganolie het verzorgingsproduct dat je nodig hebt. Maar ook voor het haar doet deze geweldige oliesoort wonderen. Arganolie zit boordevol vitamine E en de vetzuren omega 6 en omega 9. Stuk voor stuk ingrediënten die droog, beschadigd haar weer aansterken en het gezond houden.

De onverzadigde vetzuren zijn er bovendien voor verantwoordelijk dat het haar vocht vasthoudt, wat voor een stralende, glanzende coupe zorgt. In arganolie vind je verschillende antioxidanten. De voordelen van antioxidanten in arganolie:

  • Zorgen voor optimale beschermingen
  • Remmen haaruitval
  • Stimuleren de groei van nieuwe haren

Niet vet

Laat je niet afschrikken door het idee olie in je haar te smeren, want arganolie maakt alles behalve vet. Haarolie heeft een reputatie het haar te verzwaren, maar arganolie is minder vettig dan andere oliesoorten, zoals olijfolie. Doseren is het toverwoord; een kleine hoeveelheid olie is voldoende.

Heb je last van droge, broze haarpunten? Neem één à twee druppels arganolie en kneed het in de punten. Je zult zien dat de haarpunten direct glanzend en zacht worden.

Je Hebt een Haarverzorgingsplan Nodig Als je Ouder Wordt

Gezonde hoofdhuid = gezond haar

Is het juist je hoofdhuid die een oppepper nodig heeft? Gebruik dan arganolie om je hoofdhuid te hydrateren. Deze kuur is ideaal om de geïrriteerde, droge hoofdhuid te verzorgen. Niet voor niets wordt arganolie geroemd om zijn voordelen voor de huid.

Of je nu een vette, droge of gevoelige huid hebt: ieder huidtype zal stralender, egaler en gezonder ogen door arganolie te gebruiken. Dit geldt net zo goed voor de hoofdhuid. En een gezonde hoofdhuid draagt weer bij aan een mooi, gezond en sterk haar.

Hoeveel druppels?

Gezond haar valt soepeler en oogt verzorgder. Arganolie kan daar als geen ander aan bijdragen. De van nature aanwezige vitamines en vetzuren in arganolie geven ieder haartype een boost.

Hoeveel arganolie je gebruikt, is afhankelijk van het soort haar dat je hebt. Iemand met weinig, dun of heel stijl haar heeft voldoende aan één druppel, waar dames met een volle bos krullen of een heel droge coupe met gemak vier of vijf druppels arganolie in het haar kunnen verdelen. Het is maar net waar je haar behoefte aan heeft.

Gebruik je Arganolie

Stappenplan: arganoliekuur voor thuis

Arganolie voor het haar kent verschillende toepassingen. Zo kun je het als haarmasker gebruiken, maar ook als snelle oppepper voor droge, gespleten haarpunten.

Haar dat erg droog en beschadigd is – bijvoorbeeld door weersinvloeden of overmatig stylen – is het meest gebaat bij een arganoliekuur die minstens één keer per week wordt herhaald.

Een kuur met argan olie in je haar kun je gemakkelijk thuis toepassen. Hoe? Het stappenplan staat hieronder.

  • Was het haar met een milde shampoo en dep het handdoekdroog.
  • Breng een royale hoeveelheid arganolie in het haar aan. Masseer het aandachtig in op de hoofdhuid en werk zo naar de haarpunten toe.
  • Wikkel het haar in een vochtige, warme handdoek en laat de arganolie een half uur intrekken.
  • Spoel de arganolie uit.
  • Was het haar nogmaals met shampoo. Deze stap is optioneel; vooral bij fijn haar is het noodzakelijk het haar een keer extra te wassen.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij vertellen hoe je arganolie het beste aan kunt brengen op het haar voor een optimale verzorging,

Het gebruik van een conditioner is niet nodig, de arganolie zorgt immers voor een glanzend, glad en gezond resultaat. Wie deze kuur regelmatig herhaalt, zal zien dat het haar voelbaar en zichtbaar sterker, mooier, zachter en gezonder is.

Glanzende haarpunten

Zijn het alleen de haarpunten die een goede dosis glans kunnen gebruiken? Kneed dan een druppel arganolie in de puntjes en style het haar als gewoonlijk. Arganolie doet zo dienst als haarserum.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!