Bekende Stimulerende Factoren van Rosacea

Rosacea Voor en Na

Rosacea is een chronische huidaandoening die roodheid in het gezicht veroorzaakt. Het zorgt ook voor kleine, rode pukkeltjes gevuld met pus. Er zijn bepaalde factoren die uitbraken stimuleren. We zullen er hier een aantal van bespreken.

Voedsel en drankjes die uitbraken van Rosacea kunnen stimuleren.

Als je last hebt van rosacea, dan is het verstandig om de inname van de volgende drankjes en levensmiddelen te beperken of vermijden.

 • Alcoholische dranken
 • warme dranken
 • Pittig eten
 • Eten dat nog steeds warm is (qua temperatuur)

Activiteiten die uitbraken van rosacea kunnen stimuleren

Er zijn ook activiteiten die uitbraken van rosacea kunnen stimuleren.

 • Zware oefeningen of activiteiten die zware inspanning vereisen.
 • Hete baden of sauna’s.

Andere factoren die uitbraken van rosacea stimuleren

Bepaalde weersomstandigheden kunnen ook de oorzaak zijn van uitbraken van rosacea.

 • Zowel warm als koud weer kan uitbraken stimuleren.
 • Vochtige weersomstandigheden kunnen ook een uitbraak stimuleren.
 • Zowel wind als zonlicht kunnen een uitbraak veroorzaken.

Emotionele factoren kunnen ook een rol spelen.

 • Stress, maar ook spanning kunnen tot een uitbraak leiden.
 • Hetzelfde geldt voor een plotselinge verandering in emotie, waaronder heel hard lachen en jezelf schamen.

Bepaalde medische aandoeningen kunnen ook rosacea stimuleren, zoals menopauze, chronisch hoesten en afzien van cafeïne.

Bepaalde medicijnen, waaronder topische steroïden, geneesmiddelen voor het reguleren van de bloeddruk en opiate pijnstillers staan er ook om bekend uitbraken te veroorzaken. Bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen ook een uitbraak veroorzaken.

Hoewel al deze zaken erom bekend staan uitbraken te stimuleren, is het belangrijk op te merken dat niet alle zaken je uitbraken van rosacea zullen stimuleren.

Je moet goed opletten welke dingen ervoor zorgen dat je rosacea krijgt. Het is ideaal om een dagboek bij te houden waarin je de factoren noteert die ervoor zorgen dat je symptomen verergeren. Als je de factoren hebt bepaald die je rosacea stimuleren, zou je je best moeten doen om deze te vermijden of jezelf te beschermen tegen deze zaken.

Sommige bekende oorzaken kunnen niet worden beheerst, zoals het weer. Maar er zijn manieren om jezelf te beschermen tegen de elementen van het weer. Draag een hoed en smeer zonnebrandcrème op als je naar buiten gaat. Draag kleren die je warm maken op koude dagen en lichte kleding op warme dagen.

Sport is essentieel voor een goede gezondheid. Hoewel het rosacea kan stimuleren, zou je sport niet uit je leven moeten verbannen en alle gezondheidsvoordelen moeten missen. Je kunt een aantal kleine aanpassingen doen, zodat je nog steeds fysiek actief kunt blijven en tegelijkertijd rosacea kunt vermijden.

In plaats van een lange workout, deel je de oefeningen op in kortere workouts. Het kan het beste zijn om voor langere tijd workouts met een lage intensiteit te doen in plaats van fysiek veeleisende workouts.

Vermijd het sporten buitenshuis, vooral wanneer het erg warm is. En als je binnen sport zorg er dan voor dat je koel blijft door een ventilator of airconditioning aan te zetten. Drink voldoende water tijdens je workout en bedek je gezicht naderhand met een koele doek.

Wil je meer weten over hoe je rosacea kunt verhelpen? Hier lees je meer over De beste natuurlijke behandelingen voor rosacea

Deel dit artikel over Rosacea met je vrienden! Sharing is caring!