Natuurlijke Ingrediënten die het Haar Effectief Behandelen

Natuurlijke ingrediënten die het haar effectief behandelen

Je hoeft geen honderden dollars te spenderen aan behandelingen in een kapsalon om mooi en gezond haar te krijgen. Je kunt dit al bereiken met een paar ontbijtingrediënten.

Eieren, yoghurt en honing kunnen klinken als een ontbijt, maar ze zijn ook enorm goed voor je haar. We hebben een aantal van de beste natuurlijke ingrediënten weergegeven om je haren weer mooi te maken.

Rauwe eieren voor alle haartypes

Eieren kun je niet alleen gebruiken voor je ontbijt, je kunt rauwe eieren ook gebruiken om je haar zacht te maken. De dooier zit vol met vetten en eiwitten, en dit zijn beide natuurlijke vochtinbrengers. Het eiwit bevat bacterie-etende enzymen. Deze enzymen helpen overtollige olie in het haar en de hoofdhuid te verwijderen.

natuurlijke-ingredienten-die-het-haar-effectief-behandelen1

Zowel de dooier als het eiwit kun je goed gebruiken om normaal haar te conditioneren. Als je vettig haar hebt, gebruik dan alleen het eiwit. Als je droog en breekbaar haar hebt, gebruik dan alleen de dooier.

Gebruik een half kopje van het deel van het ei dat geschikt is voor jouw haartype en zorg ervoor dat je haar schoon en vochtig is als je het rauwe ei aanbrengt.

Je kunt een grotere hoeveelheid gebruiken als het niet genoeg is om al je haar en je hele hoofdhuid te bedekken.

Laat het rauwe ei zo’n 20 minuten inwerken en spoel het daarna af met koud water. Gebruik geen heet of warm water, omdat het ei hierdoor op je haar kan stollen. Aan het einde was je je haar.

Behandel je haar een keer per maand met een eidooier. Hetzelfde geldt als je een heel ei gebruikt om je haar te behandelen. Je kunt om de twee weken eiwit gebruiken om je haar te behandelen.

Melkproducten voor dof haar

Heb je last van dof haar? Zuivelproducten kunnen de doffe effecten van zowel stylingproducten als vuil ongedaan maken. Zuivelproducten, zoals zure room en yoghurt, bevatten melkzuur dat vuil voorzichtig verwijdert. Het melkvet hydrateert je haren.

Breng een half kopje zure room of yoghurt met masserende bewegingen aan in vochtig haar. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water en vervolgens met koud water. Was je haar met shampoo zoals je dit normaal zou doen.

Je kunt om de week melkproducten gebruiken om je haar te behandelen.

natuurlijke-ingredienten-die-het-haar-effectief-behandelen2

Citroensap en Arganolie voor een jeukende hoofdhuid

Kun je niet stoppen met krabben aan je hoofdhuid? Verwijder schilfers veroorzaakt door stress, slechte voeding, het weer en andere factoren met een mengsel van Arganolie en citroensap.

Citroensap zal losse en droge schilfers op je hoofdhuid en het haar verwijderen, en Arganolie zal zowel de hoofdhuid als het haar hydrateren. Daarnaast kan de olie de overproductie van talg op je hoofdhuid tot een beheersbaar niveau reduceren. Overmatige olie op de hoofdhuid houdt meer vuil vast, en kan schilfers en jeuk veroorzaken.

Neem een kleine kom en meng een paar eetlepels citroensap, Arganolie en water. Masseer het mengsel in je hoofdhuid en laat het 20 minuten intrekken, daarna spoel je je haar uit. Was je haar zoals je dit normaal zou doen. Je kunt deze behandeling om de week doen.

Probeer deze natuurlijke haarbehandelingen en verzorg je haar met de beste DIY natuurlijke Shampoos.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!