Ken jij de Meest Voorkomende Nagelinfecties?

Ken jij de meest voorkomende nagelinfecties

De meeste mensen weten alles over de hipste nagelkunst en de leukste kleuren van dit jaar om je nagels mee te versieren. Maar als het om nagelinfecties gaat, ontbreekt het bij veel mensen aan kennis.

In dit artikel praten wij je bij over de meest voorkomende nagelinfecties!

Veel voorkomende nagelinfecties

Gist- of schimmelinfectie

Schimmels en gist kunnen de nagels infecteren als er een scheurtje in de nagel of nagelriem zit. Een schimmel- of gistinfectie leidt tot wat wij onychomycosis noemen.

Deze infectie wordt gekenmerkt door de scheiding van de nagelplaat en de aanwezigheid van vuil direct onder de nagelplaat.

Als de nagel een gist- of schimmelinfectie heeft, zal deze een witte of gele kleur krijgen, en kan de vorm en textuur ook veranderen.

De nagelplaat bestaat uit een eiwit genaamd keratine en de schimmel voedt zich met dit eiwit. Naarmate de infectie vordert, begint organisch vuil zich onder de nagelplaat op te stapelen, en dit is de oorzaak van de verkleuring.

Het is belangrijk een bezoek aan je dokter te brengen om deze infectie te behandelen. Als het niet wordt behandeld, kan de nagelplaat zich afscheiden van het nagelbed en afvallen.

ken-jij-de-meest-voorkomende-nagelinfecties1

Paronychia nagelinfectie

Als de ontstoken huid en weke delen rondom de teennagel of vingernagel geïnfecteerd raken, dan kan dit leiden tot Paronychia.

Er zijn twee vormen van de ziekte Paronychia. Acute Paronychia die plotseling optreedt en chronische Paronychia die geleidelijk optreedt.

Acute paronychia wordt beschouwd als een van de meest voorkomende infecties die betrekking hebben op de hand. Acute Paronychia begint meestal als een rode, warme, pijnlijke zwelling van de huid rondom de nagel.

Roodheid en zwelling van de huid rondom de nagel is niet zo duidelijk waar te nemen bij chronische Paronychia.

De groene of Pseudomonas infectie

Infectie veroorzaakt door de Pseudomonas-bacterie komt meestal voor bij de natuurlijke nagelplaat en het nagelbed. Het kan ook voorkomen tussen een kunstnagel en de natuurlijke nagel.

Een nagel die besmet is met de Pseudomonas-bacterie krijgt een groene kleur. Deze verkleuring is eigenlijk een neveneffect van de infectie en ijzerverbindingen.

Mensen die gevoelig zijn om de Pseudomonas-bacteriën op te lopen, zijn mensen die constant natte handen hebben, zoals barmannen, kappers, verpleegkundigen, enz.

Deze infectie kan de nagelplaat donkerder maken, en voor degenen die kunstnagels hebben, kan de nagelplaat zachter geworden.

Hoe donkerder de verkleuring van de nagel, hoe dieper de bacterie in de lagen van de nagelplaat zit.

Als de Pseudomonas-bacterie tussen de nagelplaat en het nagelbed terechtkomt, kan het voorkomen dat de nagelplaat wordt opgetild van het nagelbed.

ken-jij-de-meest-voorkomende-nagelinfecties2

Tinea Unguis

Tinea Unguis is de meest voorkomende vorm van schimmelinfectie aan de voeten. Dit soort infecties gaat gepaard met jeuk en een geur afkomstig van de voeten.

Zweet en vocht zorgen voor een ideale voedingsbodem voor de schimmel Trichophyton rubum. Je voeten droog houden, is de beste manier om Yinea Unguis te voorkomen.

Deel dit artikel over Nagelinfecties met je vrienden! Sharing is caring!